kubaPb Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2015 Witam, Na youtube pokazał się filmik z zabezpieczeniem felg firmy Soft99 Wheel Bust blocked. Po obejrzeniu tego wszystkiego wygląda genialnie. Czy zakupił ktoś ten produkt i może potwierdzić takie działanie ?
gabel Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2015 biore...89pln i tyle szczecia. ciekawe jak z trwałością?
kubaPb Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2015 Gdzies czytalem ze niby do 1k km wytrzymuje.
Arni Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2015 Wyczytałem na amerykańskim forum że kończą produkcję podobnego produktu od Meguiar's(wiadomo, u nas wszystko z opóźnieniem), widać że próżnia zostanie wypełniona.
comando Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2015 Armorr all ma taki produkt ale jego działanie odstaje od filmików promocyjnych.
mario704 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Opis jest następujący-zapożyczony od partnera forum "Preparat tworzy długotrwałą specjalną powłokę, która dzięki swoim nanowypukłościom zapobiega gromadzeniu się kropel wody, pyłu hamulcowego oraz innych zanieczyszczeń na felgach samochodowych. Powłoka utrzymuje się na felgach powyżej 2 miesięcy (przy około 1000 km przebiegu). Preparat łatwy w użyciu – wystarczy rozpylić na powierzchni felg. Nie wymaga wycierania. Zestaw zawiera specjalne chusteczki czyszczące (8 sztuk). Produkt wystarcza na spreparowanie około 8 kół samochodowych średniej wielkości." CZyli jak 2 miesiące po 1000km/mies = 2 tys Trochę słabo skoro na 17"(trochę większe niż średniej wielkości koła)-wystarczy podejrzewam na 1 raz Lepiej dołożyć i kupić kwarcówkę lub jakiś porządny sealant-fakt może tak efektownie błota nie zrzuci ale na pewno wystarczy opakowanie na kilka aplikacji. Choć przyznam że i tak kusi
Administrator Evo Opublikowano 13 Lipca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Trochę słabo skoro na 17"(trochę większe niż średniej wielkości koła)-wystarczy podejrzewam na 1 razLepiej dołożyć i kupić kwarcówkę lub jakiś porządny sealant-fakt może tak efektownie błota nie zrzuci ale na pewno wystarczy opakowanie na kilka aplikacji. Czyli nie używałeś tego produktu, nie masz zielonego pojęcia jaka jest wydajność w praktyce i już doradzasz kupno innego produktu. Kolejny już raz zbastuj kolego z tym udzielaniem się na tematy produktów których nie używałeś bo robi się to męczące.
Moderator krd Opublikowano 13 Lipca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 mario704, używałem Armor All w podobnym wydaniu - również spray i pokryłem nim bodajże 4 komplety kół 17/18 cali i jeszcze coś tam zostało.
kita33 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 mario704, używałem Armor All w podobnym wydaniu - również spray i pokryłem nim bodajże 4 komplety kół 17/18 cali i jeszcze coś tam zostało. co jaki czas należy nakładać go?
mario704 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 krd, efekt choć trochę podobny? Armora chyba więcej w burli jest
Administrator AreK Opublikowano 13 Lipca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Użyłem tego Soft'a raz na kołpaki. Działanie oceniam na wysokim poziomie. Przebiegu ani czasu nie znam bo zmieniłem koła na letnie. Łatwość aplikacji zdecydowanie na plus. Nie mam porównania do innych podobnych preparatów. A co do opowieści o produktach o których niektórzy tylko czytali. Zauważyłem, że to częsta praktyka na forum. Przykre...
MatthewG Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Nic się Arek nie stało z kołpakami? Byłem bliski zakupu tego w weekend, ale było tam sporo obostrzeń i chwilowo odpuściłem.
kubaPb Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Jutro jade po zakup tego i bede testował.
Moderator krd Opublikowano 13 Lipca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 kita33, szczerze mówiąc nie pamiętam. Pamiętam za to, że wrzucałem test: viewtopic.php?f=223&t=20301 mario704, patrz wyżej.
Administrator AreK Opublikowano 13 Lipca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Co się miało stać z kołpakami? Przecież one są podobnie lakierowane jak felgi.
Administrator Evo Opublikowano 13 Lipca 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Ja również mam ten produkt. Testowałem aplikacje na panelu testowym i idzie bezproblemowo. Kropelkowanie to jakaś abstrakcja w porównaniu do tego z czym mamy do czynienia na codzień - in plus in minus, faktycznie wystarczy dotknąć palcem elementu i w tym miejscu kropelki umierają. Przy okazji wrzucę u siebie przynajmniej na jedno koło.
MatthewG Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 A bo ja wiem. Była nawet wzmianka o kolorach felg. Może tylko profilaktycznie to napisali.
Master kecav Opublikowano 13 Lipca 2015 Master Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Kropelkowanie to jakaś abstrakcja w porównaniu do tego z czym mamy do czynienia na codzień - in plus in minus, faktycznie wystarczy dotknąć palcem elementu i w tym miejscu kropelki umierają. Nigdy nie miałem tego produktu, ale być może jest to to samo co w którymś momencie wykonałem na próbę. Zastosowanie - tylko spray lub aerozol i oczywiście absolutnie nie można tego dotykać. To tworzy strukturę podobną do struktury liści Lotosu, dając niesamowity efekt odpychania wody, brudu itp. Oczywiście to moje było pewnie jakieś inne, ale zasada działania podbna. Te fotki robiłem wówczas podczas prób tego specyfiku: Tą kuleczkę wody można było przeganiać po całej powerzchni. Ja naniosłem swoje mazidło na puszeczkę aluminiową i na karton. W efekcie preparat daje kąt zwilżania na poziomie 160 stopni !!!. Ale jeśli się dotknie tą strukturę palcem, to niestety, zostaje ona zniszczona.
Karbo Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2018 @kecav odkopię ten temat. Normalnie złota łopata po 3 latach dla mnie haha Jak wyglądają pracę nad produktem? W ogóle coś popchnąłeś do przodu, czy był to tylko jednorazowy epizod?
Master kecav Opublikowano 20 Lipca 2018 Master Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2018 W dniu 17.07.2018 o 23:01, Karbo napisał: odkopię ten temat. Normalnie złota łopata po 3 latach dla mnie haha No łopatę faktycznie wygrałeś, chyba nawet platynową Jeśli chodzi o pracę nad tym konkretnym produktem, to niestety nie wyglądają . Tak jak napisałem wówczas, struktura tego mazidła jest całkowicie nietrwała.
Karbo Opublikowano 20 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2018 A szkoda byłoby zajebiscie... Szukałem all shield'a w polszy, ale nie mogę znaleźć... A płacić prawie 100 i zamawiać z Amazon itd. To słaba opcja jak dla mnie
Fredi88 Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2018 3 godziny temu, Karbo napisał: Szukałem all shield'a w polszy, ale nie mogę znaleźć... A płacić prawie 100 i zamawiać z Amazon itd. To słaba opcja jak dla mnie Mogę ci przywieźć w sierpniu tyle że po 28€urasów jest u mnie więc na jedno wyjdzie
Karbo Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2018 @Fredi88 dziękuję, na razie na tyle nie mogę sobie pozwolić. Niestety mam jeszcze inne zamówienie do zrealizowania i tak Wisz ale jak coś, to wiem do kogo uderzać. Swoją drogą orientuje się ktoś dlaczego to z Pl zostało wycofane??
Rekomendowane odpowiedzi