Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

Jest ktoś na forum kto zajmuje się renowacją felg? Piaskowanie, malowanie, prostowanie, polerowanie

Pozdrawiam :)

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

daniel.z, http://www.phumaraton.pl/regeneracja-felg/

Robiłem swoje 17".Ranty w 3 były podobne.Jestem zadowolony

Za 4 17" razem ze zdejmowaniem opon i zakładaniem po piaskowaniu/malowaniu i wywarzaniem zapłaciłem 480 zł a mniejsze są taniej-robione w tym roku a na stronie cennik inny.Zadzwoń zapytaj

• Moderator
Posted

Salix, renowacjafelg.pl na Instalatorów lub zakład w Markach.

Posted
renowacjafelg.pl

Nie wiem, zostałem mówiąc po naszemu "olany"

w Markach.

Zdecydowanie NIE.

Klinika Rims Czosnów - :good::good::good:

Posted

Klinika Rims Czosnów - :good::good::good:

Tylko terminy... dwa tygodnie w poniedziałek miną... ;)

Posted
Salix,... zakład w Markach.

Zapewniali, że rano wjeżdżam autem po południu odbieram na zrobionych felgach.

Niestety nie udało się im.

Odebrałem auto następnego dnia ok 12.00.

Prosiłem o niezakładanie felg gdyż chciałem je obejrzeć, jak zajechałem siedziały na aucie.

Efekty:

- nieogarnięty spaw-

A04PG5.jpg

-felgi zbyt wcześnie położone po wyjęciu z pieca

D3DDiA.jpg

2ptjiY.jpg

Oczekiwałem większego profesjonalizmu.

NIE POLECAM !!!

Posted

Lakier tak nalany, że aż woła o pomstę do nieba :evil:

Na reklamację z tym.

Posted
Na reklamację z tym.

W Markach.... :kox:

Nie wyczytałem w internetach, tylko osobiście byłem, widziałem, robiłem. Sama jakość to raz, "folklor" miejsca, kultura, komunikacja to kolejny aspekt - drugi raz nie oddałbym tam koła od taczki.

Posted
Lakier tak nalany, że aż woła o pomstę do nieba :evil:

Na reklamację z tym.

Problem w tym że mieszkam w UK i dwa dni po regeneracji wyjeżdżałem, więc nie było czasu na reklamację.

Jedyne co mogę zrobić to omijać ich z daleka i ewentualnie odradzić wizytę innym.

Z tego co wiem firma obecnie należy do ojca i syna. Ojciec wyrobił renomę, bo kiedyś tam podobno dobrze robi felgi, a syn na tym żeruje.

Felgi szlifowane i malowane przez dwóch małolatów góra 25 lat no i taki efekt. Malowanie od zewnętrznej strony nawet im w miarę wyszło, ale wewnątrz się nie popisali. Jedyne do czego nie mam zastrzeżeń to prostowanie, które robił jakiś gość koło 50-tki chyba jedyny z nich który wiedział co robi.

Posted

Tylko terminy... dwa tygodnie w poniedziałek miną... ;)

Zadzwoniłem przed chwilą co z moimi felgami, a Pan się mnie pyta czy może mam jakieś ich zdjęcie, żeby mu podesłać, jak wyglądają, to zaraz odpowie. Ja jebie...

3 tydzień leci, miały być po tygodniu (rozumiem, że gwarancja 3 dni roboczych deklarowanych na stronie to marketing, więc się nie czepiam), ale 3 tygodnie, to nie tydzień... "no wie pan, tyle mamy pracy".

Nic to. Może przynajmniej będą ładnie zrobione. O ile nie zginęły (tfu, tfu, tfu...) :D

Edit: wysłałem zdjęcie - gotowe do odbioru...

Edit2: no żesz w mordeczkę, errata...

W połowie drogi do Czosnowa telefon - pana felgi będą gotowe do odbioru jutro w okolicach 16-17ta...

Podobno mam być jutro zadowolony... zobaczymy... :/

Posted

Odebrałem.

Trzeba przyznać, że ładnie zrobione :good::song:

No i wczorajszą wpadkę sami z siebie zrabatowali, więc nie mogę złego słowa powiedzieć, oprócz tego, że się naczekałem ;) ale może faktycznie okolice weekendu majowego ich zawaliły robotą.

Suma summarum - jest dobrze ;)

Posted

Nie wiem czy dziś zdążę, ale w weekend pewnie będę je ogarniał przed założeniem, to zrobię zdjęcie i wstawię.

-- 30 kwie 2015, o 23:53 --

Na szybko zdjęcia po wyciągnięciu z bagażnika. W weekend DLux, ogarnąć opony, zaciski hamulcowe i na auto ;)

DSC_7546.jpg

DSC_7547.jpg

DSC_7549.jpg

DSC_7550.jpg

DSC_7551.jpg

DSC_7553.jpg

DSC_7555.jpg

I w sztucznym oświetleniu garażu:

DSC_7556.jpg

DSC_7558.jpg

DSC_7560.jpg

• 3 weeks later...
Posted

Panowie, "zakład w Markach" to który??

Ja ostatnio chciałem odnowić alusy przed latem i kilka osób mi polecało instalatorów tylko tam od jesieni ceny skoczyły i do tego cennik jest bez vat-u.

Zdecydowałem sie w końcu, po konsultacji z zaufanym mechanikiem, na zakład na radzymińskiej 210. Teraz troche mnie zmartwiliście, bo to prawie marki

Posted

Chodzi o zakład w Markach na Słonecznej.

Widzę, że koledzy mieli traumatyczne przeżycia z ww zakładem, ja korzystałem z ich usług dwukrotnie - raz w 2012 i drugi raz w styczniu tego roku, za każdym razem wykonali pracę dobrze, choć przy składaniu zamówienia wszystkie kolory srebrne były dla nich jednakowe. Po kwadransie udało mi się wybrać to właściwe srebro.

• 1 month later...
Posted

A czy ktoś poleci (najlepiej na Śląsku) jakiś zakład, który byłby wstanie zregenerować takie o to felgi od Abartha?

uFqmARH.jpg

Felgi podobno są proste, tylko jedynie poodzierane, jeździły w zimę.

Pytałem o cenę w Warszawie i powiedzieli mi 225zł netto od sztuki. Nie wiem czy to dużo, czy mało? No chyba, że ktoś ma na sprzedaż w dobrym stanie takie koła to ja chętnie wezmę :)