Misior1993 Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2016 No to mi trochę krd, namieszałeś teraz:) Cały czas mam smaka na SV ale titanium się twardo broni. Nie wiem dlaczego ale jakoś ani Glasur ani Carobon mi do gustu nie przypadły. Niby fajnie, niby prosto ale jakoś tak bez polotu i finezji. Może po prostu oczekiwałem więcej za tą cenę .Swizola w Polsce można zamówić tylko z ich oficjalnej strony? Nikt inny tego nie sprzedaje w PL?
piteks Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2016 SV możesz kupić albo na ich oficjalnej stronie, albo zapolować u nas na giełdzie . Co do Shield'a. Nakłada się go banalnie jak każdy SV. Ma piękny zapach . Lekko przyciemnia lakier (odwrotnie jak u Zymola, gdzie to HDC ma takie zadanie). Krople gorsze niż po Zymolu (titanium nie używałem ale mam Glasura (nawet teraz mam na aucie )).
AutoJan Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2016 To prawda! Ja próbowałem Zymola i polecam. Przed kupnem również miałem dylemat ponieważ wybór jest ogromny. Dzięki kilku wpisów na innych stronach dokonałem wyboru i nie żałuję. Zwłaszcza kiedy zależy wam na jakości a aplikacja wcale nie jest taka zła.
Robakdetailingu Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Witam panowie chcialem zasiegnac porady odnosnie wyboru wosku pod czarny lakier ,przepraszam ze ponawiam tematch przeww ale przeczytalem wsyztskie komentarze w ktorych przewage ma zymol, a chcialbym kupic cos ze swissvax poki co mam onyxa. No chyba ze eksperci znowu popchna w strone zymola wtedy sie poslucham, aczkolwiek prosil bym o jakies propozycje ze swissvaxa. Kryteria jakie mnie interesuja to trwalosc ale koncowy efekt wizualny. z gory dziekuje
TfB Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 trwalosc sv shield wyglad sv concorso pachna cudnie dla mnie lepiej od zymola:-) wez malego sv i nie czytaj tych zymolowcow:-) jak uzbierasz kupisz cos od zymola a mose na wiosne beda samplerki od zymola, to i dylemat mniejszy:-)
Robakdetailingu Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Witam widzę , że tutaj niektórzy mieli mają styczność z woskami Swissvax. Interesuje mnie takie połączenie Ceramic Pro Light i na to Crystal Rock.W jakim odstępie czasu nakladać i czy będzie widać jeszcze jakąś różnicę po położeniu Crystal Rock'a na Ceramic Pro? Witam chcialem zapytac czy finalnie zostal polozony sv na ceramike, dopoki nie trafilem na to forum nie slyszalem o kladzeniu woskow na ceramike, myslalem ze na niej sie konczy powloka ochronna lakieru, ale jestem amatorem i naszczescie trafilem tutaj wiec dowiem sie tego od kogos madrzejszego
robertus Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2016 Hej, jak się ma sprawa wosku Zymol Detail w porównaniu do np. Titanium czy Concours, mam na myśli smarowanie całego samochodu, ponieważ można kupić mały słoik -za fajne pieniądze, taniej niż samplery titanium'a, Concours czy Carbona ma gorszą trwałość gorszy, look czy jak ?
Pajko Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2016 679271 Detail Sama nazwa wskazuje do czego jest
robertus Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2016 no tak, ale jak całe auto nim zrobię to co się stanie ?,
Kryman Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2016 Wybuchnie! Jak chcesz to smaruj, nic się nie stanie. Autobahnem smarują całe auta to i tym można.
ad.am Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2016 Nic się nie stanie, parę lat temu ktoś tak zrobił na forum. Trwałość może być słabym punktem.
lukikosa Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Witam, Jestem nowym użytkownikiem więc nie mogę założyć tematu jaki mnie interesuje. Ale ten tema jest częścią tego co mnie by interesowało. Zastanawiam się nad woskiem Zymol Carbon ale też znalazłem coś takiego ArtDeShine ArtDeKotsos Obsidian Wax 80ml + aplikator czy miał ktoś do czynienia z tym drugim woskiem. Co waszym zdaniem będzie lepiej wyglądało położone na samochodzie?
ktm950 Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 [ref=#ff3366]lukikosa[/ref], to w dużej mierze będzie zależało od koloru auta i cleanera. Na nieprzygotowanym lakierze każdy z nich będzie wyglądał tak samo - czyli nijak.
lukikosa Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Oczywiście chodzi o przygotowany lakier czyli gruntowne mycie glinkowanie i czyszczenie cleanerem. Chodzi głownie który z tych 2 wymieniony przezemnie polecacie bardziej i jaki clener pod dany wosk polecacie
hihol Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Witam,Jestem nowym użytkownikiem więc nie mogę założyć tematu jaki mnie interesuje. Ale ten tema jest częścią tego co mnie by interesowało. Zastanawiam się nad woskiem Zymol Carbon ale też znalazłem coś takiego ArtDeShine ArtDeKotsos Obsidian Wax 80ml + aplikator czy miał ktoś do czynienia z tym drugim woskiem. Co waszym zdaniem będzie lepiej wyglądało położone na samochodzie? Carbon moim zdaniem daje lepszy look. ADS jest spoko ale aplikacja to
lukikosa Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Carbon moim zdaniem daje lepszy look. ADS jest spoko ale aplikacja to A carbon jest łatwy w aplikacji . Jak go nakładać najlepiej? co polecasz pod wosk jako cleaner?
Gardor Opublikowano 20 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2017 Carbon moim zdaniem daje lepszy look. ADS jest spoko ale aplikacja to A carbon jest łatwy w aplikacji . Jak go nakładać najlepiej? co polecasz pod wosk jako cleaner? Cleaner pod woski Zymola to HDC(robi dobrą robotę) A co do nakładania to jak najcieńszą warstwę. To tak w skrócie a po więcej zapraszam do lektury forum. Jestem pewny ze znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania
sl3py Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Hej przeczytałem cały temat i chce sie upewnić ze wszystko pójdzie jak powinno. Mianowicie z najbliższym czasie planuje odświeżyć swoją furmankę . Dla upewnienia : 1/ korekta lakieru 2/ mycie 3/ suszenie 4/ Zymol HDC 5/bezpośrednio po cleanerze nałożeniu i dotarciu wosku Zymol TITANIUM 6/ odczekanie 6godzin w celu wypocenia wosku , pozniej znów dotarcie 7/odczekanie kolejnych 12 godzin i nałożenie 2 warstwy 8/ odczekanie znów 6 godzin na wypocenie i dotarcie 9/ tu nie mam pewności czy mogę odrazu pozniej podbić Zymol Field glaze czy tez cos mam odczekać , a może to już nie konieczne do najbliższego mycia
Pajko Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Moim zdaniem nie widzę sensu czekania az 6 h jeżeli chodzi o wypocenie się to raczej kwestia indywidualna . Natomiast 12h między warstwami uważam za dobry pomysł. Uzycie FG zaraz po aplikacji mija się z celem
sl3py Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 [ref=#00aa00]Pajko[/ref], myślałem ze FG zaraz po aplikacji podbije bardziej efekt , w takim razie odpuszczę i zostawię do pierwszego mycia . Dzięki
samwdomu Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2017 qd nie jest konieczne od razu po wosku, jak już nawoskujesz to wystaw na pełne słońce, mi w niskich temperaturach titanium nie wypacał się
Kloch Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2018 Minęło trochę czasu, muszę odkopać kotleta. W dalszym ciągu nie widzę sensownej porady/pomocy w przypadku zestawienia Zymola Titanium vs. Swissvaxa Shielda. Oba można kupić jako samplery ale do żadnego z nich nie mogę się bardziej przekonać Pacjent to Civic UFO w najlepszym kolorze czarnym. Help!
Moderator Eryczek Opublikowano 20 Maja 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2018 Bierz HDC i Titaniuma - na czarnym Hondowskim lakierze, ten duet wygląda powalajaco - mowie to Ja - właściciel czarnego Accorda 2
Rekomendowane odpowiedzi