ANB Karol Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Jak pisałem stronę wcześniej authentic leżał u ojca na aucie od czerwca i jak go ściągałem jeszcze był więc spokojnie 4-5 letnich miesięcy żyje ale zimą wydaje mi się że szybko by spłynął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barman Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 ktm950, dzięki bo tak właśnie się nad nim zastanawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazina Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Po 3 tygodniach od aplikacji i 3 myciach nie widać roznic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafgix1 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 faktycznie bardzo dobrze leży, u mnie w tej chwili coat 12 od około 3 tygodni na razie bez mycia i też pięknie kropelkuje auto nie garażowane, pod chmurką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilsky Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 W końcu udało mi się sprawdzić nakładanie fusso przy różnych temperaturach. Poszło na zimną, ciepłą, wilgotną, suchą maskę. Próbowałem nakładać delikatnie prawie nie przyciskając i mocno dociskając. Wycierałem od razu po nałożeniu, 5 minut po, 15 min po. Docierałem na zimno i podgrzewając opalarką. Nawet próbowałem spolerować maszyną z padem MF (ciekawostka: plamy schodziły tylko w momencie początkowego kontaktu pada z lakierem- lekkie muśnięcie) jak i padem finishowym. Wnioski: Sposób nakładania i temperatura są odpowiedzialne za te plamy. Nakładać szybko i równomiernie malutkimi kolistymi ruchami na całą powierzchnię, podgrzewać opalarką/suszarką aż do wyschnięcia, spolerować nie przyciskając BARDZO delikatną mikrofibrą i nie powinno być śladów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ostatnio klient podesłał mi zdjęcie po aplikacji Fusso na czarnej hondzie. Efekt to jasne/ciemne plamy jak na krowie. Widać coś jest jednak na rzeczy. Ja aplikowałem na kilku lakierach i żadnych problemów nie było.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 U mnie na subaru też były plamy, po zrobieniu klapy bagażnika poszedł na giełdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epyck Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 U mnie na alfie czarnej uni mazy i tak samo na czarnym uni z bmw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Cos rzeczywiscie jest nie tak, mi na Kii też została mała plamka. Hmm ale tak jak by wyszła po 2-3 dniach nie wiem czy jej wczesniej nie widziałem. Na jasnych lakierach oczywiscie problem nie wystepuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barman Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 przy authenticu też są takie problemy z plamami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Fusso na czarnej hondzie u mnie po pierwszej warstwie było okey, dopiero przy drugiej zaobserwowałem tworzenie się plam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
therioon Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ja u siebie też miałem plamę , ale potraktowałem gyeon prep i nałożyłem fusso od nowa I nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilsky Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 No wlasnie nie dodalem ze, problem u mnie wystepuje tylko przy drugiej i kolejnej warstwie. Mozliwe ze ten wosk jest tak opracowany, ze "jedna warstwa powinna wystarczyc kazdemu" i nastepna warstwa juz nie chce sie trzymac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmamba Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Może problem z plamami to kwestia podkładu pod wosk jeżeli jest ktoś z okolic Wawy to mogę udostępnić trochę swojego cleanera Duragloss Squeaky Clean Surface Prep Dziwna sprawa przejrzałem cały swój samochód z dwoma warstwami wosku i zero plam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Fakt dziwna sprawa, u mnie robią się ciemniejsze plamy, hologramy, i widać ślady po nakładaniu czyli kółka po nakładaniu, które ciężko dotrzeć Będę musiał jeszcze porobic próby z różnymi sposobami aplikacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Tak mnie zastanawia. Wcześniejsze zachwyty nad Fusso, same plusy poza zapachem. Teraz pojawiły się plamy u 90% smarujących. Producent obniżył jakość, zmienił proces produkcji czy wcześniej nie zwróciły te plamy uwagi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej WTN Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 W moim przypadku od pierwszej aplikacji na ciemnym lakierze jest ten problem. Najpierw myślałem, że nie przyłożyłem się do docierania. Poźniej problem się powtarzał i zacząłem bardziej zwracac na to uwagę. Zobaczymy jak będzie z innymi sposobami aplikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ja mam co prawda wersje do jasnych, ale na dniach postaram się wysmarować ciemny lakier. Może rzeczywiście jest tak, że obniżono jakość, albo wypuszczono jakąś wadliwą partię...kwestia kto kiedy kupił i z jakiego rzutu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmamba Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Z tego co pamiętam pierwszym użytkownikiem fusso na forum KA oraz Detailing World był EVO z jego relacji efekt plam nie występował a smarował czarny lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilsky Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Mi te plamy wystapily od drugiej warstwy i tylko wtedy. Przed pierwsza poszedl squeky clean i nie bylo problemu. Moze napisze do soft99 co oni o tym sadza i dadza oficjalne stanowisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gypsy_69 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Mam 3 warstwy na czerwonym , nie było żadnych plam, kładłem na jałowy lakier po zmywaczu (najpierw Duragloss Squeaky Clean ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteks Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Ja też mam 2 warstwy Fusso. Położyłem najpierw Duragloss Squeaky, potem IPA i na szczęście nie mam żadnych plam. Może te plamy, to kwestia przygotowania podłoża ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilsky Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 No to teraz panowie trzeba zweryfikowac ile faktycznie wosku kladziemy Wlasnie sciagnalem caly wosk z maski. Wyczyszczone SG Red Devilem, squeaky cleanem i na to poszedl wosk. Zrobilem to dwa razy. Kladlem na bogato, czyszczenie i potem "tak jak powinno byc" czyli bardzo malo. Za pierwszym razem plamy jak sku.... Za drugim nawet puszki do reki nie wzialem. Zero plam. Pamietajmy, ze Evo zuzyl na 2 warstwy 3gramy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbiz Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Pamietajmy, ze Evo zuzyl na 2 warstwy 3gramy... chapeau bas jutro kładę na cały samochód więc zobaczymy Postaram się zważyć nówkę sztukę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinball_69 Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Panowie, mam ten sam problem z Soft99 King of Gloss, plamy na masce i chyba minimalne na dachu. Zastanawiam się, czy to źle przygotowana nawierzchnia, sposób aplikacji, a może wilgotność powietrza? Jakby nie było z wosku jestem bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi