mario704 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Zamiast kombinowac z chemia, wydaj 200 na basspolska DA i objedziesz wszystkie auta w rodzinie Na poczatek zabawy, to nawet te ori gabki starcza i wydobeda wiecej z lakieru niz reczne dziabanie nawet najlepsza chwmia Spoko.Zapierdziele przedłużacz z 4 piętra i na parkingu pod blokiem będe polerował Pytałem o pastę/mleczko do ręcznych działań specjalnie ,nie dlatego że taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Dante05 to na B6? Próbowałem ostatnio na A6 z 2006r najpierw podczas korekty pastami do lakieru, potem Autosolem i nic. Może na tym "chromie" jest jakaś warstwa lakieru która nie chroni dostatecznie przed utlenianiem, ale uniemożliwia wypolerowanie tego metalu . Za to np. na BMW X5 poszło lekko bo tam jest goły metal i bez problemu poleruje się pastą do metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haks Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Takie krótkie pytanie: viewtopic.php?p=599938#p599938 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil3210 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 http://www.klakiernik.pl/pl/p/Zmywacz-wstepny-NOVOL-PLUS-800-1-L/1195 nie narobię biedy na lakierze tym zmywaczem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar79 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 kamil3210, u mnie było OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wooke Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Czy Shiny Garage Back2Black można stosować na zimę do uszczelek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Borek, Tak to na B6. Ostatecznie zamierzam zakupić Scholl S17+ i spróbować tym coś podziałać a przyda mi się potem na porysowane zegary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter007i Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Ja pamiętam na peugeot 407 sw wszystkie chromy które były w tragicznym stanie potraktowalem cleanerem prima amigo. Efekt niebo a ziemia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haks Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Zamiast kombinowac z chemia, wydaj 200 na basspolska DA i objedziesz wszystkie auta w rodzinie Na poczatek zabawy, to nawet te ori gabki starcza i wydobeda wiecej z lakieru niz reczne dziabanie nawet najlepsza chwmia Za 200 nówka? Gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazuka Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Szybkie pytanko Pacjent koloru czarnego, dokladniej bmw. Wosk soft99 soft coat, jaki dac pod to clenaer? prima amigo bedzie ok? czy jest cos lepszego/ dedykowanego? zastanawiam sie tez nad kupnem dj lm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kskej Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Pytanie może nie związane z detailing'iem, ale z motoryzcją Filtr powietrza MANN zwykły C 35 154 40zł vs Filtr powietrza MANN dla zimnych klimatów C 35 154/1 80zł (ceny + - ) W Polsce mamy zimny klimat ? który brać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Filtr powietrza to filtr powietrza....nie ogarniam.Ten do zimnych klimatów da ci +5 do lansu i dobre samopoczucie że na antarktydzie zawsze odpalisz auto i przefiltrujesz mróz...Zrozumiałbym różnice między sportowym a zwykłym ale takie cuda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kskej Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 mario704, dzięki, biorę zwykły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju77 Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Zamiast kombinowac z chemia, wydaj 200 na basspolska DA i objedziesz wszystkie auta w rodzinie Na poczatek zabawy, to nawet te ori gabki starcza i wydobeda wiecej z lakieru niz reczne dziabanie nawet najlepsza chwmia Za 200 nówka? Gdzie? Od razu bym przygarnął kropka Może jakieś namiary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pilar88 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Zamiast kombinowac z chemia, wydaj 200 na basspolska DA i objedziesz wszystkie auta w rodzinie Na poczatek zabawy, to nawet te ori gabki starcza i wydobeda wiecej z lakieru niz reczne dziabanie nawet najlepsza chwmia Za 200 nówka? Gdzie? Raczej nigdzie, zapewne to był skrót myślowy i powalla tak strzelił od niechcenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bergsonek Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Pytanie może nie związane z detailing'iem, ale z motoryzcją Filtr powietrza MANN zwykły C 35 154 40zł vs Filtr powietrza MANN dla zimnych klimatów C 35 154/1 80zł (ceny + - ) W Polsce mamy zimny klimat ? który brać? Na nasze szerokości geograficzne jest dedykowany filtr zwykły, tak samo jest w drugą stronę ponieważ są też filtry dedykowane dla gorących klimatów. Nie wiem czy sprzedawca wykorzystuje "chwyt marketingowy", ale strasznie duża rozbieżność między zwykłym a tym dla zimnych. Jak coś zapraszam na private, ponieważ pracuję w tej branży. Zawsze coś pomożemy, wycenimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 zapewne to był skrót myślowy Tak dokładnie ... w sumie mogłem poszukać na allegro i wpisać " 273 plus 7,99 paczka" Chodziło mi o fakt iż jesli ktoś ma już UC i 2-3 auta na stanie, to lepiej zamiast kupować inną "chemię" za 60 i namachać się trikolorem aż łapa odpada, kupić polerkę , dać komuś znajomemu flachę za użyczenie gniazdka pod garażem lub nawet stróżowi na parkingu odpalić kilka zł za podłączenie pod 230V i ogarnąć to , bo nie dość że efekt wizualny będzie 3x lepszy , to jeszcze po takiej polerce będziemy mogli w spokoju kubek kawy wypić ...co po np. 3 h machaniu trikolorem nie jest takie oczywiste PS: uwaga! Istnieje jednak niebezpieczeństwo iż takiemu znajomemu lub ww. stróżowi spodoba się nasza robota i też za "niewielką opłatą" będzie chciał aby mu autko przelecieć polerką ... kilka takich "niewielkich opłat" i wydana kasa na DA zwrócona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffmann Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 zamierzam zakupić Meg Ultimate Compound w celu wykorzystania do przygotowania samochodu taty. Mam pewną wątpliwość w którym momencie wrzucić go do pracy. Jak robiłem moje auto to wykorzystałem taka kolejność : 1. mycie (odsmalanie, deironizacja) 2. glinka valetpro żółta 3. mycie 4. cleaner : Meg Deep Crystal Step 1 Paint Cleaner 5. politura: Me Deep Crystal Polish 6. wosk: Megs #16 auto które zamierzam robić ma trochę zarysowań które chciałbym wypracować Meg Ultimate Compound - czy zastosować ten środek w miejscu dotychczasowego cleanera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju77 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Powalla aż miło się to czyta. Czas przejść do działania...dzisiaj robie zakupy,polerka+potrzebne oprzyrządowanie, od kumpla wyczarowalem już uszkodzona maskę od B8 dla treningu. Pytanie czy zestawem 3M (zielony,żółty, niebieski korek) - prezent od innegi kolegi,plus maszyna BASS jestem w stanie coś podziałać w kierunku edukacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid_Bojarski Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Oczywiście można tym nawet całkiem ładnie wyprowadzić lakier xD tylko delikatnie na początku, niskie obroty aż poczujesz maszynę i później juz ogień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barista Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Może ktoś kojarzy jakim klejem są sklejane reflektory przednie w Renault Clio? Dla ułatwienia dodam, że jest to taka czarna gumowa i rozciągliwa masa. Jak to się nazywa i gdzie to kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tegies Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Barista nie jest to zwyczajny czarny silikon? Np. http://k2.com.pl/naprawy/product/1752-k2-czarny-silikon-350-c-85-g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Rozbierałem lampy kiedyś-rozklejałem i potem sklejałem na zwykłym silikonie albo kleju do szyb/luster.Bezproblemowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek1993 Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 to pewnie klej do szyb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barista Opublikowano 1 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 To chyba jest masa do uszczelniania szyb samochodowych. Zwykły silikon twardnieje i nie rozciąga się elegancko, zwłaszcza po 14 latach no i nie jest podatny na działanie prickborta. Kiedys w Mercedesie uszczelniali mi przednią szybę takim fajnym maziajem z tuby. To chyba to: http://www.petrostar.pl/chemia/kleje/bo ... 798a98d639 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi