Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Przedstawiam krótki film przedstawiający działanie mojego protopypu metro master blastera. Sprzęt składa się z dwóch silników dwuturbinowych. Wieje również ciepłym powietrzem.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Chciałem wrócić do tematu tej dmuchawy. Powiedzcie mi czym różnią się te z poniższych linków, jak zasilana jest ta pierwsza?

http://www.chemicalguys.com/Metro_Maste ... mb-3cd.htm

http://www.chemicalguys.eu/interior/vac ... -volt.html

Oraz proszę o opinię osób, które mają ten sprzęt. Jak się sprawuje, czy ma jakieś minusy oraz czy istnieje jakaś lepsza maszynka do osuszania?

Gdzie warto kupić MasterBlastera? Na powyższej stronie ChemicalGuys'ów, czy jest jakieś lepsze, tańsze źródło?

I na koniec, może ktoś jest chętny przyłączyć się do zakupu? Można zorganizować jakąś grupową akcję, wynegocjować lepszą cenę, itp. Ja ze swojej strony chcę wziąć dwie takie dmuchawy.

Opublikowano

Poszukaj w innych wątkach ARTBRABUS'a. Podawał gdzie kupował taką maszynkę.

Wysyłane z iPad przy użyciu Tapatalk HD

Opublikowano

Poszukałem i wiem gdzie kupił, ale tam akurat nie jest najtaniej, dlatego pytam czy można kupić gdzieś taniej niż na stronie chemicalguys'ów.

Opublikowano

Moja żona używa master blastera do suszenia psów. Kupiła to za ok 1700 w jakimś sklepie internetowym z akcesoriami dla groomerów.

Opublikowano

Sprawa wygląda tak, że Blaster w najbliższym czasie będzie najpewniej dostępny u jednego z partnerów. Za jakiś czas wrzucę info jak będą jakieś konkrety co do ceny.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak, wiadomo. Myślę, że w ciągu tygodnia, max dwóch będzie już oficjalna informacja w tej sprawie. Strasznie się to przedłużyło, ale zamówienie jest już na finishu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem czemu, ale wszystko się strasznie przedłuża. Dmuchawy już powinny być na miejscu, ale jeszcze są w transporcie. Na pewno poinformuję Was jak dojadą.

• 10 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżę trochę temat ;)

Czy ktoś próbował wykorzystać w tym celu dmuchawe do liści na 220v ?Mam taką w garażu B&D ale trochę się boje,że może być za mocna.Myślałem aby zrobić redukcje z tego dużego wylotu na długą rurkę/wężyk średnicy około 1 cm i używać do wydmuchiwania wody właśnie z pod lusterek,uszczelek itd.

Zastanawiam się tylko jak rozwiązać kwestie filtra powietrza bo nie chcę aby z taką prędkościa w lakier uderzeły drobinki piasku itp.

Co o tym Myślicie? :-]

Opublikowano

Na temat dmuchawy do liści masz trochę na pierwszej stronie tego tematu. Co prawda opis dotyczy wersji bezprzewodowej.

Najprościej porównaj parametry typu prędkość przepływu powietrza i jego ilość w stosunku do tego co daje blaster.

Opublikowano
.... że może być za mocna.....

tego się nie obawiaj ;) kiedyś miałem w ręku dmuchawki elektryczne do liści i liście ganiały czasem nie specjalnie, spalinowa dmuchawa to już co innego bo ma mocy więcej. Po odpaleniu Mastera 8 HP nie chce innej dmuchawki :D na jesień liście będą fruwać w tempie turbo

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta, ponieważ od pewnego czasu blaster chodzi mi po głowie, no ale ta cena lekko odstrasza. Poszukałem trochę w "internetach" i znalazłem "PROFESJONALNA SUSZARKA DLA ZWIERZĄT o mocy 2400W". Posiada dwie siły nadmuchu, oraz podwójną regulacje ciepła.

Model: LT-1090

Prędkość nawiewu: 25m/s – 50m/s

Temperatura: 30-80 stopni Celsjusza

Tak się to prezentuje:

14753801_1679348159061140_2485438192785425874_o.jpg

Nawet byłbym skłonny tą maszynkę kupić, postaram się jeszcze coś więcej dowiedzieć na temat tego sprzętu, bo te 400-600zł nie chciałbym wydać w ciemno :)

Pozdrawiam!!

Opublikowano

Nawet byłbym skłonny tą maszynkę kupić, postaram się jeszcze coś więcej dowiedzieć na temat tego sprzętu, bo te 400-600zł nie chciałbym wydać w ciemno :)

Pozdrawiam!!

Czekam na info:-) chetnie bym tez kupil cos tanszego.

Opublikowano

Jeśli chodzi o prędkość nawiewu 50m/s wychodzi, że przy pełnej mocy dmucha 180km/h, czyli nie tak mało, są też modele o większej mocy, ale wtedy cena zbliża się znacząco w stronę master blastera(nawet tej drugiej wersji 8HP).

Opublikowano
675259 nie chciałbym wydać w ciemno

Oj tam, jak się nie sprawdzi , to masz 14 dni na zwrot ...ot tyle co uważać przy testach żeby zużycia nie było widać, no i stracisz tylko ewentualnie na kosztach wysyłek ;)