Jump to content

Recommended Posts

A jaki budżet chcesz przeznaczyć na dobry odkurzacz akumulatorowy?:)Ten b&d ma podciśnienie 599mm h20 (dla porównania zwykły odkurzacz około 2000- 2400mmh2o), więc szału nie będzie. Jeżeli do regularnej pielęgnacji zadbanego auta,żeby pozbierać trochę kurzu i okruszki:) pewnie będzie ok, jeżeli do pracy komercyjnej - do mocno zapuszczonych aut - nie da rady.

Chodzi o odkurzacz do uzytku prywatnego. Niestety nie naleze do osób ktore czesto i regularnie sprzataja w samochodzie. Odkurzam teraz na myjni i robie to srednio raz w miesiacu. Nie wykluczone ze jak mialbym odkurzacz pod ręką to robilbym to bardziej regularnie. Oczekiwalbym zeby odkurzacz wciągnął piach z innymi zabrudzeniami z wykladziny. Budżet to ok 500. Jesli za taka kwote nie będzie nic sensownego to pozostane przy odkurzaczu dostepnym na myjni.

• 1 year later...

XGrzesX budżet masz 500 zł :o ,przyjmijmy że jedno podejście na myjnię w celu odkurzenia to 5 zł,więc musisz pojechać tam 100 razy żebyś po zakupie odkurzacza wyszedł na 0,gdzie odkurzając raz w miesiącu wychodzi to na 8 lat :/

marcinsgdz, XGrzesX, kup cokolwiek wpinane do zapalniczki, ale najpierw podjedz na myjnie obsługowa powiedz żeby ci odkurzyli na cacy, a potem takim odkurzaczem na 12v odkurzaj regularnie,

do zbierania okruszków na siedzeniu wystarczy taki odkurzacz, no chyba że masz na podłodze 30 kg piasku z morza....

• 3 years later...
  • Moderator
W dniu 7.09.2016 o 21:44, Domel napisał:

Ja mam "Odkurzacz bezprzewodowy SEV:RIN AH-7914" - bardzo fajnie wciąga.

Już się trochę zużył ale dobrze mi służył.

Szukam cos nowego. Generalnie potrzebowałbym dwóch - jednego "kampingowego" czyli mały poręczny - coś jak ten Sewerin a drugi mociejszy, większy ale wciąż akumulatorowy. Chodzi o mobilność między garażem, piwnicą a parkingiem i dobrą siłę ciągu 😄

Znalazłem kilka:

1. 8505971024

obraz.png.1e7695952986782c7d333b8df7d4fa48.png

2. 8746021834

obraz.png.dfee74a08709e659fec2aa8cf77b0519.png

3. 8794265000

obraz.png.d88f88bece462b04496ff672d7925ef7.png

4. 8710722601

obraz.png.8c2b4f4ee2af6b99043b4cd09dc393fd.png

ktoś coś używa ? Jakieś ine opcje, propozycje ?

Pzdr.

• Moderator
3 minuty temu, Tomas22 napisał:

Używałem u znajomego Dyson v11. 

Panie mistrz 😁

Cena spora ale jak skończę budowę domu to w niego zainwestuje 😁

Przebiłeś x5 mój budżet 😛

• Moderator
Teraz, audicoupe napisał:

Ja mam 1 od parkside podobno problem z workami ale jak szukałem i są dostępne 

Ale tam worków nie trzeba ? Jest zbiornik ? "Dobrze" odkurza wnętrze ?

5 minut temu, Tomas22 napisał:

Ale jakby za niego żona była wdzięczna 😁

Wilk syty i owca cała 😁

W domu mam Rainbow'a 😉 wyśmienity odkurzacz ale potrzebuje coś mobilnego 😉

@Domel ja mam Ryobi i do szybkiego wciągnięcia brudu z powierzchni fotela się nada, ale dywaników już za bardzo się nie odkurzy. Do Karchera WD3 nie ma podejścia, ale to i nie ta liga 🙂 

• Lubię to 1

Ryobi oglądałem ostatnio w leroy merlin. Bylem zdziwony moca tego odkurzacza. Pracuje calkiem przyjemnie.
Chociaz ogladalem z zona w grudniu dysona i pewnie sprzet ten zakupie w tym roku. Swietna sprawa. Bije na glowe ryobi nie tylko cena.

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...
  • Moderator

Wziąłem parkside'a 🙂 Zobaczymy jak w aucie się spisze ale w domu ciągnie dobrze 😄 4A bateria robi całkiem dobrą robotę. Trochę za głośny:)

2020-01-22-17-35-53.jpg

7 godzin temu, Domel napisał:

Wziąłem parkside'a 🙂 Zobaczymy jak w aucie się spisze ale w domu ciągnie dobrze 😄 4A bateria robi całkiem dobrą robotę. Trochę za głośny:)

No i ta bateria pasuje do wszystkich elektronarzędzi akumulatorowych Parkside 20V - w tym również obecnej serii Performance.