wiggly Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Czy megsowym słoneczkiem do wosków można bez obaw przez dłuższy czas machać na szybie z użyciem CGP? Czy lepiej użyć jakiegoś dedykowanego aplikatora/pada do polerki ręcznej?
Barista Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Megsowe słoneczko się szybko zużyje przy takiej operacji, lepiej użyć filcu do polerowania szkła.Cena zbliżona, a starczy na dłużej.
Moderator krd Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Czy moze ktos pomoc z VINem w Land Roverze?
wiggly Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Biorąc pod uwagę powłokę ochronną na plastikowych reflektorach, jakie jest zalecane stężenie APC (Nielsen itp.) do ich solidniejszego oczyszczenia/pędzelkowania?
mateuszk Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Przedwczoraj polerowałem autko, po roku wyjąłem maszynkę Krauss DB i co mnie zdziwiło z maszyny wypłynęło trochę smaru (oczywiście nie w trakcie używania ), czy to normalne ? Czy powinienem go uzupełnić ?
Misza Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Czy po polerce kloszy będzie dobrym zabezpieczeniem to GYEON Q2 TRIM Kit czy lepiej czymś innym ?
Procent Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Mam pytanko o kolejność mycie wstępne mycie właściwe, usuwanie smoły dekontaminacja spłukanie osuszenie cleaner wosk Czy to dobra kolejność czy najpierw dekontaminacja, a potem usuwanie smoły. Mam iron X i prickborta. pomijam glinkowanie po tych zabiegach bo to logiczne.
Eidos71 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Procent - ja proponuję inny układ prac: - mycie wstępne - dekontaminacja lakieru - usuwanie smoły - mycie własciwe - glinkowanie - spłukanie, lub ponowne mycie - osuszenie - cleaner - wosk/sealant Jeśli auto nie jest bardzo brudne/zabłocone, to mycie wstępne przenosisz z 1-szej na 3-cią pozycję.
Procent Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 a irona psikać na mokry lakier czy suchy i ile go na lakierze trzymać??
kandy Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Na suchym będzie lepiej działać, a trzymać w tyle ile będzie chciało krwawić, albo jak się nie będziesz mógł doczekać następnych etapów, jednocześnie nie pozwalając na zaschnięcie
Tommy Lee Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Panowie moglibyście polecić jakiś w miarę dobry hosting do zdjęć, najlepiej jakiś darmowy
Vespa Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Tommy Lee, proponuję Google Drive. Tu masz tutorial: http://szewski.blogspot.com/2014/01/dar ... zyciu.html
Tommy Lee Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Vespa, Dzięki przekroczyłem limit w fotosiku a trzeba wrzucić kilka testów
wiatrok Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Procent - ja proponuję inny układ prac: - mycie wstępne - dekontaminacja lakieru - usuwanie smoły - mycie własciwe - glinkowanie - spłukanie, lub ponowne mycie - osuszenie - cleaner - wosk/sealant Jeśli auto nie jest bardzo brudne/zabłocone, to mycie wstępne przenosisz z 1-szej na 3-cią pozycję. Czy mycie, usuwanie smoły, glinkowanie itp.to nie jest ogólnie dekontaminacja lakieru?
Marek__82 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Witam Czy Soft99 King of Gloss White & Pearl nada się do białego niemetalika?
tomek.pit Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Cześć. Zachciało mi się prania tapicerki w samochodzie- opłaca się kupować chemię i wypożyczyć odkurzacz (nigdy wcześniej nie prałem tapicerki) czy lepiej oddać gdzieś żeby wyprać fotele?
Eidos71 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Czy mycie, usuwanie smoły, glinkowanie itp.to nie jest ogólnie dekontaminacja lakieru? Częściowo masz rację. Mycie nie jest procesem dekontaminacji. Użycie deironizera, glinki i środka usuwającego asfalt i smołę - to rzeczywiście ogólne pojęcie dekontaminacji lakieru.
Toster Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 tomek.pit, "Jeżeli chcesz coś mieć zrobione porządnie, zrób to sam"
tomek.pit Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 @toster- też wyznaje taką zasadę- najbardziej pasowało by mi jeżeli ktoś z Krakowa lub okolic posiadający odkurzacz mógłby się podzielić doświadczeniem i pomóc w praniu a ja bym oddał kasę za fatygę.
wiggly Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Czy po przepolerowaniu (ręcznym) reflektorów przy użyciu DG 681, warto nałożyć FK 1000p? Czy jest to przerost formy nad treścią z racji tego, że 681 zawiera dodatki zabezpieczające?
Barista Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Powoli szykuję auto do jazdy, obmyśliłem kanapeczkę na początek: Lusso RC CG Black Light Zymol Carbon Mam tylko dylemat, czy wymyć RC IPĄ, wszak BL to jakaś nanotechnologiczna mikstura, czy kłaść bezpośrednio na cleaner?
Pajko Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 krótka piłka z mojej strony , co dużej poleży Titanium na HDC czy Carbon na HDC ? Oczywiście przy zachowaniu podręcznikowego mycia itp . A drugie co da lepszy look Titanium czy Carbon ?
rryba Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2015 mam pytanie co do mycia nadkoli apc , czy mozna wysmarowac nim wsytzsko razem z tarczami i zaciskiem itd i potem dokladnie spłukac ?
Rekomendowane odpowiedzi