Birkhof Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zobacz tez firmę sipom, koch tez ma jumbo opakowania ale to oczko wyżej cenowoWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Który hydrowosk aktywuje się łatwo ciśnieniem że szlaufa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Odkopuję Chciałbym kupić jakiś hydrowosk aby mieć coś na bardzo szybkie akcje, kiedy brakuje czasu na mycie. Wiem, że jest m.in Shiny Garage Wet Protector, Koch Chemie Protector Wax, Tenzi Rollex, Gyeon, itd Czy ktoś może porównywał albo używał? Przykładowo najtaniej wychodzi Tenzi, ale tu się nie spodziewam szału. Patrząc na rozcieńczenie Koch wyjdzie też super, ale duża ilość produktu, a nie wiem czy mi podejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 @paki112 Ja obecnie stosuję Gyeon WC. Używałem również SG WP, Dodo Juice FA i Kocha PW. Najgorszy produkt z całej czwórki to Koch. Pozostałe trzy produkty na jednym poziomie. W przypadku tej trójki najlepiej cenowo wychodzi SG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 @Berd a często używasz SG WP? Miałem 5L, zostawiał mi cały czas białe zacieki. Jedno max dwa pryśnięcia na element i natychmiastowe płukanie. Na koniec osuszanie, musiałem poprawiać qd. U Ciebie zacieki występowały? Kochem zaś bez problemu obleciałem całe auto, co prawda hydro o wiele wiele słabsze Aaa muszę dodać że SG WP kupiłem za pierwszym razem w opakowaniu 0,5l i problemu nie było po przelaniu z bańki 5l zaczęły się zacieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 @AudiBlask W zeszłą zimę zużyłem sporo SG i żadnych zacieków nie miałem. Cztery minuty płukania wodą demineralizowaną na bezdotyku. U niektórych użytkowników ten problem pojawia się . Spróbuj Gyeona WC w tej samej konfiguracji . Bardzo ważne jest aby dokładnie spłukać te produkty. W jaki sposób umyłeś auto przed aplikacją SG? Wiadra czy sam bezdotyk? Test dwóch zawodników 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 @Berd normalnie umyty na dwa wiadra, aplikowany i płukany element po elemencie Spróbuję Gyeona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 @Berd jakie są wady kocha wobec pozostałych? kocha trochę przelałem i look świetny, aplikacja bez problemów, cena śmieszna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 @analyzator Wada to chyba nieodpowiednie słowo. Gorszy od Gyeona Spryskaj połowę auta Kochem , a drugą połowę np Gyeonem WC. Popatrz np na zrzut wody. Zwróć uwagę również na trwałość. Kocha użyłem dwa razy i prawie pełna butelka stoi w garażu. Chętnie wymienię na pół litra Geona Takich kropelek nie widziałem po Kochu, a taki efekt wizualny daje Gyeon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 @Berd okej. Nie uywałem na aucie bez zabezpieczenia więc trudno mi mówić o trwałości. Hydro powiem szczerze byłem miło zaskoczony jak na produkt który ma zero wymagań odnośnie aplikacji. Największe wrażenie zrbił na mnie look ale nie po płukaniu tylko jak sobie usiadł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berd Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 @analyzator Ja nie mówię , że Koch jest zły. W moim przekonaniu jest gorszy od Gyeona. Patrząc z ekonomicznego punktu widzenia to Koch jest numerem 1. Z tego co wiem Koch nie posiada SIO2 dlatego uważam , że Koch powinien być raczej porównywany z produktami ,,w swojej wadze” a nie z produktami z domieszką SIO2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 19 godzin temu, paki112 napisał: Odkopuję Chciałbym kupić jakiś hydrowosk aby mieć coś na bardzo szybkie akcje, kiedy brakuje czasu na mycie. Wiem, że jest m.in Shiny Garage Wet Protector, Koch Chemie Protector Wax, Tenzi Rollex, Gyeon, itd Czy ktoś może porównywał albo używał? Przykładowo najtaniej wychodzi Tenzi, ale tu się nie spodziewam szału. Patrząc na rozcieńczenie Koch wyjdzie też super, ale duża ilość produktu, a nie wiem czy mi podejdzie. Zobacz sobie Sonaxa Xtreme Spray&Seal. Do najtańszych nie należy (ale jest 750 ml, nie 500 ml), ale krople i połysk w porównaniu z nakładem pracy - uryw dupy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 1 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2020 @Michał126 Zgadzam się z tym, Sonax daje bardzo fajny look oraz hydro. Koch-a też używam i dla mnie to mistrz w stosunku cena, ilość. Hydro jest ok, trwałość jak dla mnie wystarczająca jak na taki produkt. Tutaj efekt po Sonaxie, słabe foty ale takie tylko mam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Zacząłem zabawę z Kochem PW Na początek roztwór 1:33 (w 1:100 nie chciałem wierzyć) Na aucie od końcówki września leży Fusso, wspomagane kilka razy SSW/ Water Goldem Tak wygląda dach i maska po spłukaniu wodą Na auto zużyłem ok 300ml roztworu, czy to sporo jeszcze nie wiem, nie żałowałem ale trochę wiało i część produktu mi uciekła z wiatrem, takie życie Z minusów podczas płukania coś tam poleciało na przednią szybę i mi po wycieraczkach zostają na kilka sekund smugi (coś jak w niektórych NW) Mam dwa krótkie filmiki porównujące hydro na masce przed i po PW, jak się uda to później wrzucę aczkolwiek nie wiem czy dobrze widać Oprócz tego wrzuciłem w domu w kabinie prysznicowej na połówkę drzwi, póki co efekt super, będę się bawić i sprawdzać ile wysiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sztarkel Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 @paki112 auto przed aplikacją umyte ręcznie czy tylko bezdotyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paki112 Opublikowano 10 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2020 @Sztarkel tylko bezdotyk, chcę sprawdzić jak sobie poradzi w takich szybkich akcjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zrobię lekki odkop. Powoli kończy mi się butla Kocha PW. Czy jest aktualnie na rynku jakiś produkt którym mógłbym go zastąpić? Produkt ma służyć do pomocy przy osuszaniu samochodów. Trwałość jest drugorzędna. Byłoby miło jakby miał fajny zapach podczas aplikacji. Aktualnie myślę nad ADBL Industrial Polymer Fruit Wax. Miał ktoś z nim styczność? Posiadałem jeszcze Carlab HydroWax lecz jest zauważalnie słabszy od Kocha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drufi Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 @adi1509 Koch Chemie Hydro Foam Sealant S0.03 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 @drufi Ooo, nie słyszałem o tym, sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeLBN Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2023 6 godzin temu, adi1509 napisał(a): ADBL Industrial Polymer Fruit Wax. Miał ktoś z nim styczność? Jako osuszacz jest spoko, ale jak oczekujesz ładnych kropelek po nim to się rozczarujesz. Jak zapłacisz za wysyłkę to ~500ml mogę Ci dać w prezencie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drufi Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 Ktoś się spotkał z mętnieniem koncentratu KC Protector Wax? Stał w szafce chyba z 1,5r niedotykany i teraz jest mętny, po zmieszaniu z wodą robi się lekko mleczny.Działa normalnie.To, że rozrobiony mętnieje po czasie to wiem, ale koncentrat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 5 godzin temu, drufi napisał(a): Działa normalnie. To używaj dalej Ale jak byś szukał innego hydrowosku to niesamowitym kotem jest Autoglym Coat It, chyba najlepszy hydro wosk jaki używałem(aplikowany z pianownicy PA) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drufi Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2023 @Gardor używam, ale pytanie czy nie będzie gorzej (jakieś gluty itp) Autoglyma używałeś może z opryskiwacza/atomizera? Niestety, ale został mi tylko bezdotyk, więc PA odpada... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJZS.KAM Opublikowano 9 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2023 @drufi Autoglyma można używać według opisu np. z myjki ustawionej na 2%, więc z opryskiwacza też pójdzie. Tylko pamiętaj żeby nie aplikować na przednią szybę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi