stawek Opublikowano 6 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2018 Koledzy, a mamy gdzieś na forum jakieś kompendium wiedzy na temat polerek ? Chodzi mi konkretnie o charakterystykę DA, orbitalnej czy oscylacyjnej czy Bóg wie tam jeszcze jakiej Wiem, że chcę w najbliższym czasie kupić swoją pierwszą polerkę, ale żeby nie czekać na gotowe chciałbym przynajmniej wiedzieć czego mam poszukiwać i na co się ukierunkować
Makaroni Opublikowano 8 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2018 Pytanie mam apropo polerki DA fobo. Może ktoś z forum jej używał , może się wypowiedzieć na jej temat. Chodzi mi dokładnie o ta Zobacz ofertę: POLERKA FOBO MIMOŚRODOWA OBROTOWA 900W 496 http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7055373406
promek Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 Cześć szukam dla siebie pierwszej polerki, poczytałem trochę i chciałbym kupić polerkę rotacyjną. Chciałym aby zakup nie przekroczył 300zł. Czy w tej cenie jestem w stanie kupić coś ciekawego na początek do one step ? Znalazłem taką polerke, bedzie cos z tego? https://allegro.pl/polerka-samochodowa-compact-5xgabk-pasta-2xfilc-i7359009704.html
ghost Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2018 6 minut temu, promek napisał: Cześć szukam dla siebie pierwszej polerki, poczytałem trochę i chciałbym kupić polerkę rotacyjną. Chciałym aby zakup nie przekroczył 300zł. Czy w tej cenie jestem w stanie kupić coś ciekawego na początek do one step ? Znalazłem taką polerke, bedzie cos z tego? https://allegro.pl/polerka-samochodowa-compact-5xgabk-pasta-2xfilc-i7359009704.html A gdzie zostało napisane, żeby kupować polerkę firmy grzyb? Patrz jakie firmy przewijają się przez forum... krauss, rupes, evoflex, flex, lare, bass, k2, heckmann... popatrz na jaką możesz sobie pozwolić finansowo, a jeżeli się mieści to szukajka, poczytaj i zdecyduj czy bierzesz... a odpowiedź jest np tu:
InspektorKot Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 Proszę o podpowiedź odnośnie wyboru taniej maszyny DA. Do tej pory używałem tylko rotacji. DA ma służyć do wykończenia po rotacji lub do One step dlatego, nie zależy mi czy będzie to DA o skoku 9, 15 czy 21, ważne by była lekka i wygodna. Pod uwagę biorę DA Bass Polska, Sico Tools, oraz mały ADBL Roller oraz liczę na jakieś propozycje do 500 zł. Z tego co zauważyłem to BASS ma 2 modele maszyny DA BP-5119 i BP-5130. Wadą maszyny BASS jest czasami spotykany problem z brakiem ruchu obrotowego przy docisku, a jakie wady mają pozostałe maszyny?
PiterG Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2018 Kupuj rollera... Ewentualnie coś z chemical guys eu. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
Rogal91 Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2018 Ja mam DA bass bp-5119, kilka aut już objechała przy większym i mniejszym cięciu i nawet daje radę. Brak ruchu obrotowego? Owszem, ale przy nierównomiernym docisku. Gdy pad jest równo przyłożony do lakieru, ciężko ją zatrzymać.
ghost Opublikowano 26 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2018 14 godzin temu, InspektorKot napisał: Wadą maszyny BASS jest czasami spotykany problem z brakiem ruchu obrotowego przy docisku, a jakie wady mają pozostałe maszyny? To normalne w maszynach DA przy nieodpowiednim wykorzystywaniu. To nie flex vrg z wymuszonym ruchem. Dlatego bardzo popularną praktyką jest malowanie flamastrem kreski na talerzu. Początkującemu łatwiej zobaczyć kiedy maszyna wytraca ruch obrotowy. Druga sprawa też beg, na którym pracujemy. Im niższy tym łatwiej zatrzymać. O ile na rotacji osobiście pracuję na pierwszej połowie zakresu obrotów 1-3, to na DA druga połowa, tzn wyższe biegi 3-5.5. Ale ile osób tyle styli pracy 14 godzin temu, InspektorKot napisał: BP-5130 można przetestować, dobrze się zapowiada, za 240zł żadne ryzyko, a przynajmniej będą opinie o nowej maszynce na forum, z Bassa mam kilka narzędzi w prawdzie nie polerki, i stosunek cena/jakość jest całkiem znośny, z budżetowych produktów na pewno lepsze niż typowe marketówki
Strus Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2018 W dniu 26.10.2018 o 10:52, ghost napisał: można przetestować, dobrze się zapowiada, za 240zł Hehe. Ciekawa bo tańsza niż 8mm Tyle że minusem jest dokupienie BP.. Ta z Juli ma 125 zdaje się a nie 150
InspektorKot Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2018 Zamówiłem dzisiaj tą maszynę BP-5130. Okaże się jaki faktycznie jest tam gwint, może być niespodzianka i będzie też typowy jak w starszym bracie. 1
ghost Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2018 47 minut temu, InspektorKot napisał: Zamówiłem dzisiaj tą maszynę BP-5130. Okaże się jaki faktycznie jest tam gwint, może być niespodzianka i będzie też typowy jak w starszym bracie. Jak dotrze, wrzuć dla potomnych więcej zdjęć maszyny i talerza
Qlimaxss Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 J@InspektorKot 17 godzin temu, ghost napisał: Jak dotrze, wrzuć dla potomnych więcej zdjęć maszyny i talerza Dokładnie, sam rozważam ja albo tą z Juli. Wiec chętnie się dowiem czy ma klasyczny gwint pod 125.
Patryk14 Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2018 Jak dotrze, wrzuć dla potomnych więcej zdjęć maszyny i talerzaCzekam również na informacje co i jak.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
PiterG Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2018 Roller w nowej odmianie Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
InspektorKot Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2018 @ghost , @Patryk14, @Qlimaxss napisałem kilka słów o maszynie w temacie o niej BASS POLSKA 5130 1
Qlimaxss Opublikowano 31 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2018 @InspektorKot Dzięki, już patrzę
Tomas-sg Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2018 Zastanawiam się nad maszynka do cleanerow LE T2000 Ktoś używa ? Mam opcje na nówki sztuki za około 250 zł....
Ari Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2018 7 minut temu, Tomas22 napisał: Zastanawiam się nad maszynka do cleanerow LE T2000 Ktoś używa ? Mam opcje na nówki sztuki za około 250 zł.... Bliźniak Rollera 9tki. Za 250 to się nie ma co zastanawiać
Tomas-sg Opublikowano 20 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2018 @Ari niby okazja ale wolę jednak gdyby ktoś mnie do tego pchnął i podzielił się swoim odczuciem co do maszyny mówiąc szczerze pracuje głównie na lare epl-62 i nigdy nie trzymałem w dłoni takiej małej da I zawsze to jestem po raz kolejny 250 zł dalej od proxxona
WojtasTDI Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Panowie , chce kupić dla siebie pierwszą polerkę . Zastanawiam się nad K2 Masne lub ddcars pt88003 . Którą wybrać ? Może jest coś innego godnego uwagi w tym przedziale cenowym ?
powalla Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 Ten dd cośtam cośtam w opisach nie posiada stabilizacji , a K2 ją posiada .
Kostek88 Opublikowano 22 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2018 1 minutę temu, powalla napisał: Ten dd cośtam cośtam w opisach nie posiada stabilizacji , a K2 ją posiada . Przez x godzin pracy posiada
Michał82 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2018 Potrzebuję pomocy w wyborze, porady... Nigdy nie miałem styczności z maszyną DA (na rotacji coś tam amatorsko się bawiłem ale mniejsza z tym.). Nie będzie żadnych znaczących korekt, raczej One Step, przygotowanie pod wosk. Na pierwszy ogień poszedłby lakier BMW e60 (specjalnie zachowałem ori błotnik, bo po zakupie wymieniałem na drugi w kolorze - do nauki będzie idealny) lub metalic na Golfie IV. Ostatnio intensywnie czytam i wgłębiam się w temat. Jednak na początek będzie grana podstawa podstaw czyli Megs UC (z wyborem padów jeszcze Was pomęczę później). Ale do rzeczy... Chcę kupić sobie typowe budżetowe DA ale też takie, na którym dobrze się uczy i pracuje, a nie zniechęca po pierwszych próbach. Pod uwagę biorę: 1) Bass Polska 5119 lub 5130 (ale tu ponoć sporą wada jest brak blokady) 2) ADBL Roller 9mm (fajne promo https://glossfactory.pl/maszyny-polerskie/adbl-roller-d09125-01-b-maszyna-polerska-da-skok-9mm-bp-125mm-zestaw-z-torba-650w?from=listing&campaign-id=20 ) 3) Liquid Elements T2000 ( https://showcarshine.pl/maszyny-polerskie/liquid-elements-t2000-polerka-da-9mm-torba.html ) 4) Krauss DB5800S ( https://glossfactory.pl/dual-action-da/krauss-db5800s-maszyna-polerska-dual-action-orbitalno-rotacyjna-900w-torba?from=listing&campaign-id=20 ) Domyślam się, że naj naj z tych będzie Krauss, ale osobiście bardziej przemawia do mnie cena ADBLa. Proszę o poradę zanim Gloss Factory zakończy promocję
D@ViD Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2018 @Michał82 ja jako swoją pierwszą maszyne kupilem Krauss Db5800s. Zrobiłem nią dwa one stepy na lakierach bmw x5 i bmw 5 f10. Oraz kilka cleanerow. Mogę ją polecić z czystym sumieniem. Ja jak kupowalem to jeszcze ADBL Rollera nie było. Według mnie to wybór pomiędzy ADBL i Krauss, a co wybierzesz to juz bez różnicy. Co do pasta to polecam system Kocha 1
Ari Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2018 Przerobiłem już kilka maszyn. Zaczynałem od skoku 8mm później 12mm. Czaiłem się na 15mm, wahałem się, czytałem czy dam radę i dziś mi się chce z tego śmiać. Jeśli ktoś ogarniał jako tako rotację to śmiało od razu polecam 15tkę. Reszta to miziacze lakieru (o twardych nie wspomnę).Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi