piter007i Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Czym polecicie usunąć rdzę z felg aluminiowych. Klocki przy tarczach zeszły do zera i tarł metal o metal. Wszystko to wgryzło się w lakier. Cześć usunęła tuga i prix, ale sporo zostało mimo wszystko http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016031 ... a24d68.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016031 ... 174c95.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016031 ... 9a116b.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 piter007i, Aż tak ekstremalnych doświadczeń nie mam, ale moje białe zimówki od środka lubią się pokrywać rdzawym nalotem i gęste deironizery radzą sobie z tym bardzo dobrze, więc ja bym postawił na coś w stylu ADBL Vampire, UNIQUE Ares. Jeden i drugi jest gęsty więc czas działania na feldze może być długi, po czasie zruszyć jakąś twardszą szczotką i powtarzać do skutku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter007i Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Będę walczył, do tej pory poszło 3x tuga zielona i 3x prix.... Przy okazji : Która pastę mocno ścierna polecicie fg400/koch heavy cut/3m zielona ?? Oczywiście rotacja, aby pasowało do gąbki i futra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Ja bym spróbował jakimś kwasiorem, tani tenzi alux może pomóc. Tylko uważaj przy robocie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k4m450 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Witam Panowie potrzebuje jakiś dobry cleaner i glaze do czarnego koloru żeby wydobyć jak najwięcej głębi i wetlook. Doradzi ktoś coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaptoR Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Będę walczył, do tej pory poszło 3x tuga zielona i 3x prix.... Przy okazji : Która pastę mocno ścierna polecicie fg400/koch heavy cut/3m zielona ?? Oczywiście rotacja, aby pasowało do gąbki i futra Ja lubię menzerne fg400, bo zostawia ładne wykończenie i często da radę zrobić lakier dwoma krokami, bez potrzebny polishu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roost Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Jakie fibry polecacie do docierania wosku, pracy z qd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 WitamPanowie potrzebuje jakiś dobry cleaner i glaze do czarnego koloru żeby wydobyć jak najwięcej głębi i wetlook. Doradzi ktoś coś? Doradzę poczytanie forum viewtopic.php?p=622083#p622083 viewforum.php?f=13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chat Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Koledzy , szukam jakiś sprawdzonych speców, którzy zajmują się naprawianiem szyb samochodowych. Chodzi o usuniecie odprysku tzn. wypełnienie. Warszawa i okolice. Ktoś miał jakieś doświadczenia, może polecić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubisiowy Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Szybkie pytanie amatora. Jutro dojdzie do mnie pasta 3M zestaw, pady, nakładka i polerka. Jest taki gość na youtubie który tłumaczy co i jak, już z 3 godziny jego filmików oglądałem. I on jak glinkuje to psika lakier garrys news infinitive detail juice. Używa tego samego do zwilżenia pada, przed pierwszym polerowaniem jak już jest na nim 4 ziarenka pasty, i potem jak już skończy polerować to też między kolejnym podejściem psika, i przeciera mikrofibrą. Jak myślicie co tak na jutro mogę sobie kupić, lepszego od wody - żeby glinkować, zwilżać pada, i przecierać resztki pasty ? Do glinkowania szampon z woda? A do zwilżania pada z pastą, przecierania wodę demineralizowaną? Mam pod nosem hurtownię tenzi, od nich jakiś detalier się nada? Czy jak użyję detailera na pastę polerską np. zielony korek to mi się to pogryzie? Sory za takie banalne pytanie, ale myślę, że jedynie tutaj mam szansę jakąś odpowiedź dostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uczeń_1001 Opublikowano 18 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Witam. Kończy mi się środek do usuwania hologramów meguiars swirl remover, proszę o podpowiedź czym to zastąpić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter007i Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 @u....1 Koch chemie antichologram.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Czym przyklejacie na nowo emblematy i oznaczenia modeli, które zdejmujecie do polerowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 To ktoś je ściąga? Przeważnie się okleja i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prenrzyk Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Witam Koledzy mam pędzelek do detali z którego po pierwsze włosie wypada oraz mam wrażenie, że wypala włosie po użyciu APC. Do felg kupiłem ValetPRO Chemical Resistant Brush i jest ok. Co polecacie do wew i zew do kontaktu z APC ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpyrek Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Ja używam zwykłego kupionego w sklepie budowlanym. Mylem i felgi i plastiki i z tego co zauważyłem to może z 5 włosów wypadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lord1971 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Czy miał ktoś z koleżanek i kolegów do czynienia z Autoglym Autofresh Concentrate ponoć bardzo wydajny z 1l/25 l gotowego preparatu, chodzi mi głównie o jego trwałość i ogólnie efekt. Wart swojej ceny czy też nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popo Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Jakie QD radzą sobie dobrze z water spotami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum MOTOGO Opublikowano 19 Marca 2016 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Jakie QD radzą sobie dobrze z water spotami? Drobne Water Spoty - wiekszoscia QD. Większe - Polytop Velox Care, Największe Gyeon Water Spot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro51 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Witam, potrzebuje oddać czarne a6 c7 na detailing. Ciechanów , Mława i okolice. Orientuje się ktoś czy w tych rejonach jest ktoś godny polecenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MsMajor Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Panowie i Panie, mętlik w głowie powstał... Co radzicie do czarnego auta z tych trzech, ew. jakiś inny magiczny wosk? Zależy mi na podbiciu czerni i dobrym zrzucie wody oraz żeby wytrzymał min. 2-3 miesiące byłoby wspaniale. Wytypowani przezemnie: - Angelwax Guardian - SOFT99 - Water Block Wax Gloss Type Dark & Metallic - SOFT99 - Fusso Coat Mirror Shine Dark Color 12 months Ten wosk byłby również stosowany na miesiące zimowe, FK Hi Temp jakoś mi nie leży... Drugie pytanie do tych wosków... Zgrałyby się z Politurą PB Black Hole lub cleanerem Dodo Juice? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Jakie QD radzą sobie dobrze z water spotami? Bardzo dobrze radzi sobie również Meguiar's UQD. Dodane po 39 sekundach: Jakie QD radzą sobie dobrze z water spotami? Bardzo dobrze radzi sobie również Meguiar's UQD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d1k3y Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 jakiej firmy środki polecicie do delikatnego odświeżenia lakieru AUDI w dobrej kondycji choć nigdy nie polerowanego w sposób profesjonalny w planie glinka ? cleaner ? wosk lub sealant ? budżet max. 100 zł na te trzy preparaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michulek Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 jakiej firmy środki polecicie do delikatnego odświeżenia lakieru AUDI w dobrej kondycji choć nigdy nie polerowanego w sposób profesjonalny w planie glinka ? cleaner ? wosk lub sealant ? budżet max. 100 zł na te trzy preparaty Jaki kolor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d1k3y Opublikowano 20 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 jakiej firmy środki polecicie do delikatnego odświeżenia lakieru AUDI w dobrej kondycji choć nigdy nie polerowanego w sposób profesjonalny w planie glinka ? cleaner ? wosk lub sealant ? budżet max. 100 zł na te trzy preparaty Jaki kolor? Przepraszam, czarna perła o kodzie LZ9U Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi