Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam Vp dionysus trik glitz, megs endurance, pb natural look. Oplaca sie ktorys zastosowac zanim kupie 1z? Czy nie zawracac sobie nimi glowy na uszczelki

będzie okey, tylko po ok. 20 min zetrzyj nadmiar fibrą.

Ze środków, które wymieniłeś VP utrzyma się najdłużej.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

ale dokładnie interesuje mnie to które produkty są lepsze SC czy TK ponieważ chce zrobić większe zakupy i nie wiem czy w SG czy TK ;)

Opublikowano

Na forum był test deironizera od TK musisz sobie poszukać, a ja prywatnie mam dressing do opon TK i dressing do tworzyw wewnętrznych. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że ładnie pachną i mają bardziej gęsta konsystencję, bo jeszcze ich nie używałem.

Opublikowano

Brat parkuje samochód (biały) pod drzewami, m.in. akacja i inne osiedlowe różności..

Jeździ i myje go sporadycznie ale gdy trzeba się gdzieś ruszyć samochodem, auto wygląda jak [..wstaw właściwe :-] ..].

Co zastosować do zmycia tego syfu (chodzi o 1 produkt)a następnie do zabezpieczenia lakieru (1 produkt) i szyb (1 produkt) przed kolejnymi takimi sytuacjami?

Opublikowano

Czy zna ktoś jakiś sprawdzony smart repair we Wrocławiu ?? Chodzi mi bardzo głębokie rysy na lakierze, a nie chcę lakierować całego elementu.

Opublikowano

Robiłem dziś zaprawki przy samochodzie na większe ubytki nałozyłem farbe i lakier lecz na małe samą farbe, z lakierem robił się straszny kicz, jak myślicie jaka będzie trwałośc samej farby w odpryskach wymyje ją podczas korekty IPA Piana ?.

Opublikowano

Witam, jechałem nie wiem kiedy ale znalazłem dzisiaj na zderzaku niefajne zarysowania. Robią wszędzie kanalizę więc wszędzie rozkopane drogi, jeżdżą maszyny itd. Podejrzewam że kamień musiał jakiś odprysnąć z innego samochodu. Co z tym zrobić ? Do lakiernika czy co innego robić ? Jeżeli chodzi o listwę to widziałem, ze na allegro można dorwać za 35 zł więc nie dużo. Bardziej mnie martwią zadrapania na zderzaku.

Samochód Audi A6 C6

dbJSWOm.jpg

Opublikowano

Lakiernik będzie pewnie uzupełniał ubytek i lakierował element chyba że będzie miał gdzie odciąć koszt pewnie z ok 400zł

Wg mnie wystarczy usunąć ostre krawędzie ( skalpelem - delikatnie papierkiem ) następnie przemyć to benzyną ekstrakcyjną i delikatnie zrobić zaprawkę, przeszlifować ja trizact'em ( lub papierkiem wodnym by usunąć nadmiar zaprawki i zrównać ją z lakierem ). Na koniec polec pastami by odzyskać połysk a przy okazji usuniesz te drobne ryski.

Nie jestem jakimś fachowcem jeśli chodzi o tego typu sprawy, ale podobne otarcia odpryski robiłem na swoim samochodzie wczoraj i wyszło całkiem przyzwoicie, czekam na kosmetyki i pod koniec tygodnia biorę się za korektę. Za domieszanie 50ml farby zapłaciłem 20zł .

Pozdrawiam.

Opublikowano

Niedługo będę robił kilka testów wosków/sealantów etc.

Zabezpieczenia będą kładzione na różnie przygotowane powierzchnie. Najpierw delikatny przejazd pasta ścierna aby mieć pewność usunięcia poprzednich ustrojstw, i po kolei różne opcje przygotowania do etapu Woskowania:

1) po myciu szamponem / ludwikiem jak bezpośrednio po korekcie

2) jak w pkt 1 plus przetarcie IPA

3) jak w pkt 1 plus cleaner

4) jak w pkt 1 plus cleaner i przetarcie IPA

Jeszcze jakieś inne pomysły? Sugestie?

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano

Jaka najlepsza powłoka do 150zł? Tzn która najdłużej wytrzyma na lakierze? Pomijając 4nano Snow Extreme (auto chciałbym tak na 1 rok zabezpieczyć).

Opublikowano

Zerknij na test Duragloss ceramic Paint coating, w jednym z forumowych działów. Zrobisz nią kilka samochodów, a jeśli zależy Ci tylko na 1 to odsprzedasz resztę, sam się kiedyś nad nią zastanawiałem... Ale właśnie prędzej kupił bym z kimś na pół

Wysłano z mojego G4S

Opublikowano

Nakładałem po drobnej polerce. Może jutro wyjdzie słońce to skręcę jakieś wideo :)

Od DG odwiodły mnie mizerne kropelki i rozmiar flaszki chciałbym mieć na jedną aplikację na bogato

Opublikowano

mam dwa pytania.

1, Poszukuje środka do skóry, który ma dobre właściwości czyszczące, przy okazji dobrze by było aby nawilżył/odżywił skórę, takie AIO do skóry. istnieje taki środek ? miłoby było aby zapach nie był typowo skórzany ale to szczegół, nie jest to priorytet

2. Poszukuje środka do czyszczenia alcantary, nigdy nie miałem styczności z pielęgnacją alcantary więc nie znam środków z nią związanych

Opublikowano

Wymieniłem szybę czołową i przekleiłem naklejkę rejestracyjną ze starej. Zaczęła się lekko odklejać. I tu pytanie: czym to można podkleić?

Opublikowano
Miał ktoś kontakt z Turtle Wax serią Perfect Finish ??

Kolega ma wosk i cleaner. Siedzieliśmy przy jego Fordzie i oglądaliśmy co mu polecili w sklepie z kosmetykami :lol:

Sprawdzałem pastę pachnie mocno chemicznie coś jak biały korek 3M. Działania nie znam ale konsystencja jest gładka, jak mój cleaner Mothers.

Sealant nieszczególny. Żadnego podniecającego zapachu. Kolor biały.

Jak chcesz, mogę je wytrzasnąć i wypróbować dokładniej??

Ogólnie nie kupiłbym dla siebie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.