grabek246 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Test sponsorowany przez dystrybutora marki: Krótki opis ze strony producenta: Wysokiej jakości Quick Detailer zawierający naturalny wosk Montan oraz brazylijski wosk Carnauba. Dzięki Quick detailerowi za pomocą kilku ruchów Twój lakier uzyska efektowny połysk, ochronę oraz usunie ślady po wodzie. Quick Detailer wspaniale sprawdzi się, również po każdym myciu jako utrwalacz istniejącego już wosku na samochodzie. Wskazówki sposobu użycia: Rozpyl środek na element karoserii, następnie przy użyciu ściereczki z mikrofibry rozetrzyj środek do uzyskania połysku. Oto zawodnik: Jak widać na zdjęciu QD rozwarstwia się, ale kilka ruchów i już mamy jednolity żółty kolor. Jak zwykle krótki opis odnośnie aplikacji Już chyba moje ulubione atomizery Aplikujemy na lakier Jedną strona rozprowadzamy produkt, drugą polerujemy na błysk. Polerowanie bez żadnego problemu, nie zostają żadne smugi ani mazy. Lakier nabiera plastikowego looku Tyle poszło na całe auto Podsumowanie Mainz Honey Bee to świetny QD który nie tylko nadaje niesamowitego looku ale również zabezpiecza istniejącą warstwę wosku. QD ma bardzo specyficzny zapach ale tylko wprost z opakowania, podczas aplikacji praktycznie wcale niewyczuwalny. Bardzo łatwy do spolerowania, nie robią się żadne mazy ani tym podobne historie. Delikatnie przyciemnia lakier. Bez problemu radzi sobie z water spotami. Bardzo ekonomiczny, praktycznie wcale go nie ubywa. Honey Bee kosztuje 34,99 zł za 500 ml co jest bardzo dobrym wynikiem. Dziękuję za możliwość testu!
BarooN Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 A jak z polewaniem wody, śliskość coś jak AF Finale a kropelki BSD ??
grabek246 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 kropelkowania nie sprawdzałem, ale śliskość na bardzo wysokim poziomie
Mainz Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 BarooN, Jeżeli o kropelkowanie jest trochę inne niż BSD. Nasz Quick Detailer zawiera głównie wosk naturalny Montan z lekkim dodatkiem brazylijskiej Carnauby.
BarooN Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 Na razie super jestem jeszcze ciekaw jak z trwałością gdy stosujemy go na jałowy lakier bez niczego czy poradzi sobie jako samodzielna powłoka
Mainz Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 BarooN, Teoretycznie Quick Detailer nie ma być samodzielną powłoką a raczej odświeżaczem istniejącej. Do tego celu polecamy Honey Bee wosk w sprayu lub Sealant nano Naturalnie QD też można używać, ale na pewno jego trwałość będzie mniejsza. Honey Bee spray w wosku spokojnie utrzymuję się około 3-4 miesiące z bardzo fajnym kropelkowaniem
grabek246 Opublikowano 17 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 moje fotki po Honey Bee
jbiz Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 Wygląda dobrze - chętnie bym przetestował z BSD i AF Finale
ad.am Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 Mainz, czy Wasz qd i wosk w płynie to dwa różne produkty, czy może qd to rozcieńczony wosk w płynie (na co wskazywałoby identyczne opakowanie i zawartość obu produktów oraz info z www , że wosk - po rozcieńczeniu 1:5 - można stosować jako qd)?
Mainz Opublikowano 17 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2014 ad.am, Spray w wosku może być rozcieńczany jako Quick Detailer w proporcji 1:5. Jednak wprowadziliśmy na Polski rynek Quick Detailer gotowy do użycia z dwóch powodów: - Niższa cena - Problemy z różną jakością wody do rozcieńczania. Produkt rozcieńczany jest przez producenta w Anglii
Chat Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Użyłem rozcieńczonego z wodą destylowaną jako Quick Detailer w proporcji 1:5. Bardzo łatwy w użyciu, nie maże się, fajnie się dociera i nieźle kropelkuje. Efekt śliskości bardzo przyzwoity, choć u siebie nie zauważyłem przyciemnianiania lakieru. Poza plusami, jeden wielki minus - zapach - jak, zawsze oczywiście jest to rzecz gustu - ale dla mnie nie do przyjęcia. I bynajmniej nie jest to zapach chemiczny.
Mainz Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2015 Poza plusami, jeden wielki minus - zapach - jak, zawsze oczywiście jest to rzecz gustu - ale dla mnie nie do przyjęcia. I bynajmniej nie jest to zapach chemiczny. Zgodzę się, że zapach jest bez żadnej nuty aromatycznej, natomiast czy podczas aplikacji jest on mocno wyczuwalny? Rozmawialiśmy na ten temat z producentem, nowe dostawy przyjadą już do nas z zapachem toffee lub karmelu. Jednak nie będzie to do końca "czysty zapach", ponieważ chemia zawarta w Honey Bee zmienia zapach olejków zapachowych. Jak dostaniemy nową partię z innym zapachem dam znać jak to wyszło w praniu Zachęcam do przetestowania innych produktów, ręczę rękami i nogami na zapachy pozostałych produktów w naszej ofercie (wykluczając bri,unstucka i apocalypse - ten typ tak ma).
Moderator Domel Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Ja tez po testuje swoj. Wlasnie dotarl
Administrator AreK Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zauważyłem ,że jest to taki jakby wosk w płynie. Spryskujesz lakier wycierasz i po kilkunastu sekundach przecierasz mf.
Mainz Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Ja tylko dodam, że w nowych dostawach zmieniliśmy juz zapach na słodkie toffee i jest zdecydowanie lepiej zostało kilka butelek ze starym zapachem a potem nowe butelki będą już wysyłane do partnerów
Moderator Domel Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Bawiłem się wczoraj Honey Bee. Rozcieńczyłem w stosunku 5:1 z woda z demineralizowaną. Na początku wydal mi się zbyt wodnisty, nawet "swoje" kropelki kreował, myślałem że brakuje mu gęstości i kleistości. Zrobiłem test z FK 425. FK 425 jest bardziej wodnisty, prawie momentalnie spłynął. Także konsystencja Honey Bee jak dla mnie najbardziej na plus.
Mainz Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Dzięki za swoją opinię, powiedz mi tylko czy rozcienczales QD? Ponieważ tylko spray w wosku jest koncentratem. Quick detailer może być tylko lubrykantem do glinki
Moderator Domel Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Dzięki za swoją opinię, powiedz mi tylko czy rozcienczales QD? Ponieważ tylko spray w wosku jest koncentratem. Quick detailer może być tylko lubrykantem do glinki Mainz Honey Bee Quick Detailer 1L Rozcieńczyłem 5:1. Wedle ulotki 5:1 jako QD, 8:1 jako lubrykant pod glinkę. Spray w wosku to inny produkt ? Pomyliłem coś w tym świątecznym amoku ?
Pimps Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Domel, moim zdaniem (choć nie wiem co wsadziłeś do koszyka) kupiłeś "MAINZ Honey Bee - Quick Detailer 1 L" który jest gotowym QD i jego się nie rozcieńcza z wodą i jest go 1 litr. Durgi produkt to "MAINZ Honey Bee - Naturalny Wosk W Sprayu 500 ml" i ten można stosować w rozcieńczeniu no i analogicznie pojemność jego to 500 ml a cena taka sama. U sprzedawców jest to opisane więc chyba się pomyliłeś. Choć z drugiej strony na naklejce jest zmazany Naturalny Wosk i został tylko napis QD, ale pod spodem receptura jak go rozcieńczać już została co mogło wprowadzić w błąd.
Mainz Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Troskę tak na Polskę jest gotowy produkt juz rozcienczony na przodzie zamazane jest Quick wax a na etykiecie Polskiej oraz na stronie www nie ma informacji o rozcienczeniu. Jest też spray wax który można rozcienczac żeby zrobić z niego qd. Zrobiliśmy to dlatego, że nie każdy dodawał wodę zdeminarelizowana a np z dużą zawartością kamienia i mogłoby to mieć zły wpływ na produkt. W ofercie jwst spray wax za 59.99 zł / 500 ml który jwst koncentratem. Quick detailer można rozcienczac tylko pod lubrykant do glinki.
Moderator Domel Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Troskę tak na Polskę jest gotowy produkt juz rozcienczony na przodzie zamazane jest Quick wax a na etykiecie Polskiej oraz na stronie www nie ma informacji o rozcienczeniu. Jest też spray wax który można rozcienczac żeby zrobić z niego qd. Zrobiliśmy to dlatego, że nie każdy dodawał wodę zdeminarelizowana a np z dużą zawartością kamienia i mogłoby to mieć zły wpływ na produkt. W ofercie jwst spray wax za 59.99 zł / 500 ml który jwst koncentratem. Quick detailer można rozcienczac tylko pod lubrykant do glinki. No to trochę taki misz-masz. Ulotka polska jedno a angielska drugie, plus ta angielska zamazana jakby ktoś po godzinach markerem malował Ja staram sie czytać zawsze wszystkie informacje z opakowania produktu. Dobrze by to było ujednolicić bo nie jeden jeszcze sie pomyli jak ja. No ale dobrze ze sie wyjaśniło, pozostałych 800ml nie będę rozcieńczał A sprawy wax tez zakupie do testów. pzdr.
Mainz Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Delikatny misz-masz jest dlatego, że producent nie ma QD w ofercie a nie mogą zmienić dla nas etykiet - minimalne zamówienie 10 tyś sztuk. Jeżeli chodzi o marker, to wręcz trafione 100 % bo mazane były po dostawie około 1 w nocy sprawdzę, czy Polską etykietą możemy zakleić angielską. Ogólnie trzeba kierować się opisami na sklepach/www.mainz.pl i polskich etykietach tylko z tym produktem wygląda tak sytuacja bo za wszelką cenę chcieliśmy wprowadzić Quick Detailer gotowy do użycia za 34,99 zł/500ml ale dzięki za spostrzeżenie
Fitte Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 W końcu trafiłem na fajną pogodę i mogłem przetestować produkt, który dostałem do testów firmy Mainz - Honey Bee Quick Detailer Nie będę się zbytnio rozpisywał ponieważ wszystko zostało już opisane wcześniej Produkt dostałem w fajnej 100ml buteleczce z świetnym atomizerem Zapach nieprzyjemny, chemiczny. Na dworze zbytnio go nie czuć. Kilka postów Mainz napisał, że zapach zostanie troszkę zmieniony - oby było lepiej Dwa strzały na fibre i na lakier i polerujemy Efekt ciężko uchwycić, nie zauważyłem żadnego przyciemnienia natomiast lakier dostał fajnego połysku, śliskość tez nie najgorsza a na koniec coś co wszyscy lubimy czyli kropelki Podziękowania dla dystrybutora Mainz za wybranie do testów
tazman Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Mi też dzisiaj przyszło poużywać honey bee qd nie wiem czy dostałem starą partię czy już poprawioną (zakup w ostatnich dniach u mix nowicki) ale zapach jak najbardziej ok, bardzo podobny do miodowego mydła w płynie które ostatnio miałem przyjemność używać sam qd bardzo fajny, wydajny, jeden psik na panel i zero jakichkolwiek mazów, problemów z docieraniem, świetny atomizer
Rekomendowane odpowiedzi