Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Czym polecicie usunąć rdzę z felg aluminiowych.

Klocki przy tarczach zeszły do zera i tarł metal o metal. Wszystko to wgryzło się w lakier.

Cześć usunęła tuga i prix, ale sporo zostało mimo wszystko

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016031 ... a24d68.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016031 ... 174c95.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016031 ... 9a116b.jpg

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

piter007i, Aż tak ekstremalnych doświadczeń nie mam, ale moje białe zimówki od środka lubią się pokrywać rdzawym nalotem i gęste deironizery radzą sobie z tym bardzo dobrze, więc ja bym postawił na coś w stylu ADBL Vampire, UNIQUE Ares. Jeden i drugi jest gęsty więc czas działania na feldze może być długi, po czasie zruszyć jakąś twardszą szczotką i powtarzać do skutku :good:

Będę walczył, do tej pory poszło 3x tuga zielona i 3x prix....

Przy okazji :

Która pastę mocno ścierna polecicie fg400/koch heavy cut/3m zielona ??

Oczywiście rotacja, aby pasowało do gąbki i futra

Ja lubię menzerne fg400, bo zostawia ładne wykończenie i często da radę zrobić lakier dwoma krokami, bez potrzebny polishu.

Koledzy ,

szukam jakiś sprawdzonych speców, którzy zajmują się naprawianiem szyb samochodowych. Chodzi o usuniecie odprysku tzn. wypełnienie.

Warszawa i okolice. Ktoś miał jakieś doświadczenia, może polecić?

Szybkie pytanie amatora.

Jutro dojdzie do mnie pasta 3M zestaw, pady, nakładka i polerka. Jest taki gość na youtubie który tłumaczy co i jak, już z 3 godziny jego filmików oglądałem. I on jak glinkuje to psika lakier garrys news infinitive detail juice. Używa tego samego do zwilżenia pada, przed pierwszym polerowaniem jak już jest na nim 4 ziarenka pasty, i potem jak już skończy polerować to też między kolejnym podejściem psika, i przeciera mikrofibrą.

Jak myślicie co tak na jutro mogę sobie kupić, lepszego od wody - żeby glinkować, zwilżać pada, i przecierać resztki pasty ?

Do glinkowania szampon z woda? A do zwilżania pada z pastą, przecierania wodę demineralizowaną? Mam pod nosem hurtownię tenzi, od nich jakiś detalier się nada? Czy jak użyję detailera na pastę polerską np. zielony korek to mi się to pogryzie?

Sory za takie banalne pytanie, ale myślę, że jedynie tutaj mam szansę jakąś odpowiedź dostać :)

Witam

Koledzy mam pędzelek do detali z którego po pierwsze włosie wypada oraz mam wrażenie, że wypala włosie po użyciu APC.

Do felg kupiłem ValetPRO Chemical Resistant Brush i jest ok.

Co polecacie do wew i zew do kontaktu z APC ?

Czy miał ktoś z koleżanek i kolegów do czynienia z Autoglym Autofresh Concentrate ponoć bardzo wydajny z 1l/25 l gotowego preparatu, chodzi mi głównie o jego trwałość i ogólnie efekt. Wart swojej ceny czy też nie?

Panowie i Panie, mętlik w głowie powstał...

Co radzicie do czarnego auta z tych trzech, ew. jakiś inny magiczny wosk?

Zależy mi na podbiciu czerni i dobrym zrzucie wody oraz żeby wytrzymał min. 2-3 miesiące byłoby wspaniale.

Wytypowani przezemnie:

- Angelwax Guardian

- SOFT99 - Water Block Wax Gloss Type Dark & Metallic

- SOFT99 - Fusso Coat Mirror Shine Dark Color 12 months

Ten wosk byłby również stosowany na miesiące zimowe, FK Hi Temp jakoś mi nie leży...

Drugie pytanie do tych wosków...

Zgrałyby się z Politurą PB Black Hole lub cleanerem Dodo Juice?

jakiej firmy środki polecicie do delikatnego odświeżenia lakieru AUDI w dobrej kondycji choć nigdy nie polerowanego w sposób profesjonalny

w planie

glinka ?

cleaner ?

wosk lub sealant ?

budżet max. 100 zł na te trzy preparaty

jakiej firmy środki polecicie do delikatnego odświeżenia lakieru AUDI w dobrej kondycji choć nigdy nie polerowanego w sposób profesjonalny

w planie

glinka ?

cleaner ?

wosk lub sealant ?

Jaki kolor?

w planie

glinka ?

cleaner ?

wosk lub sealant ?

Jaki kolor?

Przepraszam, czarna perła o kodzie LZ9U

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.