DS_Tomek Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 DS_Tomek, Tomek, jakby się nie domyły to by nie było w temacie Umyłem APC ręcznie psiknąłem Wetcoat i tyle. Przejechałem 630 km, a fotki są po płukaniu samym ostatnim programem. Tak, żeby nie było niedopowiedzeń Samą wodą ? Nieźle Mnie też Q2M WetCoat mega zaskoczył na felgach. Trzyma się nawet polerowanego aluminium !
Geno Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 DS_Tomek, tak. Jak nadal tak bedzie na felgach plus na aucie to Już po samym brudzeniu felg widać, ze brud za bardzo nie przywiera, a sama powierzchnia jest śliska
Yasiek Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Tak się zastanawiam czy by nie zaaplikować WetCoata na felgi na bogato bez spłukiwania i przetrzeć fibrą, aby grubsza warstwa została - DS'y testowaliście tak ten dar Korei dla świata?
DS_Tomek Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Tak się zastanawiam czy by nie zaaplikować WetCoata na felgi na bogato bez spłukiwania i przetrzeć fibrą, aby grubsza warstwa została - DS'y testowaliście tak ten dar Korei dla świata? Leżę Nie, nie testowaliśmy Q2M WetCoat w ten sposób. Są szanse na smugi przy takim użyciu.
Yasiek Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Niestety jak się nie ma Q2M Rim Kit'a to trzeba szukać innych rozwiązań Ale spróbuję i dam znać czy można zmienić nazwę na DryCoat
MatthewG Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Weźcie pod uwagę, że brudne powierzchnię też "kropelkują". Umyj dany element i potem sprawdzaj właściwości hydrofobowe. Ja już się tak wielokrotnie naciąłem...
DS_Maciek Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 Brudne kropelkują a czyste nie? Pogubiłem się....
MatthewG Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2014 Wielokrotnie miałem tak, ze auto po samym prewash'u miało ładne kropelki, a po umyciu najprostszym szamponem już nie. Wystarczyło tarcie i zabezpieczenia już nie było.
saddam Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2014 MatthewG, a odczekałeś aż samochód całkowicie wyschnie po myciu szamponem i np. następnego dnia sprawdzałeś "ingi"?
DS_Maciek Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2014 Wielokrotnie miałem tak, ze auto po samym prewash'u miało ładne kropelki, a po umyciu najprostszym szamponem już nie. Wystarczyło tarcie i zabezpieczenia już nie było. To ja mam zupełnie odwrotne spostrzeżenia - czytaj po prewashu woda stoi na resztkach syfu a po myciu rękawicą zaczyna się coś dziać
MatthewG Opublikowano 28 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2014 saddam, też. Wtedy owszem przeważnie są lepsze. Szczególnie często zdarzało mi się to z różnymi spray sealant'ami, z woskami nie pamiętam.
Berd Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2014 Wet Coat rzucony na lakier 5 tyg temu po zwykłym myciu na bezdotyku. Auto po aplikacji Wet Coat było myte 2x na bezdotyku (aktywnym szamponem) i przejechałem około 1200 km z tego dzisiaj 150km w deszczu. Muszę powiedzieć, że produkt jest P.S Sorki za jakość zdjęć, ale robione były telefonem
spiczek Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2014 Czy WetCoat można nakładać na nawoskowane auto? Tj. ja nakładam Tripple + Tough Coat regularnie co 3 miesiące. Czy np miesiąc po aplikacji można używać WetCoat dla wzmocnienia efektu? chodzi mi czy nie jeden nie osłabi drugiego?
DS_Tomek Opublikowano 7 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2014 Czy WetCoat można nakładać na nawoskowane auto? Tj. ja nakładam Tripple + Tough Coat regularnie co 3 miesiące. Czy np miesiąc po aplikacji można używać WetCoat dla wzmocnienia efektu? chodzi mi czy nie jeden nie osłabi drugiego? Nie ma przeciwwskazań
Marcin89 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Moi drodzy, wetcoat nałożony wczoraj na auto, nie było czasu na suszenie więc tego nie zrobiłem. Dzisiaj moim oczom ukazały się piękne waterspoty, których qd nie rusza. Używałem kilku qd i po wytarciu w słońcu widać zacieki. Oprócz maszyny jest na to jakiś sposób? Gyeon waterspot? Wypowie się ktoś?
therioon Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Za dużo tego nałożyłeś albo lakier był brudny, inny wosk na nim leżał miałem to samo Wyczyściłem to gyeon wetcoat pryskany na microfibrię i rozprowadzany po zaciekach
Marcin89 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 therioon, samochód był czysty, wosk już padł, zero kropelkowania a co do ilości to dałem 100ml.
widmo82 Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Hmm.. może taki efekt powstaje po zbyt późnym lub zbyt słabym spłukaniu?
dunga Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2014 Tak jak mówi widmo82, raz zostawiłem za długo bo kumpel mnie zagadał. U mnie cleaner usunął to bez problemu.
c-7 Opublikowano 11 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2015 Hmm, jak widzę ten środek aplikujecie również na szyby, czy na przednią też można czy nie bo wycieraczki i płyn do szyb będą rozmazywać ? Czy na elementy plastikowe też można go stosować ?
DS_Tomek Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Bez problemu, woda i tak rozprowadzi produkt po calym nadwoziu
c-7 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2015 Hmm, czyli dla szyb nie jest groźny nie będą się mazaly po kontakcie z płynem do szyb - czytałem że niektóre płyny usuwają powłoki. Chyba że masz na myśli ze woda rozprowadzi środek po karoserii?
coolz86 Opublikowano 16 Listopada 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2015 Nałożyłem Wet Coat`a na auto ok 1.5 tygodnia temu i jestem zachwycony tym produktem Po deszczowej nocy auto całe w kropelkach które idealnie spływają z lakieru przy 40-50kmh, po 300-400 metrach od ruszenia na aucie nie ma większych skupisk wody, jest prawie suche A to wszystko tylko po porządnym umyciu, spłukaniu, nałożeniu Gyeona i ponownym spłukaniu - super produkt. Ciekawe ile posiedzi na aucie i jak długo utrzyma efekt hydrofobowy. A i jeszcze jedno, w ostatnim tygodniu praktycznie codziennie pada deszcz a zauważyłem, że auto znacznie mniej się brudzi, przód i boki auta na pierwszy rzut oka są czyste. Bez Gyeona po kilku dniach takiej aury bez mycia na aucie był zauważalny brud. Nie mam garażu i nie chciałem katować nowego lakieru woskowaniem na dworze, opcja z WC jest zdecydowanie lepsza Jednym słowem: polecam
lodowa Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 kilka lat juz upłyneło do tego czasu kiedy czytam te opinie a moze polecicie jakas nowa alternatywe ? wet protektor od SG ?
D@ViD Opublikowano 10 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2019 Kup, wytestuj, sprawdź i sam wyciągnij wnioski SG czy Koch też ma takie produkty, więc wybierz coś i kup a jak nie podejdzie to możesz sprzedać na giełdzie. Bo już pytasz z 4 różnych wątkach o ten sam produkt. 1
Rekomendowane odpowiedzi