Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po opisie domyślam się, że jest to akryl. Po samym porządnym glinkowaniu będziesz już bardzo zadowolony ;)

Po pierwsze przyłóż się do prawidłowego oczyszczenia. Bez tego nie ma co podchodzić z UC i woskiem.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Tak, jest to akryl :)

A po umyciu i glinkowaniu. Zabierać się jeszcze za to ręczne "polerowanie" tym Meguiars'em? Czy tylko zrobić woskowanie? :)

Opublikowano

Jeszcze jedno ode mnie. Czy środków typu DG 741 (na owady) i 303 Protectant można bezpiecznie używać do plastikowych reflektorów? Wiem, że 303 to środek do plastików, ale plastik plastikowi nierówny i martwię się czy nie Protectant z czasem nie spowoduje ich żółknięcia etc.

Opublikowano
Na reflektory wosk nakładaj, 303 na czarne plastiki.

O! O wosku nie pomyślałem. DG Aquawax by się nadał? Czy raczej coś twardego? Rozumiem, że przed aplikacją przetrzeć APC?

Opublikowano

Ja mam pytanie odnośnie zmywacza siliknowego. Dużo osób pisze, że stosuje go po korekcie przed powłoką/woskiem. Czy to jest jakiś specjalny zmywacz czy tylko Novol, Boll itp?

Opublikowano

Którą glinkę wybrać do białego lakieru akrylowego Citroen ZX.

1. ValetPRO miękka 100g

2. GLINKI 3M 38070 Soft 180g

3. MEGUIARS - Smooth Surface Clay Bar 50g

Ile potrzeba glinki, żeby wyczyścić całe auto? :)

Opublikowano

Glinką megsa zrobisz robotę 3x szybciej niż żółtą valetpro. Nie wiem czemu ta glinka jest tak często polecana, używałem rôżnych glinek i ta jest moim zdaniem najgorsza. Chyba że chodzi tylko o cenę.

Opublikowano

Ktoś się orientuje gdzie najtaniej kupię Mirkę Ceros 625 CV? Mało tego jest na necie a na portalu aukcyjnym są po 1550 zł najtaniej. Może być PW

Opublikowano

No to ostatnie pytanie i potwierdzenie planu ;-)

Jaki wosk?

Meguiar's Cleaner Wax PasteWax - coś takiego? Czy może jakiś biały z sonax też jest ok? A może bezbarwny?

A plan w takim razie jest taki:

1. Mycie na bezdotykowej.

2. Mycie elementu przed glinką.

3. Kiedy zrobię całe auto glinką znowu mycie i suszenie.

4. Praca z UC.

5. nałożenie wosku.

Taki plan wystarczy, żeby auto było czyste? :-)

Opublikowano

Szukam pianownicy (PA) do karchera K2. Na allego pełno tego, ale nie wiem czy wszystkie dają radę i którą wybrać, pytanie ma ktoś jakiegoś sprawdzonego sprzedawce?

Albo czy ktoś miał do czynienia z pianownicą KANWOD LS3 ??

Opublikowano
Albo czy ktoś miał do czynienia z pianownicą KANWOD LS3 ??

Mam ją od niecałego tygodnia.

Z tego co kojarzę to chyba trochę niższy model firmy PA.

Spełnia swoje zadanie. Sprawdzałem rozcieńczenie na ustawieniu maksymalnie na ''-'' i wyszło około 15 ltr wody na 1 ltr wody w podajniku.

Opublikowano
to ja, z uporem maniaka zachęcam do lektury forum

No właśnie przeczytałem i po lekturze napisałem co chcę osiągnąć i czy takim zestawem mi się to uda. Nie piszę przecież: "podajcie mi jaka glinka, wosk, AIO itp." tylko pytam o konkretne produkty. Może wcześniej nie śledziłeś treści, więc napiszę jeszcze raz :) Potrzebuję wyczyścić brudny lakier i chcę go zabezpieczyć przed ponownym zabrudzeniem, ułatwiając sobie ponowne jego mycie. :)

Opublikowano

wlasnie testowac mi sie nie chce ;)

leniwy jestem i nie bedzie mi sie chcialo pozniej klasc nic innego

dlatego szukam info o tym czyms

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.