rustin Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 Przyszła i do mnie. W zestawie 4 pady. 2x białe , jeden większy drugi mniejszy pomarańczowy czarny. najbardziej miękka to biały potem pomarańczowy i czarny najtwardsza. Biały to finishing pomarańczowy polishing czarny cutting dobrze myślę? nie wiem jak w innych polerkach ale wirnik widać jest plastikowy
Piotrek Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2014 nie wiem jak w innych polerkach ale wirnik widać jest plastikowy "Wirnik" jak to sam określiłeś, jest metalowy. Jego osłona jest plastikowa i chroni, żeby element który w środku oscyluje nie wywołał szkód. Masz jakiś dziwny zestaw. Ja dostałem 3 pady i taki też jest zapis na pudełku.
rustin Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 jeden dostałem gratis chyba z tymi padami dobrze napisałem ? Czy też tak masz , że jak na 1 biegu przyciśniesz mocniej to się talerz nie kręci?
Yasiek Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 rustin, ta polerka nie ma 1500W Trochę wyrozumiałości. Zaznacz sobie na talerzu markerem kreskę pionową aby widzieć czy talerz wprawia się w ruch orbitalno rotacyjny.
rustin Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 pytam bo to pierwszy mój sprzęt Ale co dokładnie i gdzie i jak zaznaczyć
Yasiek Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 http://www.detailer.pl/blog/2010/12/pol ... -davekg-3/ Zaznaczenie robisz po to aby widzieć czy talerz rusza się również w trybie rotacyjnym, bo bardzo łatwo jest go zaburzyć.
rustin Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 czytałem już to kilka razy ale nie widzę gdzie mam zaznaczyć.
kamilgt Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 Na bp od góry tak żebyś widział przy pracy
Danieljs Opublikowano 15 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2014 Gąbki dodane do zestawu nadają się do użytku, czy raczej nie bardzo?
rustin Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 rozumiem i wtedy jak się nią pracuje to widać czy chodzi rotacyjnie czy orbitalnie? ale dlaczego miała by kręcić się jak rotacja? ja do cleanera i do UC mam zamiar tych gąbek używać tzn średniej , pomarańczowej.
Yasiek Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 Czy napewno czytałeś ze zrozumieniem poradnik na detailer.pl ? Jaka sama nazwa mówi DUAL ACTION : Tarcza polerki orbitalnej nie tylko obraca się, lecz również oscyluje.
kamilgt Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 rustin, zadałeś pytanie czy Piotrkowi też się zatrzymuje maszyna na 1 biegu przy docisku. Dostałeś poradę, żeby zaznaczyć kreskę na BP, żeby obserwować podczas pracy kiedy maszyna się zatrzymuje i wtedy zmniejszyć docisk. A teraz pytasz czy dzięki tej kresce będziesz widział czy maszyna się kręci jak rotacja czy działa jak DA.
rustin Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 rozumiem , czyli tak kreska jest po to aby widzieć czy talerz się kręci czy stoi w miejscu dla was to logiczne dla mnie jeszcze nie.
Yasiek Opublikowano 16 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 rustin, kreska jest po to abyś widział czy talerz pracuje w obu "trybach" czyli czy oscyluje oraz czy rotuje. Pooglądaj filmy na Youtube, czytaj to forum i będziesz wszystko wiedział. Na każde zadane przez Ciebie pytanie jest odpowiedź na forum. Każda odpowiedź na Twoje pytanie, zrodzi kolejne pytanie - najpierw czytaj, szukaj, a jak nie znajdziesz odpowiedzi to pytaj.
Piotrek Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2014 rustin, Zadajesz bardzo dużo pytań. Z kreską na BP, chłopaki dobrze wyjaśnili. Co do zatrzymania na 1 biegu, no to cudów nie ma. Większość maszyn na pierwszym biegu, jeżeli bardzo mocno dociśniesz to albo się zatrzyma albo znacząco zwolni. Zresztą to ma małe znaczenie, pierwszego biegu i tak nie używasz do pracy. Ale odpowiadając na pytanie, tak moją też można zatrzymać na pierwszym biegu. Nie rób jej więcej takich testów, pewnie nie służy jej to najlepiej.
GiovaniiGruby Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 Może któryś z użytkowników zrobił by mała recenzję Wrażenia, ergonomia pracy, itp. + parę fotek
Piotrek Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 GiovaniiGruby, Tempo aplikuje się ręcznie Widziałeś pierwszą stronę ?
GiovaniiGruby Opublikowano 17 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2014 GiovaniiGruby, Tempo aplikuje się ręcznie Dobrze wiedzieć Na samo wykończenie dam Pronto do drewna z woskiem Hej, mi nie chodzi o opis produktu (chodź robota ) tylko wrażenia z pracy. Wiem że działa jak każda DA i efekt końcowy będzie takim sam jak np. lare. Ale odczucia przy pracy na pewno jakieś są. Pytanie o 50/50 już było ale ja też bym poprosił. Przy użyciu tych i tych środków oraz machaniu przez x czasu efekt osiągnąłem taki... Już mi coś to zawsze powie.
Piotrek Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 GiovaniiGruby, No to ja na ten moment, nie umiem Ci pomóc. Jednak wklejanie 50/50 jest bez sensu. Będą takie same jak po każdej innej maszynie. Co do ergonomii: wygodnie leży w rękach, pewny chwyt zapewniają elementy oblane gumą, można doczepić uchwyt boczny który jest w komplecie, ale trzymanie za zintegrowaną główkę bardziej mi przypadało do gustu.
GiovaniiGruby Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Co do ergonomii: wygodnie leży w rękach, pewny chwyt zapewniają elementy oblane gumą, można doczepić uchwyt boczny który jest w komplecie, ale trzymanie za zintegrowaną główkę bardziej mi przypadało do gustu. Dzięki Dopytuję się, bo troszkę się napaliłem
g.pajak Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 GiovaniiGruby, nie za bardzo rozumiem twoje pytania Zrozum jedno: efekt zależy w największym stopniu od operatora a nie od maszyny Robotę można spierdzielić zarówno Vanderem jak i 8x droższym Rupes'em
GiovaniiGruby Opublikowano 18 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2014 Ok, już kończę pytania i OT. Wracam do lektury
rustin Opublikowano 19 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2014 Oglądałem filmik na YT , na którym jest pokazane jak pracować DA. Odkręca tam jakby pada i smaruje coś olejem , co się smaruje w polerce olejem?
Pit_Krk Opublikowano 20 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2014 Oglądałem filmik na YT z autogeek i tam gość po odkręceniu imbusem pada coś olejem, co dokładnie się smaruje? Napisz to po polsku, bo nie wiadomo o co chodzi.
Rekomendowane odpowiedzi