Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ciekawe, ciekawe. powiedz coś o paramterach.

widziałem to w castoramie. parametrów nie pamiętam, ale sparky był lepszy:)

Opublikowano
widziałem to w castoramie. parametrów nie pamiętam, ale sparky był lepszy:)

ale ogólnie ciekawe jakie posiada parametry ta maszyna :) to jest zwykła rotacyjna czy orbitalna ??

Opublikowano

Po pierwsze to widać ze nie czytałeś regulaminu ,a po drugie tą polerką to sobie możesz wiesz co wypolerować?... :lol: Poza tym na forum ten sprzęt był już opisywany...

Opublikowano
skoro usunieto mi linka podaje
Linki do alegru usuwane są automatycznie-patrz regulamin.
AUTOPOLERKA AP240 numer Allegro 894785680
Patrz wyżej -tam jest odpowiedz :D
Opublikowano
skoro usunieto mi linka podaje

AUTOPOLERKA AP240 numer Allegro 894785680

przeczytaj ten wątek gościu, a nie wyskakujesz z takimi głupimi pomysłami. już na pierwszej stronie masz odpowiedzi.

Opublikowano
BARTIG, co to za model i firma ??

Co do firmy performance power to "moj" lakiernik mial polerke tej firmy, wytrzymala z tego co mowil ok 5 lat uzywana mysle srednio raz na tydzien . Jak mu sie zepsula to kupil identyczna, mowil ze jest z niej bardzo zadowolony . Mowil wlasnie ze w Castoramie kupowal.

Opublikowano
Mowil wlasnie ze w Castoramie kupowal.
Bo Performance Power to "marka" stworzona tylko dla Castoramy.

A wiadomo jakiej to jest produkcji w rzeczywistości? Bo ostatnio oglądałem ich polerki, mają 3 modele, niestety żaden nie posiada stabilizacji obrotów. Ale ceny ~250 zł i sprawiają naprawde solidne wrażenie, w sumie zastanawiam się nad zakupem, tego czym zaczynałem nawet nie chcę opisywać, a nadal mam dylemat, czy coś do 300 zeta, czy już ze stabilizacją jakieś sparky ~600 zl...

Opublikowano
nie wychodź powyżej 2000 bez doświadczenia

A że tak może dziwnie zapytam, a po co w ogóle włączać nawet 2000 obr ?

Jeszcze nigdy nie przekroczyłem tej wartości, a ostatnio przesiadłem się na nie więcej niż 1500.

Opublikowano
Łukasz, to przy jakiej polerujesz? Pytam o doświadczenie, bo jak wiesz, to w puli od nOx'a dostaje rotację.

Przemek, przeważnie zawsze polerowałem max. 1800-1900 obr., ale ostatnio "pobywałem" trochę w towarzystwie Metysa, porobiliśmy jakieś różne duperelki i przekonał mnie do tego, żeby nie używać większych niż 1200-1500 obr. (nawet czasami nie przekraczam 1200 obr.) - może ciut dłużej, ale dokładniej, spokojniej i efekt taki sam jak nie lepszy. Jak robiliśmy na spotkaniu w listopadzie VW Caddy to "moją" maskę zrobiłem właśnie na spokojnie i wg mnie dużo fajniej się pracuje.

Opublikowano

Łukasz, a działacie metodą zenitu ?? jak mniej więcej wtedy działasz z obrotami. A i np. zmatowienia papierem jak usuwasz ??

Opublikowano
Łukasz, a działacie metodą zenitu ?? jak mniej więcej wtedy działasz z obrotami. A i np. zmatowienia papierem jak usuwasz ??

Zenitem, nie zenitem - ważne żeby metoda była skuteczna. Wszystko zależy od elementu, co chcesz zrobić, jaki lakier i Twoich preferencji.

Dla przykładu można podzielić sobie obroty np. na 3 etapy: jeżeli max. chcesz użyć 1500 obr. to można zrobić tak, że najmniejsza to najmniejsza polerki (oczywiście jakiejś, która schodzi gdzieś do 700-800 obr), pośrednia 1000-1200 i max 1400-1500 - polerujesz etapami: 1,2,3,2,1 i koniec.

Co do papieru ściernego, to różnie - czasami przejadę wełniakiem (system SOLO z Megsa, gdzie masz 2 rodzaje wełniaków fajnie się sprawdza), czasami PP lub CP z mocniejszą pastą polerską. Ostatnio punktowo robiłem dach u siebie (kilka punktów wielkości powiedzmy kwadratu 12x12cm) to wystarczył PP+Menzerna Power Gloss (S34A) i wszystko pięknie zeszło.