Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Polecam lekturę forum

2. Polecam lekturę forum

3. Polecam lekturę forum

Jesteś na forum 12 minut i jestem pewny, że nie zadałeś sobie trudu korzystania z wyszukiwarki

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
milan00, Sonax PNS

Jak jest z jego wytrzymałością ?

-- 12 kwietnia 2015, 13:10 --

Jeszcze jedno pytanie.

Gdzie najtaniej kupić IPA, i czy tu można rozmawiać jakoś o jego jakości czy wszystko jest to samo jeżeli nie jest rozcieńczony ?

Opublikowano

Mam 2 pytanie i 2 auta do zrobienia.

1. Opel Zafira z 2001r , czerwony. Chcę odświeżyć lakier. Pójdzie na to UC na DA , tylko na twardym padzie czy średnim ?

2.Ford z 2002r w tamtym roku pełna korekcja, przed woskowanie pójdzie cleaner VP Achilles , czy na średnim padzie czy miękkim ?

Opublikowano
Jak jest z jego wytrzymałością ?

Kilka porządnych miesięcy. Wiadomo, to nie powłoka ale łatwo się nakłada, jest śmiesznie tani.

rustin, zaczynaj od bardziej agresywnych padów, wymyj, jeżeli są hologramy to zmień na miększy.

Opublikowano

Witam, po jakim czasie mogę najszybciej nałożyć druga warstwę glasura ? Zawsze zostawiłem na noc teraz natomiast zależy mi na czasie. Temperatura w której stoi auto ok.13stopni

Opublikowano

mam pytanie odnośnie zymola titanium - czy ten wosk potrafi się "spocić" przez noc czy po spolerowaniu auto jest gotowe do wyjazdu i nie trzeba nic polerować następnego dnia ?

• Moderator
Opublikowano

W1Michal, Im cieplej na dworze tym większe prawdopodobieństwo na pocenie się Zymola :)

michalchelm, z moich doświadczeń wynika że jak warstwować wosk Zymola to co 12 godzin. Jak przerwa krótsza to można sobie darować.

• Moderator
Opublikowano

W1Michal, dokładnie tak jak piszesz - po kilku godzinach trzeba jeszcze raz przetrzeć auto fibrą.

Auto nie zawsze się wypaca po Zymolu. Używam tych wosków od lat i ciągle nie wiem od czego to zależy. Na pewno od temperatury ale od czego jeszcze? :dontknow:

• Moderator
Opublikowano

W1Michal, powinien wytrzymac.

Marek__82, jest w pelni bezpieczny.

Opublikowano
Mam 2 pytanie i 2 auta do zrobienia.

1. Opel Zafira z 2001r , czerwony. Chcę odświeżyć lakier. Pójdzie na to UC na DA , tylko na twardym padzie czy średnim ?

2.Ford z 2002r w tamtym roku pełna korekcja, przed woskowanie pójdzie cleaner VP Achilles , czy na średnim padzie czy miękkim ?

oczywiście chciałbym to zrobić tylko jak to się mówi one step.

Opublikowano

cześć.

1. mam polerkę "skonstruowana na bazie klasycznej szlifierki kątowej" SPARKY PMB 1200CE. Jaki talerz oporowy 75mm mogę do niej kupić? Taki Flexipads jest zalecany do polerek rotacyjnych, a moja jest chyba orbitalna. Co to znaczy, będzie się niewygodnie pracować czy co? Bo gwint się zgadza:)flexipads_75mm_m14_thread_velcro_soft_density.jpg

2. Aluminiowe felgi z dużą ilością wżerów/pyłów z klocków itp. Ironx świetnie sobie z tym radził ale jest dość drogi. Czy możecie polecić produkt o podobnej skuteczności, a jednak tańszy?

3. Co do regularnego mycia felg? Kiedyś VALETpro blue gel był najlepszy w swojej cenie. Czy coś się zmieniło w tej kwestii?

4. Jaki QD i mikrofibra do jego wycierania? Zapach bez większego znaczenia.

Proszę, polećcie mi jakieś produkty :ad:

Opublikowano

Gdzie najtaniej kupić IPA, i czy tu można rozmawiać jakoś o jego jakości czy wszystko jest to ten sam alkohol pod warunkiem, że nie jest rozcieńczony ?

Opublikowano
Dobra polerka w granicach 200zł?

Za 200zł możesz mieć polerkę K2, za 300 Graphite 59G242. W zasadzie parametry takie same z tym, że K2 waży 4,5kg a Graphite 2,6kg. K2 daje 12miesiące, a Graphite 24miesiące gwarancji. To dwie najpopularniejsze polerki w tym zakresie cenowym.

Opublikowano

Za 200zł możesz mieć polerkę K2, za 300 Graphite 59G242. W zasadzie parametry takie same z tym, że K2 waży 4,5kg a Graphite 2,6kg. K2 daje 12miesiące, a Graphite 24miesiące gwarancji. To dwie najpopularniejsze polerki w tym zakresie cenowym.

K2 waży mniej od Graphite, to po 1, 4.5 kg to jakaś pomyłka ;)

Poza tym: gwarancja na 12 m, ale rękojmia na 24.

Ja kupiłem K2 używaną (lekko), przeskoczyłem z dogorywającego kestrela sim180 i K2 jest świetna jak na moje potrzeby (ze 3 komplety lamp w miesiącu i raz na 2 miechy jakieś auto). A się szarpałem, myślałem sobie - kupię kraussa p7, albo nie, flexa kupię. PO CO? Uznałem, że na moje potrzeby K2 jest spoko, no i tak :)

Opublikowano

manio49,

Co do wagi racja - gdzieś mi świtało, że 4,5 i bez sprawdzenia napisałem. Sprawdziłem - waży 3,2kg. To i tak więcej niż Graphite. Rękojmia 24miesiące, ale chyba przyznasz, że wygodniejsze jest 24msc gwaracji D2D graphite. Nie faworyzuje żadnej firmy. Po prostu 100zł różnicy musi mieć gdzieś przyczynę. Jakby nie patrzeć obie warte swojej ceny dla amatorskiego detailingu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.