Marcin P. Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 g.pajak i jak wrażenia z pracy na tych padach?
g.pajak Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 g.pajak i jak wrażenia z pracy na tych padach? No niestety jeszcze nie miałem wolnego wieczoru, aby się tymi padami pobawić
Marcin P. Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 A jaki pastami planujesz pracować z padami z mikrofibry CG?
g.pajak Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2013 A jaki pastami planujesz pracować z padami z mikrofibry CG? Spróbuję Menzerną 400 i 500 oraz Shollem
Moderator Domel Opublikowano 17 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 Jakis update koledzy ? Wnioski ? Testy ?
cash Opublikowano 17 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2013 pady flexi cutting, bardzo fajne na miękkich lakierach z menzerną 400 można zrobić solidny one step, bez hologramów. Jedyne co, to czyścić/myć ręcznie, wrzucone oba do pralki, jeden się lekko porozklejał na rogach, drugi wytrzymał (40C/400obr/min). Cena/jakość jak bajbardziej
xxManiekxx Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2013 cashi co jedno auto i do śmietnika czy wielokrotnego użytku?
cash Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2013 Spokojnie będą służyć, tylko trzeba odpowiednio dbać i czyścić. Zazwyczaj kupuje pady które, nic sobie nie robią z prania w pralce dlatego te poleciały na test. Można by jeszcze się bawić temperaturą lub bez wirowania może sprawdzę tego co przetrwał w całość, jak zniesie mniej agresywne warunki
xxManiekxx Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2013 do zamówienia już dorzuciłem ;p więc pod koniec tygodnia będą pierwsze testy
piotrekRDM Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2013 No i jak z testami.ciekawy jestem bo sam zakupilem flexi i cg ale za bardzo nie mam kiedy przetestowac...
xxManiekxx Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 to tak jak u mnie.. może dzisiaj spróbuję chociaż dzisiaj zaczynam forda w tym takim nijakim kolorze srebrno niebieskim więc wolał bym na jakimś ciemnym lakierze a najlepiej na czarnym by zobaczyć jak wykończy
piotrekRDM Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 No ja probowalem narazie tylko na zniszczonym zderzaku bmw mini czarnym. kupiona uzywka straszne zmatowienia. mikrofibra flexi ladnie zebrala z UC a finisz poszedl pb ssr1 na miekkim flexi z mikrofibry i dalo rade. po UC zostaly hologramy.
rickson Opublikowano 27 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Robiłem testy na padach flexi, pad cuting+fg400 pad finish+s40 po jednym przejeździe. Wszystko fajnie ale trzeba mieć anielską cierpliwość żeby porządnie wycentrować pady
piotrekRDM Opublikowano 27 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2013 Zobaczymy ja teraz przetestuje zarowno pady flexi i cg i manzerne 400 na czarnym audi zobaczymy jak pojdzie
g.pajak Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 po jednym przejeździe. rickson, co rozumiesz przez jeden przejazd? Raz wypracowana pasta? Czy raz góra-dół, lewo-prawo? (zgaduję że to pierwsze ) Ja wczoraj też próbowałem pada CG Cutting do zółtego LC Cutting. Zrobiłem siedem przejazdów. Przez jeden przejazd rozumiem jazdę lewo prawo i jeden góra dół. W obu przypadkach efekt był identyczny Dlatego też nie zrobiłem zdjęcia porównującego bo nie ma co porównywać Rotacją i żółtym LC oraz FG400 nie udało mi się narobić hologramów. Chyba ten mój fordowski lakier należy do twardych po prostu i ciężko się hologramy robią Ja generalnie cutting lepiej "czuję" na rotacji. DA i tym padem z MF jakoś mam wrażenie że nie wiem jak przycisnąć, żeby było dobrze Pewnie kwestia wprawy. Na miększym lakierze, pewnie więcej by się działo Na pewno będę jeszcze próbował
knefelson Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 pajak, a ten zmywacz z BOL'a w tle to do czego? jesli do zmywania past to powiedz jak sie spisuje?
g.pajak Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 pajak, a ten zmywacz z BOL'a w tle to do czego? jesli do zmywania past to powiedz jak sie spisuje? Wiesz, w tym sezonie IPA już jest passe Teraz jak coś robisz to tylko ze zmywaczem, bo będziesz niewiarygodny Tak, używam do wymywania past, spisuje się bardzo dobrze i z tego co się orientuje marka zmywacza nie ma większego znaczenia Cena też podobna do IPA, nawet ciut taniej. Gorzej "pachnie" od izopropanolu
knefelson Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 dzieki za sprostowanie- nie wiedzialem jeszcze zmywacza z BOL'a, ale chyba zle patrzalem mam resztki achillesa i IPA nie poradzila sobie z wymyciem resztek - strasznie wypelnia rysy. wiec bede musial ten zmywacz wyprobowac.
g.pajak Opublikowano 30 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 mam resztki achillesa i IPA nie poradzila sobie z wymyciem resztek - strasznie wypelnia rysy. wiec bede musial ten zmywacz wyprobowac. Zmywacz to zmywacz, weź jakikolwiek. Jak kupowałem, to BOL był akurat najtańszy. Zmywacz faktycznie skuteczniej wymywa niż IPA PS> kończmy off top, bo temat padów ciekawy, szkoda śmiecić Jak coś pisz na PW.
rickson Opublikowano 30 Października 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2013 Przejazd = wypracowanie pasty. Przynajmniej dla mnie
zsolpyw Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 Wykonczylem 2 autka tym systemem. zapraszam do moich relacji, w jednej z nich podsumowanie systemu. http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=17129 http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=17122 Moge dodac ponaddto, ze system do twardych lakierow sie nie nadaje. Polerowalem Mondeo 94r. Ori masta Megsa D300 + pad Chemical Gauys mikrofibrowy wymieka. Uzylem Menzerny400, nadal sporo rys pozostaje. Widocznie sa lakiery gdzie trzeba poprostu futro Ale na lakierach miekszych pracuje sie fajnie.
Pimps Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 zsolpyw - gdzie kupiłeś te pady?
zsolpyw Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2013 O tutaj http://sklep.waxclusive.pl/129-pady-z-mikrofibry Sprzedawca z forum.
zsolpyw Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 Nie ma przeciez za co Jesli sie wyposazysz, pochwal sie zestawem i pierwszym dzielem Jesli masz jakies szczegolowasze pytania, zapraszam na priv
Rekomendowane odpowiedzi