Ciastek Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 Sonax red Summer w tym sezonie i świetnie sobie radzi
Mess Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Odśnieżam Zima idzie trzeba by pomyśleć o zakupie płynu do spryskiwaczy Jakie macie doświadczenia po zeszłej zimie? Co fajnie domywa i nie zabija wosku + NW ? Koncentrat Wruth ? Czy może coś innego
KORDI Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Podepne sie do pytania ale mnie np bardziej interesuje czego używacie co by w naprawde mocne mrozy nie zamarzało na szybie...
W1Michal Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 uzywałem w tamtym roku płynu Aura, nie pamiętam gdzie kupowałem ale był ok
bgs Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 uzywałem w tamtym roku płynu Aura, nie pamiętam gdzie kupowałem ale był ok Biedronka
magnum Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Odśnieżam Zima idzie trzeba by pomyśleć o zakupie płynu do spryskiwaczy Jakie macie doświadczenia po zeszłej zimie? Co fajnie domywa i nie zabija wosku + NW ? Koncentrat Wruth ? Czy może coś innego to Wurth robi też zimowy?
memo Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Motul,cena b.dobra,dobrze sobie radzi, nie zostawia smug,nic wiecej nie wymagam
Chat Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Dzisiaj właśnie zamówiłem mojego faworyta Organikę Supreme Escape - super domywa, bezpieczny i ekstra pachnie... zieloną herbatą. Drugi po nim - lidlowski, też dobrze domywa, ale gorzej pachnie.
kamilgt Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Chat, nie smuży na NW?
krysstek Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Chat, daj namiar, gdzie go (Organikę Supreme Escape) można zanabyć.
Chat Opublikowano 12 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2013 Chat, nie smuży na NW? Nie wiem, nie miałem nigdy na szybach NW. Chat, daj namiar, gdzie go (Organikę Supreme Escape) można zanabyć. Pan Google Ci pomoże Sugestia: współpracują tylko z jedną firmą kurierską, i to czy zamówisz 5 kanisterków czy jeden to musisz sobie od pana kuriera przynieść sam. Pan przyjeżdża tirem i nie ma obowiązku dostarczenia pod drzwi.
KORDI Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 Kurcze,ale dalej piszecie jedynie o domywaniu a co z zamarzaniem Jakby nie było chodzi o płyn zimowy i to jest w nim najważniejsze...
Chat Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 Przez ostatnie dwie zimy, nie zamarzł. Mierzyłem, miał skuteczność co najmniej do - 25.
Shmatan Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 Chat, widać nie zawsze - jak ja zamawiałem to mi pan ręcznym paleciakiem do garażu wtoczył palete.
magnum Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2013 Chat, widać nie zawsze - jak ja zamawiałem to mi pan ręcznym paleciakiem do garażu wtoczył palete. to ile Ty tego kupowałeś? O.O
Bonthyc Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 Kupując ostatnio przez internet kilka mazideł do auta skusiłem na płyn zimowy do spryskiwaczy o zapachu gumy balonowej firmy KEMKO. Cieszyłem się, że polski produkt, pierwsze co zrobiłem po wyjęciu z pudełka to powąchałem jak fajnie pachnie a teraz zauważyłem, że zawiera metanol ktoś zna lepsze zastosowanie dla tego płynu niż spłukiwanie nim ubikacji ? Bo do spryskiwaczy obawiam się tego użyć
kamilgt Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 Bonthyc, jak zawiera śladową ilość to przecież nie umrzesz
Bonthyc Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 kamilgt, właśnie nie jest to śladowa ilość (<3%) tylko według oznaczeń na etykiecie może go być nawet do 19,9%
Chat Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2013 kamilgt, właśnie nie jest to śladowa ilość (<3%) tylko według oznaczeń na etykiecie może go być nawet do 19,9% Jeśli jest możliwość zakupu płynu bez metanolu, nie ma co szkodliwej chemii wdychać.
Bonthyc Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Dokopałem się do karty charakterystyki tego produktu: http://kemko.pl/docs/pdf/msds/zp_msds.pdf Alkohol metylowy <30%, Glikol monoetylenowy <2%, Alkohol etylowy <2% już mam uraz psychiczny do produktów tej firmy
Geno Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Ja wlewam co zima najtańszą Berdę i nigdy problemów nie miałem.
BlacK Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 W biedrze jest tylko jeden płyn i przynajmniej do poprzedniego sezonu był bez metanolu. Zresztą ogólnie jest tani i przyzwoity. Teraz jeszcze nie widziałem aury na półce i brałem zwykły w norauto.
Enagem Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 W zeszłym roku dla Biedronki produkowały dwie firmy,Organika oraz wrocławska firma Brasco.Płyn też zawiera metanol.W zeszłym roku lano metanol bo się opłacało.W tym roku nie wiem jak sprawa wygląda bo jestem już poza branżą. Firmy stosują prosty wybieg aby nie potrzeba umieszczać informacji na etykiecie o zawartości metanolu,dodają poniżej wymaganego progu.Musiałbym sprawdzić w papierach ile. Sam płyn jest naprawdę niezłej jakości.Produkowany był na dobrej jakości alkoholu etylowego,detergent myjący oraz dodatki nano dobrego producenta,kompozycja zapachowa dobierana specjalnie na zamówienie oraz co najważniejsze mieszanina oparta była na wodzie zdemineralizowanej. Dopóki nie miałem kontaktu z firmą Jeronimo miałem kiepskie zdanie o oferowanych towarach w Biedronce.Ale po tym jak postawili bardzo wysokie wymagania jakosciowe odnośnie wyrobu trochę zmieniłem zdanie.
tevenet Opublikowano 1 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2013 Ja ostatnio kupiłem w Tesco na promocji takie coś za 4,99 zł: Klik Generalnie poza ceną większych zalet nie stwierdziłem. Pachnie raczej kiepsko ale jeszcze nie zamarzł [/code]
krakow_kult Opublikowano 2 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2013 Jak dla mnie faworytami są koncentraty z Sonaxa (szczególnie w wersji extreem) oraz mniej znany ale bardzo przyjemny koncentrat od Nigrina - zielony (przyjemny zapach), buteleczka identyczna jak w przypadku sonaxa. Do tego woda demineralizowana i mamy bardzo przyzwoity płyn na lato. Tak wygląda Nigrin
Rekomendowane odpowiedzi