tegies Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Dmuchnalbym to najpierw opalarka. Naprawa 'podblokowa' to opalarka nie wchodzi w grę (no chyba że gdzieś kogoś z garażem bym uprosił). Poza tym coś mi się po głowie kołata, że plastiki zewnętrzne opalane opalarką mają później tendencję do pękania na słońcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialy509 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Witam Panowie jak chce wyczyścić auto z prinkbortem to czy mam psiknac całe auto? + czy rozetrzec to czymś? Czy porostu popsikac odczekać z 5 min i zmyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funkoval Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Tylko spray i spłukanie po pewnym czasie. Potem mycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_t11 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Witam Panowie jak chce wyczyścić auto z prinkbortem to czy mam psiknac całe auto? + czy rozetrzec to czymś? Czy porostu popsikac odczekać z 5 min i zmyć? Spryskaj lakier odczekaj z 5 minut tylko nie pozwól aby Prick wysechł i spłucz pod ciśnieniem. Jeśli coś zostanie to powtórz czynność. Jak samochód nigdy nie był psikany czymś na smołę to warto go psiknąć całego. Jednak smoła najbardziej zbiera się na dolnych partiach samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 turzol, Jeśli auto jest po korekcie to wystarczy wymyć IPĄ pastę finiszową i położyć wosk. Plecakofil, Napisz w jakim stanie jest lakier, bo jak na razie podałeś same maskujące środki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem@S Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 A Ja jeszcze dopytam w sprawie Prickborta Jezeli srodek wejdzie za listwy ktore sa przyklejone na tasme dwustronna to listwy nie odlecą ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruger Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 wydaje mi się że Prickbort tego nie ruszy, bo czyściłem niedawno swoje koła przed sezonem, i właśnie Prickbort zupełnie nie radził sobie z taśmą pozostałą po odważnikach (nie schodziły wcale, mimo kilkukrotnego pryskania i czekania dobrych kilkunastu minut). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Dziwne, bo co prawda carchem tar&glue ale dość mocno ruszył klej na felgach... Trzeba było skrobac ale było bardziej miękkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecakofil Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 turzolPlecakofil, Napisz w jakim stanie jest lakier, bo jak na razie podałeś same maskujące środki. Dzięki za odpowiedź na mój post. Auto ma 15 lat, nie wydaje mi się żeby ktokolwiek wcześniej przesadnie dbał o lakier, dlatego ten nie jest w najlepszym stanie. Przydałaby się korekta, ale na ten moment nie mogę sobie na to pozwolić, bo nie jestem pewien swoich umiejętności w tej kwestii, a oddać do profesjonalisty to jednak spory koszt. Najbardziej zniszczone są powierzchnie płaskie - dach, maska, klapa bagażnika. Szczególnie na masce dużo swirli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 czy recznik Cobra do osuszania jest z tego samego materiału co mniejsza Cobra do polerowania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabson7 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Panie i Panowie, czym czyścić dekory w kabinie ze szczotkowanego aluminium i czym je potem ew. zabezpieczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Plecakofil, Skoro nikt o samochód wcześniej nie dbał to na początek polecam gruntowne mycie, później odsmolenie dolnych partii karoserii i glinkowanie całego auta. Dopiero po tym jest sens stosowania jakiegokolwiek środka. Możesz spróbować ręcznie polerować Megsem Ultimate Compound i aplikatorem Tricolor. Spektakularnych rezultatów to nie da, ale lakier na pewno zacznie się błyszczeć i trochę rys będzie przymaskowanych, tylko od razu ostrzegam trzeba mieć dużo cierpliwości, czasu i dużo siły w rekach. Ewentualnie zamiast UC można używać wspomnianego AG SRP albo PB BH, one też w jakimś stopniu oczyszczą lakier i przymaskują co nieco. Na koniec warto zabezpieczyć lakier jakims woskiem np. Soft. King of Gloss. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
druhh Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 632982 5-7 psików To chyba lekkie przegięcie... Ile według Ciebie nalezy stosowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 632982 5-7 psików To chyba lekkie przegięcie... Ile według Ciebie nalezy stosowac? 2-3 max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 tylko odkurzacz.. najlepiej taki przemysłowy.. inaczej się nie wyssa;) ani nie odwróci do góry nogami, powodzenia!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubek Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Witam, bawię sięw korektę lakieru na vectrze B. Samochód w tragicznym stanie, jak po druciaku. Fg400 i tnący pad flexi przeciera lakier... Spróbowałem menzerne 2500 na zóltym 3m i lakier nabiera trochę blasku ale nadal jest bardzo porysowany. Jak to ugryźć? Może fg400 na padzie polisz, lub 2500 na padzie cut? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Witam, bawię sięw korektę lakieru na vectrze B. Samochód w tragicznym stanie, jak po druciaku. Fg400 i tnący pad flexi przeciera lakier... Spróbowałem menzerne 2500 na zóltym 3m i lakier nabiera trochę blasku ale nadal jest bardzo porysowany. Jak to ugryźć? Może fg400 na padzie polisz, lub 2500 na padzie cut? Jaka maszyna robisz? Don't be the same, be better. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubek Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Rotacja K2, niestety tylko to posiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Przeciera lakier? Tzn. co, przebijasz sie juz? Vectry B miały akryl, więc to, ze futro masz w kolorze nadwozia po jednym przejeździe to nic nienormalnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubek Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 To nie akryl. Przecieram się przez bezbarwny bo bazy. Nie wiem ile razy ten samochód był malowany gdzieś w stodołach ale jest tragedia z lakierem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek720 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Jest może jakaś bliźniacza mikrofibra do Dodo Juice Supernatural Microsuede Buffing Cloths i może jeszcze znalazła by się w niższej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek94 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Ile czasu "działa" Iron Off od SG? Tzn. ile czasu potrzebuje na rozpuszczenie lotnej rdzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecakofil Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Plecakofil, Skoro nikt o samochód wcześniej nie dbał to na początek polecam gruntowne mycie, później odsmolenie dolnych partii karoserii i glinkowanie całego auta. Dopiero po tym jest sens stosowania jakiegokolwiek środka. Możesz spróbować ręcznie polerować Megsem Ultimate Compound i aplikatorem Tricolor. Spektakularnych rezultatów to nie da, ale lakier na pewno zacznie się błyszczeć i trochę rys będzie przymaskowanych, tylko od razu ostrzegam trzeba mieć dużo cierpliwości, czasu i dużo siły w rekach. Ewentualnie zamiast UC można używać wspomnianego AG SRP albo PB BH, one też w jakimś stopniu oczyszczą lakier i przymaskują co nieco. Na koniec warto zabezpieczyć lakier jakims woskiem np. Soft. King of Gloss. Auto już zdarzało mi się dekontaminować, szkoda by mi było kłaść wosk na brudne auto żeby zszedł po tygodniu. Chodziło mi raczej o to, czy taki zestaw jak napisałem jest sens stosować, a skoro potwierdzasz, że mogę wrzucić AG SRP albo PB BH to chyba wszystko dobrze. W każdym razie dzięki bardzo za obszerny post i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Hej mam pytanko odnośnie Gyeon Cancoat (ten nowy w podobno nie psującym się opakowaniu) wiem że można mu "pomagać" produktem Gyeon Cure , ale czy np. można na tą powłokę wrzucać wosk ? Czy to bez sensu i wosk spłynie przy pierwszym deszczu ? Bo nie ukrywam ale lubię woskować autko i chętnie bym na tego cancoata wrzucił jakieś zymola (tylko musiał bym nie używać HDC bo on zniszczy powłokę , dobrze myśle? ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Tylko po co pod woskiem chcesz kupowac te powloke? Jak lubisz woskowac, to zainwestuj lepiej te kase w inny wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi