dasior10 Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 A same klosze??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 dasior10, można, ale nie zakładałbym wielkiej trwałości na reflektorach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Ostatnio postanowiłem przetestować bardzo ciekawą opcję jeżeli chodzi o Fusso , a mianowicie nakładanie na mokro Auto nie było wcale przygotowywane , nowy nabytek a czasu brak . Więc podejście mało detailing'owe ale nie mogłem patrzyć na taflę wody na aucie i przylepiający się brud . Z racji że auto i tak na wiosnę będzie poddane korekcie postanowiłem iść na partyzantkę i zrobiłem to następująco : - Pre-Wash z SG RD + Blink + SG Fruit - 2 Wiadra z 4 nano UV I na mokre auto Fusso , następnie starcie a przy okazji wytarcie auta i .... I efekt przerósł moje oczekiwania , siadł pięknie odpycha wodę , podbił trochę look zmęczonego lakieru tak jak powinien . Także można na mokro śmiało go nakładać , zapewne jego wytrzymałość będzie sporo słabsza niż przy podręcznikowym przygotowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmamba Opublikowano 31 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 dasior10, spróbuj produkt Soft99 Fukupika Może ktoś wypowiedzieć na temat tego QD? Do czego jest jemu bliżej: - BSD - Reload - FK 425 Mam w swoim arsenale spory zapas: - BSD ale zostawia straszne smugi na czarnym - AF Final który stosuje na lato ze względu na dodatek carnauby - Megs UQD - Mega LT stosuje do glinki Zastanowiłam się czym podbijać przez zimę Fusso Coat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteks Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Ja do Fusso używam QD Duragloss Fast Clean & Shine (921) i daje świetny efekt . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cortezo87 Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Fusso na czarnym lakierze Focusa po dotarciu zostawił straszny bałagan, wosk się dotarł ale na lakierze pozostawały plamy Koledzy ma ktoś podobny problem z Fusso na czarnym lakierze? Dodam że na 2 czarnych leonach nie było żadnego problemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazina Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Wlasnie koncze korekte 3 etapy na menzernie i chce polozyc na zime fusso. Pytanie dawac pod niego cleaner lusso czy tylko ipa starczy? Obawiam sie ze olejki z lusso moga oslabic trwalosc fusso. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 lazina, Dobrze wymyj pasty i kładź na goły lakier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 lazina Nie słuchaj atvmmz, przeczytaj wątek, u mnie leżał na lusso cream do testów 5 miesięcy na tylnej klapie. ;P Teraz na zimę poszedł na całe auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazina Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Sabat a wymywales ipa czy wosk bezposrednio na lusso? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Panowie odsyłam do podstaw detailingu - cleaner służy do chemicznego oczyszczenia lakieru - IPĄ nie przygotujecie powierzchni pod wosk ! Po cleanerze można zastosować IPĘ i wtedy macie jałową powierzchnię, którą lubią syntetyki, jakim jest Fusso. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazina Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Tak tylko mowimy o lakierze po pelnej korekcie czy jest sens stosowanie cleanera czy wystarczy wymyc finish ipa - chyba ze ipa nie da sobie rady z pozostalosciami po menz 4000 to wtedy rozumiem sens stosowania cleanera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 A co np. z mirror shine tez na cleaner czy jeszcze ipa przed nim? HDC jako cleaner bedzie ok>? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilsky Opublikowano 1 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Cortezo u mnie zostawial takie "zaciemnienia-rozjasnienia" i probowalem docierac mocniej, nakladac ponownie, klasc grubo, klasc cienko, ale zawsze cos zostalo. Oryginalny aplikator pomogl bo jest dosc sztywny i rownomiernie rozprowadzil wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Artih, Co chcesz oczyszczać cleanerem jeśli lakier jest po korekcie? Istotne jest to co pisałem czyli wymycie resztek past, a do tego cleaner nie jest potrzebny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Panowie odsyłam do podstaw detailingu - cleaner służy do chemicznego oczyszczenia lakieru - IPĄ nie przygotujecie powierzchni pod wosk ! Po cleanerze można zastosować IPĘ i wtedy macie jałową powierzchnię, którą lubią syntetyki, jakim jest Fusso. Dokładnie. Ja tak kładę Fusso i trzyma się nieźle. Dodatkowo na padzie zawsze coś jeszcze się czarnego znajdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 lazina nie wymywałem IPA ani zmywaczem silikonowym Nie jestem zwolennikiem tej metody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Sabat, Ale to było lato i tylna klapa... Fusso jest syntetykiem i lubi jałową powierzchnie więc na takiej na pewno dłużej poleży. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek WRO Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 atvmmz, przeczytaj jeszcze raz: Panowie odsyłam do podstaw detailingu - cleaner służy do chemicznego oczyszczenia lakieru - IPĄ nie przygotujecie powierzchni pod wosk ! Po cleanerze można zastosować IPĘ i wtedy macie jałową powierzchnię, którą lubią syntetyki, jakim jest Fusso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sabat Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 atvmmz co ci będę pisał. To samo można pisać o FK1000p i Coli. Obydwa kładłem na zimę na kilka aut na cleanery bez wymywania i nie narzekam na trwałość. Ma wytrzymać zimę a później na lato idą naturale. Cleaner ma też kilka innych właściwości oprócz przygotowania chemicznego. Jak ktoś chce niech go wymywa. Dla mnie to jest dodatkowa robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Artih, Co chcesz oczyszczać cleanerem jeśli lakier jest po korekcie?Istotne jest to co pisałem czyli wymycie resztek past, a do tego cleaner nie jest potrzebny. PA EL ładnie mi oczyścił lakier z resztek past i nagle pojawiły się hologramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Tomek WRO, i Sabat, Ok więc należysz do grupy osób, które wszystkie woski kładą na cleaner. Ja i wiele innych osób na forum preferuje kłaść przed zimą syntetyki na dobrze oczyszczony, jałowy lakier. Panowie nie ma co się spierać, uważam że jedna i druga opcja jest dobra więc każdy zrobi jak będzie chciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazina Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Korekta skończona film z zrzucania wody po 2X fusso polecam w jakości HD Przy okazji maly test: od lewej na masce 1/3 fusso na zmywaczu sil, 1/3 fusoo na cleaner lusso, 1/3 fusoo na cleaner lussso i zmywacz sil. Dla porównania trwalsci felgi tylko umyte bez przygotowania na lewej stronie auta dalem colli a na prawej fusso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkbewe Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 fusso daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekn12 Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 a czy po aplikacji fusso też przyciąga kurz jak coli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi