Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na temat SONAX XTREME SPRAY & CLAY widziałem tylko tekst sponsorowany, więc wolę zapytać. Warto? Czy lepiej kupić glinkę Bilt Hambera i podwójną ilość SX BSD (jako lubrykant i jako QD)?

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Myślę, że lepiej kupić tanią glinkę zależnie jaką chcesz (delikatna czy też mocniejsza) i zwykłe QD jako poślizg lub woda z odrobiną szamponu :) BSD raczej średnio się nadaje do glinki, przynajmniej mi nie podeszło.

Glinka i tak po zrobieniu auta jest do wyrzucenia, ja nie widzę sensu przepłacać razy 2x za coś co działa podobnie (nie tak samo, ale też dobrze) :)

Opublikowano
Na temat SONAX XTREME SPRAY & CLAY widziałem tylko tekst sponsorowany, więc wolę zapytać. Warto? Czy lepiej kupić glinkę Bilt Hambera i podwójną ilość SX BSD (jako lubrykant i jako QD)?

spray&clay, lubrykant ok, ale glinka nadaje sie do zatykania wypadającego kitu z okien ,

bierz bilt-a jak dotąd najlepsza glinka jaką uzywałem...

Opublikowano

Heh, dokladnie...uniwersalny czyściciel wewnątrz i na zewnątrz. Cena jest naklejona 19,90 zł

To już lepiej kupić typowe APC i wyjdzie duuużo więcej.

Opublikowano

Czy zwykly pedzel z castoramy bardzo miekki nie porysuje mi wnek drzwi i lakieru kolo plastikow na drzwiach ? Chce uzyc pedzla do czyszczenia APC. I czy jesli apc sie do końca nie splucze to moze cos sie stac z lakierem ?

Opublikowano

Witam! Będę niedługo nakładał na samochód 1wszy raz wosk. Może pytania tutaj wydadzą wam się oczywiste, ale chcę mieć pewność, że czegoś nie sknocę. Przechodząc do meritum:

1) Jeśli wyjdzie tak, że jednego dnia odsmolę, umyję samochód, a następnie wyglinkuję i wysuszę, to jeśli samochód postoi przez noc w garażu, będę musiał go ponownie myć przed nałożeniem cleanera? Planuję położyć hitemp 1000p pod precleaner 652 DG, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie w technice prawidłowego nakładania, czy nie, stąd moje pytanie

2) Jeśli nie planuję korekty lakieru, to wystarczy jedynie cleaner, czy najpeirw IPA, a później cleaner?

Pozdrawiam i liczę na pomoc

• Moderator
Opublikowano

Hello.

Ponieważ mojej foce pykło 10 lat w marcu a ubezpieczenie mam do grudnia, Allianz Direct dla auta starszego niz 10 lat odmawia ochrony AC. Do tej pory miałem pełen pakiet OC AC NWW - i chciałbym jeszcze przynajmniej ostatni rok dołożyć AC - tym bardziej, że w tamtym roku skorzystałem z AC - wiec i tak jestem na plus.

To co znalazłem dla mojego auta to oferta mBanku i czekam na kontakt z Hestia.

Mial ktos z was doczynienia w nimi ? Wiadomo, wszystko jest pieknie jak sie płaci a co jeśli trzeba od nich otrzymac pomoc ?

Prosze o poradę.

Dom.

Opublikowano

Kamiloski, żadnym będzlem nie porysujesz lakieru.

skull1311, jeśli masz murowany, czysty garaż, to nie musisz myć ponownie. Po cleanerze weź przetrzyj jeszcze IPA, bo FK lubi dobrze odtłuszczony lakier, inaczej słabo się trzyma. Znam to z autopsji.

Opublikowano
Czy zwykly pedzel z castoramy bardzo miekki nie porysuje mi wnek drzwi i lakieru kolo plastikow na drzwiach ? Chce uzyc pedzla do czyszczenia APC. I czy jesli apc sie do końca nie splucze to moze cos sie stac z lakierem ?

Kamil, postaraj się dobrze spłukać, ponieważ po niedokładnym spłukaniu APC lubią pozostawać zacieki. A jak podeschną to trudno je usunąć. Najlepiej, żebyś po spłukaniu wytarł wnęki do sucha wcześniej pryskając jakimś QD.

pozdrawiam Chat

Opublikowano
Kamiloski, żadnym będzlem nie porysujesz lakieru.

:idea::idea::idea:

No chodziło mi o włosie pędzla, nie oprawę ;) I sorry za literówkę.

Opublikowano

Vespa,

No chodziło mi o włosie pędzla, nie oprawę

http://sklep.technica.pl/kuchnia/przybo ... 50-mm.html

Owijam taśmą izolacyjną i ogień :)

Ja rozumiem, że w poprzednim temacie był konkurs na idiotyczne pytanie. Czy teraz przyszła pora na odpowiedź roku?

Kamiloski, weź to na taki chłopski rozum - czujesz chyba, że włosie w pędzlu jest delikatne czy może zrobić krzywdę. Do spłukania resztek APC z wnęk polecam:

http://www.irma.pl/pl/opryskiwacz-cisni ... ucent.html

Lub jakikolwiek inny tani opryskiwacz ciśnieniowy

Opublikowano
no ja włosie miałem na myśli :idea:

To podziel się swoimi doświadczeniami, ja na taki nie trafiłem. I chyba logiczne, że mówimy tu o pędzlach do malowania, nie drucianych. No chyba, że robimy konkurs na zgryźliwość roku ;)

Opublikowano
To podziel się swoimi doświadczeniami, ja na taki nie trafiłem.

Chociażby pędzel do felg od Zymola... Można nim się nawet po plecach drapać. :evil:

Naprawdę na rynku jest sporo pędzli, które zrobią krzywdę lakierowi.

Opublikowano

Trochę nie na temat ale orientuje się ktoś czy punkty karne kasują się od daty popełnienia wykroczenia czy od daty wystawienia ?

Opublikowano

Sparco, od daty popełnienia wykroczenia.

Vespa, co prawda na forum nikt Ci nic nie zrobi, ale jakbyś miał pracownika co inteligencją nie grzeszy i mu powiesz - żadnym pędzlem nie porysujesz lakieru a on zacznie zakamarki czyścić niebieskim valetpro - to będzie klops...

Opublikowano

Mam pytanie do was jutro wpadają do mnie na odszczurzenie felgi alu które nigdy nie były w wewnątrz myte.

Mam takie środki

Apc Red Devil

Blue Gel

oczywiście pricbort i ironx

Czy tymi 4 środkami każde felgi się doprowadzi do stanu ok czy dokupić coś mocniejszego jak Shiny Garage EF Wheel Cleaner, Nielsen Non Acidic Aluminium Cleaner, lub Tenzi alux? Akurat tego ost. sie boje

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.