Moderator krd Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Uff... Mialem ten test zrobic juz ze 2 tygodnie temu, czas nie pozwalal. Ale w koncu sie udalo... do rzeczy! Dostalem do sprawdzenia deironizer "bez nazwy" od Autodbalni.pl (ADBL) oraz nowy krwawiacy specyfik od Shiny Garage. Porownanie z obecnym krolem - IronX. Na poczatek test nr 1. Pacjent - "brudne", zimowe kolo z mojej Fabii. Brudne w cudzyslowiu bo dobrze nawoskowane i jak sie pozniej okaze szybko sie doczyscilo... Podzielilem felge na 3 czesci. Po kilka strzalow z atomizera. Dalej strzal na pedzelek i do roboty. ADBL: SG: CP: I po splukaniu. Kolejnosc taka sama Pozniej wytarlem felge do sucha i psiknalem kontrolnie IronX'em. ADBL: SG: CP: Wnioski? Wyszlo bardzo podobnie. Moze IronX minimalnie gorzej... Test nr 2. Czyli nieco inna procedura. Cala felga zostala umyta IronX'em, osuszona, podzielona tasma i psikana nowosciami... ADBL: SG: CP: Splukalem woda, wysuszylem jeszcze raz i z ciekawosci psiknalem samym ADBL. ADBL po ADBL: ADBL po SG: ADBL po CP: Az sam sie zdziwilem, ze ADBL okazal sie najlepiej usuwajacym zabrudzenia metaliczne w przypadku tej felgi. Na pewno test warto powtorzyc na jakis bardzo zapuszczonych, niezabezpieczonych felgach od jakiegos suv'a, zeby moc powiedziec cos wiecej. Jednak... Produkt dla mnie ma jedna zasadnicza wade/zalete. Jest bardzo gesty. Swietnie nadaje sie do odszczurzania brudnych felg. Jednak niestety z racji konstystencji nie nadaje sie do oczyszczania lakieru. Tzn mozna to zrobic, ale bedzie bardzo nieekonomicznie, gdyz trzeba go bedzie psikac bardzo duzo... Ale... tutaj wkracza Shiny Garage. Jest plynny, latwo sie rozpyla i rownomiernie pokrywa czyszczona powierzchnie. Jesli te wyniki beda powtarzalne u wiekszej ilosci uzytkownikow i nie beda robily biedy na nietypowych lakierach/materialach/felgach to chyba smialo moge stwierdzic, ze nie potrzebuje juz oryginalnego IronX. Na regale na pewno znalazloby sie miejsce zarowno dla ADBL jak i Shiny Garage do innych zastosowan Do nastepnego.
Administrator Evo Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Produkt dla mnie ma jedna zasadnicza wade/zalete. Jest bardzo gesty. Moje spostrzeżenia z testu były identyczne nie mam nic do zarzucenia skuteczności, bo jest zdecydowanie dobrze, ale środek mógłby być dla mnie rzadszy.
dzinkins Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Produkt dla mnie ma jedna zasadnicza wade/zalete. Jest bardzo gesty. Gęstość w porównaniu z P21'S jak się ma????
Moderator krd Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 dzinkins, nie uzywalem P21'S. Do tej pory najgestszym deironizerem, ktory mialem w rekach byl Wolf's Decon Gel. Produkt ADBL jest jeszcze bardziej gesty.
Artih Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Fajny test Felga faktycznie zbyt brudna nie była. Testy tych środków są najlepsze na typowych szczurach.
Administrator Evo Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Administrator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 P21s chyba ciut bardziej gęsty, ale używałem wieki temu ostatni raz
kaskra1 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Produkt dla mnie ma jedna zasadnicza wade/zalete. Jest bardzo gesty. Moje spostrzeżenia z testu były identyczne nie mam nic do zarzucenia skuteczności, bo jest zdecydowanie dobrze, ale środek mógłby być dla mnie rzadszy. Miałem to samo spostrzeżenie jeżeli chodzi o dragon's breath. Do punktowego oczyszczania rewelacja ale na całe auto ciężko, muszę spróbować SG
Dystrybutor Chemik ADBL Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 A mi się wydawało zawsze, że jak gęstszy to dobrze. Nie ma problemu, rozrzedzimy
bienek Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Bo do pewnych zastosowań bardzo dobrze, jak czyszczenie felg ale np do lakieru lepszy jak rzadszy Idealnie byłoby jakby były 2 wersje
Maniek8888 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 A mi się wydawało zawsze, że jak gęstszy to dobrze.Nie ma problemu, rozrzedzimy jak przyjemnie się czyta takie słowa pewnie jakiś "Heisenberg" zrobi to w trymiga
Moderator Eryczek Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 A mi się wydawało zawsze, że jak gęstszy to dobrze.Nie ma problemu, rozrzedzimy I jeszcze prosimy o zapach jagodowy Krzychu! - fajny test, tylko chyba pacjent w zbyt dobrym stanie.
dzinkins Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 A mi się wydawało zawsze, że jak gęstszy to dobrze. Osobiście wolę gęste dlatego od bardzo dawana używam głównie P21'S Bo do pewnych zastosowań bardzo dobrze, jak czyszczenie felg ale np do lakieru lepszy jak rzadszy Idealnie byłoby jakby były 2 wersje +1
Dystrybutor Chemik ADBL Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Dam sobie kilka dni na dokładne przemyślenie opinii o gęstości . Po teście wpadł mi do głowy ciekawy pomysł. Zapach a jakieś podgnite owoce mogą być?
Tworek Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 krd, jak widać każdemu nie dogodziszm zawsze dostaniesz jakieś ale...... ale.... również byłem testerem, z grudnia, test wykonany, z publikacją zwlekałem tylko i wyłącznie, ze względu na brak nazwy produktu i firmy. Jeżeli chodzi o sam produkt to jest jak najbardziej OK ! Deironizacja na bardzo dobrym poziomie, pryskany Iron-X nie wykazywał krwawienia w czystych miejscach (Smoła, czy ciężarki krwawiły nadal). Jeżeli będę miał w planach deironizację karoserii, to wtedy kupię Prix'a od Tenzi, który jest najrzadszym deironizerem, jaki używałem, a sporo ich przeszło przez moje ręce.
Moderator krd Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 tylko chyba pacjent w zbyt dobrym stanie. Nie chyba, a na pewno- co napisalem na koncu. Przydalyby sie kola od duzego suv'a Tworek, jestem w pelni swiadomy, ze kazdemu nie mozna dogodzic...
Dystrybutor Chemik ADBL Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2014 krd, jak widać każdemu nie dogodziszm zawsze dostaniesz jakieś ale...... ale.... również byłem testerem, z grudnia, test wykonany, z publikacją zwlekałem tylko i wyłącznie, ze względu na brak nazwy produktu i firmy. Jeżeli chodzi o sam produkt to jest jak najbardziej OK ! Deironizacja na bardzo dobrym poziomie, pryskany Iron-X nie wykazywał krwawienia w czystych miejscach (Smoła, czy ciężarki krwawiły nadal). Jeżeli będę miał w planach deironizację karoserii, to wtedy kupię Prix'a od Tenzi, który jest najrzadszym deironizerem, jaki używałem, a sporo ich przeszło przez moje ręce. Pozwolę sobie wtrącić swoich 12groszy. W grudniu były pre-testy. Nie była to wersja finalna zaprezentowana przez kolegę krd. Myśleliśmy, że nie masz ochoty na testy i ze względu na brak kontaktu nie wysyłaliśmy finału. Tym bardziej ciesze się, że pre-próbka dała radę
Dystrybutor ADBL Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 krd , dzięki za fajny test. Podczas tworzenia tego produktu kierowaliśmy się maksymą: ma być lepszy od króla do odszczurzania felg. I jak widać, jest nieźle. Do lakieru też coś zrobimy . Evo dzięki za opinie. Jak będzie rzadszy to też podrzucę Ci próbkę. BTW: ciągle czeka na Ciebie próbka innego kosmetyku . Tworek pisałem do Ciebie kilka razy. Brak odpowiedzi potraktowałem jako brak chęci do testów. Próbka która miałeś była którymś z kolei prototypem. Krd dostał znacznie poprawioną wersję. Co do testowania, dalej jesteśmy otwarci na współpracę, zwłaszcza, że po tym teście widać, że nie jesteśmy firmą krzak. pzdr Autodbacze
escimo Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 krd, ja pytanie z innej beczki. Widzę, że użyłeś zwykłego atomizera do tego środka. Przeżył? Bo większość środków tego typu zabija "zwykłe" atomizery.
Moderator krd Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2014 escimo, stal w tym atomizerze ze 3 tygodnie i zyl Zobaczymy co bedzie po testach za pare dni...
adek1983 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Tak z innej beczki, to na taką chemię nadają się atomizery po preparatach do mycia szyb kominkowych.
kamil_rosen Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2014 atomizery po preparatach do mycia szyb kominkowych Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Nikt ci nie odpowie na to pytanie. Pewnie po jakimś tam czasie i tak się zepsuje, zatnie
adek1983 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 A to nie jest pytanie, tylko stwierdzenie.
Rekomendowane odpowiedzi