Eidos71 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 diego47 - szczerze ? Ani jeden, ani drugi środek nie będzie dobrą bazą pod FK. FK to sealant i najdłużej poleży na czystym, odtłuszczonym lakierze - bez żadnego AIO. Jeżeli jednak musisz wybrać spośród tych dwóch AIO, gdyż nie masz i nie będziesz miał czystego cleanera - ja wybrałbym AG, gdyż oparty jest na syntetycznym wosku (AF ma w składzie Carnaubę, która jest mniej trwała i FK szybciej spłynie). Generalnie - jeżeli stosowałem AIO ręcznie - robiłem to aplikatorem MF. Aplikator gąbkowy w rodzaju Meg'sa średnio - wg mnie - nadaje się do właściwego stosowania AIO (chodzi o wykorzystanie właściwości czyszczących i polerujących produktu typu AIO). Ewentualnie możesz do AIO zastosować np. aplikator, który sprzedaje kolega Eryczek: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 272#518272 (chodzi o czerwony aplikator LC CCS).
diego47 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 Eidos71 mam rozumieć że samą IPĄ przelecieć samochód przed nałożeniem fk ?
pabloo1033 Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 diego47 - szczerze ? Ani jeden, ani drugi środek nie będzie dobrą bazą pod FK. FK to Sealant i najdłużej poleży na czystym, odtłuszczonym lakierze - bez żadnego AIO. Jeżeli jednak musisz wybrać spośród tych dwóch AIO, gdyż nie masz i nie będziesz miał czystego cleanera - ja wybrałbym AG, gdyż oparty jest na syntetycznym wosku (AF ma w składzie Carnaubę, która jest mniej trwała i FK szybciej spłynie).Generalnie - jeżeli stosowałem AIO ręcznie - robiłem to aplikatorem MF. Aplikator gąbkowy w rodzaju Meg'sa średnio - wg mnie - nadaje się do właściwego stosowania AIO (chodzi o wykorzystanie właściwości czyszczących i polerujących produktu typu AIO). Ewentualnie możesz do AIO zastosować np. aplikator, który sprzedaje kolega Eryczek: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 272#518272 (chodzi o czerwony aplikator LC CCS). duragloss 652 pod fk bedzie chyba najlepszym wyborem
hej_man Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 testowal ktos epoce 10l lub ma jakis filmik z nia w akcji oprocz tego z autem firmy beps?
wojti91zmc Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 ja dwa miesiące temu kładłem fk 1000hp bez zadnego cleanera...tzn po dobrym przygotowaniu lakieru przetarłem go póznej IPĄ x2,a póznej 2x finish kare 1000hp i szczerze mówiąc wosk do tej pory fajnie kropelkuje i lakier jest sliski jak po nałozeniu (4 razy umyty w ciagu 2msc i pokazdym umyciu wspomagany QD FK 425).stosowałem rozne cleanery na pojedynczym elemencie pod fk i wg mnie na samej IPIe wosk jest zywotniejzy itp Pzdr.
mati373737 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Dywaniki gumowe i uszczelki mogę zabezpieczyć preparatami do opon typu nielsen brillance, SG B2B? Czy może na uszczelki coś innego, dodam tylko, że w tej chwili na uszczelkach mam coś wydaje mi się jak sylikon w każdym razie po przejechaniu paznokciem, lub mocno fibrą robi się na nich biały ślad, który jednak po wygłaskaniu palcem znika. Pytam, ponieważ uszczelki mają ponad 10 lat, a wyglądają jak nowe... co to może być?
Vespa Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Może to wazelina? Trudno powiedzieć.
Flex82 Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Witam. Czy można używać cleanera do auta, które było malowane 3 tygodnie temu? Czy cleaner zmyje mleczko, którym było polerowane auto po malowaniu? Pozdrawiam
zegarek Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Witam. Czy można używać cleanera do auta, które było malowane 3 tygodnie temu? Czy cleaner zmyje mleczko, którym było polerowane auto po malowaniu? Pozdrawiam Skoro lakier był już katowany papierami i polerowany po lakierowaniu to taki cleaner mu nie straszny. Cleaner oczyści lakier z tego czym było polerowane, bo do tego służy własnie cleaner
booohal Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Mi się kiedyś w PW1700 popsuł pistolet i kupiłem coś z Allegro i byłem bardzo zadowolony. Jak nie naprawię swojej myjki to Ci sprzedam
Qrek Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Witam, pytanie moje brzmi tak: Mam UC megsa, pad tri color, DG 601 i DG 111. Czy po polerowaniu UC konieczne bedzie jeszcze przetarcie auta IPA? Wpłynie to na długość zabezpieczenia woskiem?
Moderator psemo Opublikowano 9 Października 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Qrek, Tak, po UC przetrzyj IPA
woof Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 psemo, Popsułeś zabawe... wszystko się wymyje
Moderator psemo Opublikowano 9 Października 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Takie życie...
mysh_daniels Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Nie moge domyć robali... Próbowałem SHINY GARAGE Bug Off, Plaka na robale. Aktywną piane ValetPro. Dalej nic. Pryskam preparatem, czekam 3 minuty, myje myjką ciśnieniową. Poprawiam po raz kolejny preparatem na owady, myję rękawicą, a trupy dalej pozostają. Wcześniej samochód był woskowany, ale nie zmywałem cmentarzyska co 2 dzień. Czyste APC ? Glinka ?
kazek103 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Ostatnio położyłem na szyby Gtechniq G1 i są widoczne mazy na przedniej szybie, czym i jak to usunąć ? próbowałem koncentratem Magsa, bez skutku. Proces zgodnie z zaleceniem G4 następnie przetarłem iPA, 3 warstwy G1 na końcu zmyte G2 i polerka czystym podkoszulkiem bawełnianym.
Vespa Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Dzisiaj przyszła paczka z kosmetykami Jutro wielki dzień dla mojej Hondy Jak się zabrać - już wiem - ale chciałbym się dowiedzieć: jak zakończyć pracę? Czym umyć wszystkie ściereczki z MF, aplikatory do dressingu opon, plastików, do cleanera, wosku? Chodzi o domowe sposoby - nie mam już możliwości kupienia dodatkowych środków do umycia tych akcesoriów, a nie chciałbym ich zmarnować po pierwszym użyciu.
pawelpp Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Vespa, szare mydło..popularny Biały Jeleń(3-4zł) W kiosku, w sklepiku z chemią domową lub w markecie. I nie płucz w żadnym plynie do płukania. Przejrzyj to: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... mikrofibry
Vespa Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Szare mydło (w kształcie choinki) mam w domu od kilku lat - w końcu się przyda Babcia wiedziała co robi, dając je córce w prezencie
cubstone Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Jak najskuteczniej pozbyć się smrodu kociego moczu na domowej kanapie materiałowej? Istnieje jakiś niezawodny sposób/ produkt? Preferowane użycie ręczne.
mkbewe Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Pojawił się u mnie w sklepie K2 Klient - odtłuszczacz powierzchni, czy miał ktoś okazję już go testować ? czy jest to coś warte czy zostać przy IPA i nie zaprzątać sobie tym głowy ?
woof Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 mkbewe, Mam to i działa jak każdy inny od tenzi czy innych. Krótko - nie ma wstydu
_Makki_ Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2014 Ma ktos moze jakies sprawdzone wzmocnione czarne rekawiczki nitrylowe?
Rekomendowane odpowiedzi