piteks Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 Przeczytałem w tym temacie, że niektórzy nakładają Cleaner Fluid Regular maszynowo. Czy na coś trzeba szczególnie zwrócić uwagę wykonując tą czynność tak jak np. z HDC, którego trzeba dawać naprawdę niedużo na pad?
Geno Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 CF Pro do rozprowadzenia to bajka w porównaniu do HDC. Chociaż i z tym drugim nie miałem nigdy większych problemów. SV lecisz do wypracowania i
kamilgt Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 Geno, kolego kolega chyba pyta o tego zwykłego CF który średnio się nadaję do rotacji
piteks Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 Dokładnie. Pytam o "zwykłego" Regulara . W tym temacie była mowa, że podczas spotkania grupy krakowskiej ktoś nakładał go maszyną.
Pimps Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 Ja go nakładałem maszyną na tym spotkaniu i kilku innych kolegów. W domu też go nakładam maszyną tyle że DA tak jak i na spotkaniu. Daję go bardzo mało i nigdy nie było z nim żadnych nawet najmniejszych problemów. Wypracowuje się praktycznie na zero, więc przetarcie mikrofibrą to tylko formalność i jest cacy.
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Czerwca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 Pimps, ale mówisz o zwykłym Regularze? Bo ten cleaner to z tego co pamiętam to takie skrzyżowanie wody z mlekiem było chyba
Pimps Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 Eryczek, tak mówię o zwykłym w czarnej butelce o kolorze mleka i i niewiele gęściejszym od mleka. Nie che mi się schodzić do garaży bo bym go sfocił.
piteks Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 Pimps dzięki za info . Mam DA więc będzie okazja spróbować
Pimps Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zeszłe i sfociłem żeby było na 100%
piteks Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 O takim cały czas mówiłem . Jeszcze raz dzięki
Moderator Eryczek Opublikowano 28 Czerwca 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 Pimps, oczywiście, mowa o tym cleanerze. Miałem go bardzo dawno temu (kilka dobrych latek minęło) i choć wspominam go pozytywnie jako produkt to pamiętam że miałem duże problemy z ręczną pracą z nim - przelewał mi się przez aplikator. Właśnie ze względu na taką konsystencję, nigdy nie podjąłem próby użycia go za pomocą maszyny... A później odkryłem SV Profi Regulara i zwykły Regular poszedł w kąt
Pimps Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2015 Eryczek, a ja tylko działałem nim maszyną i dawałem bardzo niewiele. Zdaje sobie sprawę że Profi jest bardziej gęsty i pewnie lepszy ale jak go chciałem kupić to nie mieli go akurat na stanie i przez jakiś czas czekałem aż się tym czekaniem wkurzyłem bo coś polski przedstawiciel SV nawalał z terminem i kupiłem ten.
grzes12 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Pajko i z perspektywy czasu co wygrywa, titanium czy mirage?
Pajko Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 Pytanie do znających temat wosków SV . Czy warto warstwować np Mirage ? Wiem z autopsji że w wypadku Zymola warto - znacznie polepsza look . Jeżeli Mirage warto warstwować to w jakim odstępie czasowym ? NIe długo zabieram się za smalcowanie SV poraz pierwszy i nie wiem jak sobie ustalić czas działania
piteks Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2015 Ja kładłem drugą warstwę po 12 godzinach. Mam wrażenie, że podkręca look
MatthewG Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Czy warto warstwować np Mirage ? Ja zawsze kładę kolejną warstwę, obojętnie jaki to wosk 12 godzin to dobry odstęp.
Pajko Opublikowano 25 Września 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Czy warto warstwować np Mirage ? Ja zawsze kładę kolejną warstwę, obojętnie jaki to wosk 12 godzin to dobry odstęp. No właśnie Z. zawsze kładę 2 warstwy z min 12 h odstępem , czyli w wypadku SV postępować identycznie
piteks Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2015 Jak najbardziej. I taka ciekawostka. Nie trzeba się spieszyć z docieraniem co bardzo ułatwia pracę. Zero stresu
diamond-detailing Opublikowano 27 Września 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2015 My pracujemy na Zymol Titanium i według nas jest naprawdę dobry ...macie z nim już jakieś doświadczenia ?
Remer294 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Koledzy, gdzie kupie sampler Zymöl Glasur ?
Berd Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Koledzy, gdzie kupie sampler Zymöl Glasur ? Zymol nie wypuścił do sprzedaży małych Glasurów
ad.am Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Sampler Titanium wychodził w secie z carbonem i cocncouresm - albo kupujesz całość w sklepie (nie wiem,czy aktualnie są dostępne), albo polujesz na giełdzie
Remer294 Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2016 Szukam wosku najwyższej jakości, ale sampler. Albo Zymöl albo SwissVax, ale tego drugiego nie umiem znaleźć w żadnym sklepie internetowym
Rekomendowane odpowiedzi