Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Zastanawiałem się czy na plastiku pokrytym chromem nie wyrządzi szkody, np czy nie porobi wżerów. Wolę się upewnić jeśli ktoś już czyścił z forumowiczów.

Opublikowano

Próbowałem przejechać glinką kumpla felgi od wewnątrz(mondeo mk4 18") Niestety nie są one gładkie tylko jakieś lekko porowate. Glinka nie chciała się ślizgać, jakos się kleiła. Jest sens położyć na to FK1000 ? Czy tylko z zewnątrz posmarować ?

Opublikowano
iljash, na Irona musisz uważać

Coś poza delikatnym zmatowieniem może się pojawić? Pytam, bo to jestem w stanie przełknąć gdyż ranty i tak będę dopolerowywał na lusterko :)

Opublikowano
Czym najlepiej i najbezpieczniej wyczyścić chromowaną plastikową obwódkę grilla ze znaczkiem?

Mam jakąś pastę do chromu i aluminium Sonaxa, czy da radę?

Spróbuj cleanerem i miękkim aplikatorem.

• Moderator
Opublikowano

iljash, osobiście nigdy nie potraktowałem polerowanego aluminium Ironem.

Oglądałem jedynie efekty takiego zabiegu i przyznaję że słabo to wyglądało. Żadne próby usunięcia plam nie pomogły. Skończyło się na polerowaniu.

Opublikowano

TAkie pytanie mam bo zamierzam domyć felgi i w ogóle myślę myć autko u rodziców w nowym domu, ale, mycie by się odbywało na kostce brukowej, z której nie ma odpływu do kanalizy, czy pozbruk może się uszkodzić od chemii albo zabarwić, pobrudzić?

Woda będę brał z ogrodu ze studni głębinowej, auto polewał będę z węża, nie z pistoletu, czy to starczy do dokładnego umycia - spłukania auta?

mam zamiar zakupić marolexa i aktywną pianę do ręcznego nakładania, albo na początek spłukać cały syf na bezdotyku w okolicy i potem ręcznie domyć u rodziców

Opublikowano

szukam osoby godnej polecenia/warsztatu z Wrocławia aby szybko ogarnąć polerkę lakieru w volvo v70 - chcę przed sprzedażą nieco odświeżyć zmęczony lakier

Opublikowano

Kończy mi się piana aktywna, której używałem do mocniejszych zabrudzeń, mianowicie chodzi o Tenzi Specjal Super Green, teraz chcę kupić coś mocniejszego zastanawiam się nad Tenzi Truck, tylko chciałbym zapytać czy lepszym wyborem było by dołożyć parę groszy i kupić mocne APC Red Devil Shiny Garage. Proszę o sugestie.

Opublikowano
iljash, osobiście nigdy nie potraktowałem polerowanego aluminium Ironem.

Oglądałem jedynie efekty takiego zabiegu i przyznaję że słabo to wyglądało. Żadne próby usunięcia plam nie pomogły. Skończyło się na polerowaniu.

Dzieki :) to tylko prickiem potraktuje gole alu :)

Opublikowano
Kończy mi się piana aktywna, której używałem do mocniejszych zabrudzeń, mianowicie chodzi o Tenzi Specjal Super Green, teraz chcę kupić coś mocniejszego zastanawiam się nad Tenzi Truck, tylko chciałbym zapytać czy lepszym wyborem było by dołożyć parę groszy i kupić mocne APC Red Devil Shiny Garage. Proszę o sugestie.

Tenzi Truck jest wystarczająco silny, pamiętaj jednak aby mocno wymieszać przed przelaniem do pianownicy!

-- 12 mar 2015, o 17:33 --

Czym najlepiej i najbezpieczniej wyczyścić chromowaną plastikową obwódkę grilla ze znaczkiem?

Mam jakąś pastę do chromu i aluminium Sonaxa, czy da radę?

Ja używam najdrobniejszej wełny stalowej, pozostawia czysty lśniący i co najważniejsze nienatłuszczony element!

Opublikowano

Czy w temperaturze 5-6 stopni można nakładać wosk SOFT99 Fusso Coat F7 Pearl & Metallic?

//EDIT

Regarding to H-7, it can use in temperature below 5 degrees.

In case, dry 15-25 minutes after applying.

Opublikowano

Panowie co zastosować przed woskiem Finish kare 1000p na srebrny lakier by maksymalnie wyciągnąć głębie koloru.

Opublikowano

IPA przed woskiem czy kupić Meguiar's Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner (taki mam dostępny od ręki w miasteczku). Lakier titansilber BMW E46 330i. Wosk SOFT99 Fusso Coat F7 Pearl & Metallic.

Opublikowano

Kupiłem 4 pady do wypolerowania średniej wielkości sedana:

Wełna

Twardy

średni

MIękki.

Czy to starczy? Chodzi mi głównie o wełnę bo nią najwięcej chyba będę pracował. Czy dokupić jeszcze drugą?

Opublikowano

Potrzebuję dressingu do opon z efektem matu.

W przyzwoitej cenie z trwałością tydzień - 2 tygodnie z naciskiem na dobrą cene :)

Opublikowano

Panowie czy zastosowanie na srebrny lakier Poorboy's White Diamond po Ulitimate compound a przed woskiem finish kare 1000p da w ogóle jakiś efekt czy pozostać tylko przy nałożeniu samego UC oraz wosku? Chciałbym wyciągnąć z lakieru jak najwięcej ale chciałbym także uzyskać szklisty efekt...

Opublikowano

No właśnie to samo miałem pisać..Brillance jest w dobrej cenie. Jeśli po nałożeniu przelecisz fibrą to zlikwidujesz połysk.

Chyba, ze chcesz całkiem ekonomicznie to K2 Bold, heh Tylko ten nowszy w bardziej kanciatej butelce bo ma ładniejszy zapach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.