Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

dobra, jakoś to będzie ;p :)

A właśnie że czytałem, że całkiem łatwo wyprowadza różne lakiery itp, o syfie nie doczytałem..

a dokładnie zdanie "menzerna jest bardziej tłusta od 3m i tak szybko nie wysycha " no i ten tego ;p

Opublikowano

a Jet Black od Shiny garage to działa jak czarnidło czy jakoś natłuszcza o co w tym chodzi?

pytam bo pierwszy raz mam do czynienia z tym

Opublikowano
a Jet Black od Shiny garage to działa jak czarnidło czy jakoś natłuszcza o co w tym chodzi?

pytam bo pierwszy raz mam do czynienia z tym

Produkt ten przyciemnia plastiki i nadaje efekt hydrofobowy. Nie "natluszcza" bo to nie plak :lol: Masz opis i testy tego produktu w dziale dressingów do tworzyw zewnętrznych ;)

Opublikowano

Ktoś może wie co się dzieje z GYEONem?? W sklepach ni ma :D Chodzi o to że zmieniają opakowania i wszyscy czekają z zamawianiem jak już będą w ofercie czy jaki ciul??

Opublikowano

[ref]SSN774[/ref], jak pytałem sie w detailingshopie ze wzgledu ze gyeon wprowadzal nowe opakowania maja opoznienie i bedzie dostepne pod koniec tego miesiaca

Opublikowano

Pianownica PA czy Monello? jest sens dopłacać za Monello?

Parametry chyba takie same.

I jeszcze jedno pytanie, mam aktualnie pianowice karchera tą 0.6ml gdzie ciśnienie to 160bar a piana słaba i szybko spływa. Czy różnica 20 bar daje taką róznice (chodzi mi o efekt śniegu)? Czy to raczej kontrukcja i materiał wykonania?

pzdr

Opublikowano

Panie i Panowie, szukam kogoś kto ogarnia AutoCad'a. Potrzebuję rysunek Cad'owski przeskalować do odpowiedniej skali i przerzucić do PDF. Celem wydrukowania rysunku z pliku PDF. Pilne !

Opublikowano

Potrzebuję jakiegoś szamponu z woskiem na "goły" lakier. Czy DG#931 będzie dobry żeby przetrwać zimę? Mycie auta DG#931 co 2 tygodnie i tyle. Najpierw myłbym tym DG#931 na 2 wiadra, opłukiwał, a potem na koniec na czystej karoserii wcieranie samego DG#931.

Czy może lepiej nabyć wosk w sprayu?

Opublikowano

Wyglinkowałem lakier i zacząłem kłaść cleaner Soft99. W między czasie kupiłem maszynę Masner w zestawie z padami Duraflex i pastami Luster.Jako, że ręczne nakładanie cleanera szło długo wrzuciłem go na finiszowy pad i testowo zrobiłem kawałek maski. Wyszło średnio, cleaner po chwili zaczął się rolować i pryskać. Najgorsze to to, że zostawił hologramy. Z racji, że miałem te pady wziąłem nowy pad finiszowy z finiszową pastą Q5 i zrobiłem przejazd. Nic to nie dało hologramy dalej były. Zrobiłem drugi przejazd też bez zmian. Postanowiłem założyć średnią gąbkę i pastę Q3, a po tym wykończyć finiszem z Q5 i guzik, hologramy słabsze ale jednak cały czas są dość widoczne. Co ciekawsze są też widoczne świrle. Przejazdy robiłem powoli lewo prawo góra dół. To było moje pierwsze podejście do "korekty" ale maszyna mi nie latała etc. Do zakupu przymierzałem się od 2 lat systematycznie przeglądając forum itp. W testach te pasty wyprowadzały ładą powierzchnię, a u mnie psikus. Dużo się mówi o koch antihologram ale zastanawiam się czy on pomoże czy problem leży gdzie indziej, jest kilka wideotestów gdzie po Q5 jest już ładna powierzchnia. Nie sądzę, że powodem była temperatura oscylująca w granicy 12-15*C. Lakier i tak się ładnie nagrzewał. Auto Saab 93 2003 Czarny.

Opublikowano

[ref]suchy3022[/ref], moge Ci pomoc na solidedge badz draftsight jesli by Cie interesowalo tylko prosze podaj jakie jest rozszerzenie pliku dxf? Dwg?

Opublikowano

Tak na szybko. Na aucie nic nie ma i nigdy nie była robiona korekta. Wszedłem w posiadanie Sonax Polish & Wax Color dokładnie pod kolor mojego autka. Chce tym spróbować zrobić tym lekką korektę. Tak budżetowo a żeby nie zrobić krzywdy to umyć i wyglinkować czy jeszcze coś do mycia? Jutro jadę po zapasy to doradzcie co dokupić. Chce jeszcze wosk chyba FK1000

Opublikowano

potrzebuję dobrego filmu pokazującego:

1) jak powinna przebiegać regeneracja reflektorów przednich papierkami wodnymi a potem pastami,

2) prania wnętrza odkurzaczem piorącym z odpowiednio dobranymi produktami

nie chodzi mi o poradę "wpisz to na yt" tylko o taki film, który wg was jest merytorycznie dobry, pozdro ;)

Opublikowano

Witam ;)

Mam 3 krótkie pytania:

1. Jakiego stężenia używacie korzystając z Tenzi en-jee?

2. Czy po zastosowaniu apc wewnątrz należy poczekać aby zadziałał i dopiero zetrzeć? Gdzieś czytałem ale nie mogę znaleźć i nie jestem pewny...

3. Może głupie ale: Czy mycie bez grit-guarda jest bardzo ryzykowne?

Z góry dziękuję za pomoc ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.