Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kazdy srodek powinno sie nakladac aplikatorem,a nie psikac bezposrednio na tworzywo, dzieki temu masz rownomierna aplikacje i co rownie wazne bardziej oszczedna.

• Odpowiedzi 242
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Kazdy srodek powinno sie nakladac aplikatorem,a nie psikac bezposrednio na tworzywo, dzieki temu masz rownomierna aplikacje i co rownie wazne bardziej oszczedna.
Zgadzam się! Ja np. do psikaczy stosuję rękawicę z mikrofibry (z jednej strony gładką, z drugiej frędzelkową). Frendzelkową stroną usuwam kurz, a na gładką psikam i tak odświeżam plastiki.

Ale przy wcieraczu lepszy byłby aplikator i potem dopiero mikrofibra.

• Partner forum
Opublikowano

Jedynie Quik interior detailer nadaje się do bezpośredniego psikania a następnie przetarcia, z tym że to quik detailer więc inny środek niż typowy dressing.

Opublikowano

Wiesz jak wygląda zapewne płyn do płukania? No to to samo ,nawet pachnie podobnie :) Bardziej ciecz, kolor błękitny.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A co polecacie co mi delikatny dyskretny polysk na desce rozdzielczej i jest w formie mleczka/zelu (Nie spray/atomizer) ??

Cos jak natural shine ale bez atomizera .

No i zeby sie dlugo utrzymywalo.

Cena do 50zl

Moze byc niedostepne w PL .

Opublikowano

NS jest fabrycznie bez atomizera, tylko ma nakrętkę z wypustką-dozownikiem. ja dostałem do tego atomizer, ale nie mam pojęcia, czy jest to wyposażenie standardowe;)

Opublikowano

Jest. Wszystkie poorboye do których jest potrzebny atomizer mają go dodawanego oddzielnie a butelka jest z nakrętką z dzióbkiem.

• Administrator
Opublikowano

Jest w atomizerze,to wcierac i tak trzeba bo atomizer to w tym wypadku tylko sposób aplikacji środka na pada albo ścierke. Równie dobrze mógłby być w butelce z korkiem i działał by tak samo.

Opublikowano

A autoglym'a vinyl&rubber care ktos uzywal ? Jesli tak to jak sie ma do smartdressingu oraz megsa natur. shine?

Opublikowano

Z tego co twierdził na forum spec od AG to VRC ,w przeciwieństwie do Smarta i NS ,zostawia powierzchnię bardziej błyszczącą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Piotres, SmartGel jest w formie gelu, w małym opakowaniu (150ml) jest w formie dozownika. Połysk daje taki, że się wszystko świeci jak choinka bożonarodzeniowa, ale jest niezły. Do wnętrz jednak użyłbym Smartdressing (też małe opakowanie ma dozownik), który daje lekka satynę, natomiast ma fajny kokosowy zapach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie minimalnie jest bardziej matowy. Ale w Twoim aucie myślę ze różnica nie do zauważenia. Chodzi o materiał z którego jest zrobiony kokpit.