Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

przebieg skromny, auto myte co 10 dni, garażowane, detailer Ultimate od Megsa więc byłbym zadowolony jakby te 2 miesiące poleżał. Jeszcze pytanie czy mozna go położyć na cleaner DJ Supernatural Microprime ? DJ chyba jest lekko tłustawy i z tego co czytałem sealanty nie koniecznie sie z nim lubią. Z drugiej strony z tym cleanerem mi sie super pracuje i nie cche z niego rezygnować, chyba żeby po cleanerze umyć auto porządnie i dopiero położyć Track Claw

Opublikowano

QD lekko psikamy auto, lekko przecieramy mf a potem druga strona polerujemy czy zostawiamy do wyschnięcia?

Drugie pytanie, mam czarny lakier i po myciu nie zawsze zdążę dobrze wytrzec a potem zostają takie zaschniete plamy po wodzie, lekarstwem miało być qd, mam bsd i cg, ślady po wodzie nie boją się ich, dlaczego?

Opublikowano
Vespa Poprzednicy dobrze prawią, kup dedykowany lubrykant i problem zniknie. Moim prywatnym liderem w tej kategorii jest Glyde od Sonusa, aż chce się glinkować :good:

Od siebie dodam że dobrze w tej roli dobrze sprawdza się rozcieńczony PB Spray & Gloss albo ONR, a przy odrobinie wprawy można jeszcze ich używać do innych celów :good:

Opublikowano

Justyna, piotr13, Pajko, dawid.zu, MarrciN, kamilgt, dzięki za odzew i Wasze rady! Trochę śmieszna sytuacja, bo kiedyś, przy mojej pierwszej glince nie miałem BSD i jako lubrykantu używałem wody z kroplą szamponu. Wtedy miałem problem całkowitego rozpadania się glinki i wszyscy radzili żebym zamiast tego stosował BSD :mrgreen: Wygląda więc na to, że trzeba używać środków dedykowanych albo kupić rękawicę do glinkowania. BTW przy rękawicy lubrykant też ma tak duże znaczenie?

I gratuluję nowym moderatorom stanowiska i chęci! 8-)

Opublikowano

Wiecie jaki jest powód, że wosk fk 1000p zeszedł z felg po jednym dniu deszczowym ?

Robiłem w ten sposób : Prickbort - szampon - iron off - szampon - glinka - cleaner (dodo juice ) - ipa - wosk ( wycierałem po teście palca ) ?

Kropelkowanie jak sprawdzałem na wysokim poziomie, po jednym dniu deszczowym ( gdzie, samochód zrobił ponad 25 km ) wosk całkowicie zeszedł...

Opublikowano

Może nie zdążył się związać z powierzchnią, ile minęło od aplikacji do wyjazdu na kałuże?

Opublikowano
Może nie zdążył się związać z powierzchnią, ile minęło od aplikacji do wyjazdu na kałuże?

Moim zdaniem długo. Samochód z nawoskowanymi felgami wyjątkowo stał w ciepłym pomieszczeniu prawie 36h. Musiałem jechać i akurat padał deszcz i po 25 km wosk zniknął całkowicie.

Opublikowano

Może się zapchał po prostu ? :o , patrzyłeś jak wygląda sytuacja po ręcznym myciu ?

Opublikowano
Może się zapchał po prostu ? :o , patrzyłeś jak wygląda sytuacja po ręcznym myciu ?

Myślałem też o tym, ale jeszcze dziś po południu umyłem felgi ręcznie i wosku jakby nie było. Woda nie kropelkuje, straciła śliskość którą miała po aplikacji.

Opublikowano
Ja myślę, ze słabo wymyłeś oleisty cleaner ipą... ;)

Możliwe, że nie przyłożyłem się do tego.

W poniedziałek powtórzę od nowa cały etap jak ostatnio z tym, że ipe już rozcieńczę ( bo nie rozcieńczałem do zalecanych 1:1 ) i przyłożę się do tego lepiej.

Opublikowano

Nie musisz rozcieńczać, tylko po prostu się postaraj ;)

-- 25 kwie 2015, 8:58 --

Nie musisz rozcieńczać, tylko po prostu się postaraj ;)

Opublikowano

Ja na swoje tez położyłem FK 1000 a przed wyczyściłem IPA i juz miesiąc deszcze i śnieg mocna piana od SG, VP Gel, EF SG przemylem wczoraj rękawicą i szamponem no i efekt taki jak świeżo nawoskowane :)

Opublikowano

Po zaaplikowaniu fabric guard 303 trzeba go przetrzeć czy rozpylic tylko i pozostawić do wyschnięcia?

• Moderator
Opublikowano

Rozpylić i zostawić. Jakiekolwiek tarcie zmniejsza żywotność.

• Moderator
Opublikowano

Gąbka raczej do wyrzucenia... klejenie to wątpliwa sprawa...

Opublikowano

Pomyśl, że taka klejona domowym sposobem gąbka w trakcie pracy robi fruu i Ty BP w ruchu walisz w lakier ...nie lepiej poświęcić te 20-50zł (nie wiem co to za gąbka) i mieć z głowy ewentualne malowanie ?

Opublikowano

Ja czasami podklejam jak mi się np. delikatnie odklei, ale jakby cały rzep odpadł (co też mi się zdarzyło po praniu pada) to już bym nie ryzykował ponownego przyklejania. Szkoda że nasi rodzimi producenci padów nie sprzedają kleju do padów :/ Myślę, że byłby popyt.

Opublikowano
Pomyśl, że taka klejona domowym sposobem gąbka w trakcie pracy robi fruu i Ty BP w ruchu walisz w lakier ...nie lepiej poświęcić te 20-50zł (nie wiem co to za gąbka) i mieć z głowy ewentualne malowanie ?

Oczywiście masz rację dlatego zamówiłem nową gąbkę ale dziwi mnie to że scholl robi tak słabe rzepy :dontknow:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.