Fitte Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2016 Znalazłem fotkę To co wyżej pad z backplate firmy Boll , żółta gąbka + Menzerna 3IN1 lakier Seat'a
CrisAGC Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Czy na tę Manzernę 3 in 1 można położyć wosk Megsa #16? Nie będzie się gryzło? Nie chciałbym się rozczarować jak po kilku godzinach prac z nakładaniem i ścieraniem wosku okaże się, że po miesiącu nie będzie po nim śladu.. A może lepiej dać ADBL QD1 i na to od czasu do czasu Sonaxa BSD? Czy przed nałożeniem wosku/QD konieczne będzie wymycie pasty IPĄ? I czy to wymycie nie sprawi, iż pasta ta straci swoje właściwości zabezpieczające (wosk - kropelkowanie)?
Fitte Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Wszystko co połozysz na Menzerne 3in1 będzie osłabione. Po miesiacu może zniknać. Jeśli zależy Ci na trwałości musisz to wymyć a wtedy nie wiem czy jest sens stosowania 3in1
powalla Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 658258 Odpowie ktoś? Jakiej odpowiedzi oczekujesz? Każdy kto trochę czyta forum jak przeczyta taki tekst > 657236 A może lepiej dać ADBL QD1 i na to od czasu do czasu Sonaxa BSD? wie od razu, że mało czytałeś i musisz nadrobić zaległości w lekturze. Możesz wytłumaczyć po co chcesz na jedno QD kłaść drugie? Co do wymywania menz 3w1 to sam z 3x pisałem o tym na forum ...tak więc SZUKAJ I CZYTAJ!
CrisAGC Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Po co jedno QD a na to drugie? Choćby dlatego, ze QD1 zrobi mi dobry wet look, ale ciut słabiej kropelkuje i krócej siedzi, a BSD na to przedłuży kropelki. A poza tym BSD jest dużo szybsze w aplikacji i mniej wymagające, a auto na którym chcę zastosować te zabiegi należy do mojej dziewczyny, a Ona ma jeszcze nieduże doświadczenie z detailingiem a mój czas nie pozwala bym na bieżąco i regularnie dbał o swoje dwa samochody, Jej, chodził do pracy a po godzinach robił korekty znajomym. Wystarczająco wyjaśniłem? Kolejne pytanie: Na jak długo woski zawarte w Menzernie 3 in 1 zabezpieczają lakier? Jak długo efekt kropelkowania jest widoczny?
powalla Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 658312 Choćby dlatego, ze QD1 zrobi mi dobry wet look, Wiesz co z nim zrobi BSD ? Nakładałeś kiedyś BSD na jakiś "fajny" wosk? Sądzę że nie ... no ale co Ci szkodzi spróbować? Przecież test na jednym elemencie to kilka minut pracy ... 658312 Na jak długo woski zawarte w Menzernie 3 in 1 zabezpieczają lakier? Jak długo efekt kropelkowania jest widoczny? Wiesz że to zależy od tylu składowych że na to pytanie nikt nie jest w stanie poprawnie odpowiedzieć? Będziesz robił takie same przeloty jak inny user, czy tez może zmienisz miejsce zamieszkania jak ja napiszę że mi trzymało na Śląsku tydzień , a ktoś z nas Soliny napisze że 3 tygodnie? Smaruj i sam testuj 658312 a po godzinach robił korekty znajomym Sory ale robisz "korekty" i takie pytania zadajesz?
CrisAGC Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Oczywiście, że nakładałem BSD na wosk, na QD1 również.. Zadaje takie pytania, bo szukam potwierdzenia/wyprowadzenia z błędu. Kto pyta, nie błądzi, a forum właśnie po to jest. A czy detailing to nie wieczne testy, zabawa z różnymi konfiguracjami itp? Ktoś ostatnio NW położył na lakier, więc nie zdziwi mnie już nic, Ciebie też nie powinno
Borek Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Jak 3w1 zachowuje się w kontakcie z plastikami nielakierowanymi? W jakim stopniu ta pasta pyli i zostawia syf w zakamarkach?
dejwid92 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Jak 3w1 zachowuje się w kontakcie z plastikami nielakierowanymi? W jakim stopniu ta pasta pyli i zostawia syf w zakamarkach? Jak pracowałem ostatnio tą pastą to nie miałem ogromnego problemu z pyleniem, wiadomo jakieś tak drobinki zawsze będą, ale nie tak jak przy klasycznym cięciu. Na czarnych plastikach forda nie zostawiała śladów.
Libero Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Na moim QD1 siedzi od miesiąca i nawet nawet te kropelki, ale ja wolę zrzut wody.
mariocccp Opublikowano 22 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2017 Jakie pady kupić do tej menzerny na polerkę DA?
kiju91 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 mariocccp zależy od wielu czynnikow, najlepiej mieć kilka i potestować.
CrisAGC Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2017 [ref=#ff3366]mariocccp[/ref], ja jestem właśnie po pracy z tą pastą. Maszyna rotacyjna i Royal Pad miękki (czerwony), oraz Royal Pad średni (żółty). Lepsze efekty dał średni żółty, ale lakier miałem praktycznie w bardzo dobrym stanie i jasny. Kup sobie również pad twardy i zaczynając od miękkiego testuj panel po panelu czy usuwa Ci to co chciałeś, jeśli nie, to przesiadka na średni, a potem twardy w razie potrzeby. Ale jeśli będziesz robił jakiś panel twardym to później wypadałoby przelecieć jeszcze miękkim, by nieco "wykończyć" pracę. Wtedy niestety z one step zrobi Ci się 2 lub 3 etapowa korekta Zawsze możesz wpaść i zostawić auto u mnie na tydzień 1
juveadamo Opublikowano 7 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2017 Do miękkiego lakieru hondy lepiej użyć pada polishing czy finishing ? Maszyna DA 8mm
Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Czerwca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2017 zawsze zaczynasz łagodnym zestawem past + pad . Jesli nie daje rady idziesz dalej
zawisza Opublikowano 13 Maja 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2018 Jaki bieg na Krausie Db5800s ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
vaio Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2019 Cześć mam pytanie czy ta pasta ma w sobie dużo wypelniaczy.Czy po przetarciu ipa czesc drobnych rysek nie pojawi się z powrotem.
WojtasTDI Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 Panowie , chciałem u siebie na aucie odświeżyć troszkę lakier tą pastą Menzerna 3w1. Auto to Vw Passat B6 kolor Mocca , jakich padów najlepiej użyć ? Sam nie mam doświadczenia , a ktoś z was pewnie ogarniał taki lakier już tą pastą i wie których padów najlepiej użyć :) Z góry dzięki za podpowiedź ;)
WojtasTDI Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 33 minuty temu, david2888 napisał: Spróbuj czerwonego nata Jednym padem działać ? Czy po tym czerwonym należy jeszcze jakimś przejechać ?
D@ViD Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 @WojtasTDI Z fusów ci nie wywróżę. Każdy lakier jest inny no i każdy stan ejst inny Mazerna 3w1 to jest typowe AIO więc tam nic raczej poprawiać nie będizesz musiał
WojtasTDI Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 Teraz, david2888 napisał: @WojtasTDI Z fusów ci nie wywróżę. Każdy lakier jest inny no i każdy stan ejst inny Mazerna 3w1 to jest typowe AIO więc tam nic raczej poprawiać nie będizesz musiał Ok dzięki Chodziło mi o to aby jakieś holsy nie zostały
D@ViD Opublikowano 12 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2019 @WojtasTDI Jeszcze ważne pytanie. Jaka maszyna ? DA czy rotacja ?? Najlepiej to mieć z 3 kombinacje padów i oczywiście z każdej kombinacji z 3 sztuki. Mazerna 3w1 nie miałem, ale słyszałem, że szybko zapychają pada
Rekomendowane odpowiedzi