Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Proszę o podpowiedź, która opcja lepsza do odnowienia/odświeżenia lamp w fordzie fusionie z 2004 roku:

1. gotowy zestaw do renowacji Turtle Wax Headlight Restore Kit

2. papierki wodne, ręcznie UC (niestety nie mam maszyny dlatego myślę nad gotowym zestawem bo nie wiem czy ręcznie coś zdziałam)

miałem w planach polerkę mechaniczną pastami 3m zieloną i niebieską, ale szlifierką kątową z regulacją obrotów, ale nie wiem czy to będzie miało sens, dlatego pytam o ręczną alternatywę. Czy UC Megsa +tripad, do tego nakładany ręcznie z 3m niebieski - ultrafina, potem cherry glaze i fk 1000 jako wosk zrobi swoje?

Co polecacie na tanie, ale bezpieczne wyczyszczenie skóry?

Warto ryzykować i spróbować z jakimś mocno rozcieńczonym APC?

Nie chciałbym wydawać majątku na coś dedykowanego, bo zabieg chcę przeprowadzić tylko na dwóch samochodach bez tapicerki skórzanej - zależy mi jedynie na przywróceniu naturalnego wyglądu wyślizganym kierownicom i gałkom zmiany biegów.

Oba auta mają po 91k przebiegu, skóra jest w bardzo dobrym stanie, ale się błyszczy - a chciałbym uzyskać mat.

etr, to samo pytanie zadałeś w tym temacie wczoraj o 18.47

Ps. Za wiele nie zdziałasz ręką

To w ogóle pominąć megsa UC? I co jakiś czas nałożyć cherry glaze i wosk? Bo nakładanie past z 3m ręcznie nic nie da? Czy coś pomoże?

Kepacz

Niezłe chusteczki ma też Soft99, nie są drogie.

Mistrzem ceny będzie na pewno Tenzi Leder Clean GT, mówią, że zbyt agresywny, ale skóry od amerykana mi odszczurzył bez żadnych uszkodzeń, a z ciekawości zrobiłem też fragment na skórce designo w aucie Ojca i również żadnego problemu. Nawet jeśli trochę wysusza skóry to po czyszczeniu i tak stosujesz porządny krem konserwujący, więc co za różnica. 18 zł za litrową butelkę... ogarniesz jeszcze kanapy w domu : )

Znajomemu obtarli na parkingu lusterko. Lusterko bez lakieru, czarny plastik. Jednak tu gdzie otarte są jaśniejsze rysy.

I teraz pytanie: robić przycierkę całości papierem ściernym i pryskać lakierem do plastikowych zderzaków czy po prostu odtłuścić i prysnąć?

Taki lakier ma jakieś tam właściwości wypełniające drobne rysy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.