Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

no tak jest, te co mam przecieram jedną strona fibry a drugą poleruję, tak czy inaczej prawie tak samo jak wosk, więc karoseria też sie powinna elektryzować itp. Chyba to kwestia lepkości lakieru po wosku, z drugiej strony np collinite na felgach wogóle nie lapie brudu z klocków

Mam cleaner DJ (zwykły, nieścierny), do tego kupiłem aplikator (słoneczko).

Moje pytanie brzmi: jak nakładać cleaner?

Ruchy koliste czy proste?

Lekko sunąć po lakierze czy stosować jakiś docisk?

Po nałożeniu zostawić i kłaść od razu wosk, czy przejechać MF?

Lepiej proste - jeśli cokolwiek Ci się dostanie w aplikator to narobisz mniej bałaganu prostą ryską niż kolistą.

viewtopic.php?t=2601 "Cleaner nakładamy bawełnianym lub mikrofibrowym aplikatorem, a następnie przecieramy całość MF"

Witam mam parę pytań do Was:

1.Ile nakładać pasty na pady?

2. Czy pady przed polerowaniem muszą być zwilżone ?

3. Jesli robie korektę 3 etapowa to najpierw całe auto jadę pastą np menzerna 400 i później kolejne pasty czy po porstu na jednym 3 etapy i pożniej kolejny element 3 etapy?

Czy UC trzeba wymyć IPA przed położeniem #101?

Nie rozumiem pytania. i UC i #101 to pasty, przy czym #101 jest pastą bardzo mocno tnącą. Obydwa wypadałoby wymyć i sprawdzić ile zostało do wycięcia, a ile zakryły.

myje samochód szamponem MEGUIARS - Gold Class auto dosłownie przyciąga kurz, nakładam czasami QD od shiny i jest to samo czy te produkty

mają właśnie takie właściwości ? Jest to czarny lakier ale samochód nawet jak odrazu wjedzie do garazu to i tak wyjeżdza siwy.

myje samochód szamponem MEGUIARS - Gold Class auto dosłownie przyciąga kurz, nakładam czasami QD od shiny i jest to samo czy te produkty

mają właśnie takie właściwości ? Jest to czarny lakier ale samochód nawet jak odrazu wjedzie do garazu to i tak wyjeżdza siwy.

zmień szampon i zobacz, ja mam też mase kurzu w garażu i po samym myciu mi nie łapie kurzu, mi szampony meguiarsa nie podchodzą wogóle, aczkolwiek gold class jest akurat najlepszy z ich oferty

Panowie krótkie pytanie - Colli najlepiej będzie leżeć na :

- Megs UC

- Menz 2500

- Menz 4000

- Scholl A15+

To ma być szybka akcja na ciemnym lakierze - glinka, one step i wosk co by na chwilkę (pewnie max 2 miesiące) zachować ten "efekt".

Pacjentem będzie samochód przygotowywany na sprzedaż stąd też taka droga na skróty i po najmniejszej linii oporu :?

To zależy czy przed Antihologramem była też jakaś mocniejsza pasta na wycięcie głębszych rys. Jak nie ma swirli, to Black hole dużo nie przykryje, więc trochę bez sensu smarować nim.

Scholl s3 , s17

Chodziło mi o to czy takie połaczenie moze byc i sie nic nie pogryzie koch-bh

To zależy czy przed Antihologramem była też jakaś mocniejsza pasta na wycięcie głębszych rys. Jak nie ma swirli, to Black hole dużo nie przykryje, więc trochę bez sensu smarować nim.

Scholl s3 , s17

Chodziło mi o to czy takie połaczenie moze byc i sie nic nie pogryzie koch-bh

Pogryźć nie, szczególnie że po antyhologramie powinieneś jeszcze jego resztki zmywaczem silikonowym usunąć. Tylko bez sensu w tym momencie jest aplikacja black hole jeżeli robiłeś korektę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.