JTBombel Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 ja dwa lata temu malowałem farba z puszki firmy MOTIP i do dziś świetnie trzyma, nie łuszczy się nie ma odprysków (farba w komplecie z utwardzaczem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodek1974 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Proponuje pomalować tradycyjną metodą czyli natryskowo(tak jak się maluje samochody.Podkład,kolor bazowy i bezbarwny na koniec) Trzeba się troszke pobawić(najlepiej ściągnąć całe zaciski) ale efekt końcowy powala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaos Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Proponuje pomalować tradycyjną metodą czyli natryskowo(tak jak się maluje samochody.Podkład,kolor bazowy i bezbarwny na koniec)Trzeba się troszke pobawić(najlepiej ściągnąć całe zaciski) ale efekt końcowy powala ja tak wlasnie mam i jestem 1 raz w zyciu zadowolony z efektu i koloru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodek1974 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Proponuje pomalować tradycyjną metodą czyli natryskowo(tak jak się maluje samochody.Podkład,kolor bazowy i bezbarwny na koniec)Trzeba się troszke pobawić(najlepiej ściągnąć całe zaciski) ale efekt końcowy powala ja tak wlasnie mam i jestem 1 raz w zyciu zadowolony z efektu i koloru Można się wtedy pobawić i pomalować w taki sam kolor jak nadwozie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek.markowski Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Czy ma jakikolwiek sens malować na tylnej ośce bębny sprayem? Po porządnym oczyszczeniu jest jakaś szansa, że farba posiedzi przez sensowny okres czasu? Gdzieś mi się wala puszka, więc chciałem wykorzystać Malowałem kiedyś bębny z tyłu zwykłym sprayem i dwa sezony normalnej jazdy wytrzymało bez odłażenia. Kwestia odpowiedniego przygotowania. No i oczywiście jeśli nie będziesz ich grzał do czerwoności. ja też poleciałem sprayem i jak na razie jest w porządku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mass Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Trochę głupie pytanie, ale nie mogę się zdecydować Jaki kolor zacisków do takiego kolor tigry? Zastanawiam się nad czerwonym lub żółtym. Jak myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 czarny albo srebrny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 2 Czerwca 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Miedziany dobrze powinien zagrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mass Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Czerwone miałem i nawet fajnie pasowały, ale musiałbym je odświeżyć bo wyglądają okropnie. Jedną stronę przemalowałą na czarno i praktycznie nie widać zacisków Dlatego zastanawiałem się nad żółtym. Może rzeczywiście miedziany Jakiej firmy polecacie szpreje do malowania zacisków? Znalazłem coś u Nowickiego, ale nie ma "miedzianki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piesu102 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Ja polecam klasykę czyli czerń a co do lakierów ja malowałem pędzlem z małej puszki hamerhita i wyszlo spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulka Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Trochę głupie pytanie, ale nie mogę się zdecydować Jaki kolor zacisków do takiego kolor tigry? Zastanawiam się nad czerwonym lub żółtym. Jak myślicie? żaden czerwony, żaden żółty, bo będzie pasować, jak świni siodło maźnij w miedziany jak ktoś pisał ja swoje w zeszłym roku pomalowałam Hammeritem, super wyszło i nic się z tym nie dzieje koniecznie dwie warstwy kupiłam malutką puszeczkę pod pędzel, jest tak wydajna, że można by kilka kompletów zacisków malnąć poprzednio malowałam jakimś szprajem do zacisków i stwierdzam, ze Hammerite jest trwalszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piesu102 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Hammerite jest trwalszy zdecydowanie od spraya. Po jednej warstwie będzie wygladalo kiepsko zalecane są dwie trzy max Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mass Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zatem będzie miedziany Czas się wybrać do Castoramy. Dzięki wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei123 Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 A co myślicie o malowaniu na 3 warstwy jak w poniższym linku? Próbował ktoś? Warto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał 330xd Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Zestaw FOLIATEC malowane pędzlem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zestaw FOLIATEC malowane pędzlem taką samą strukturę mógłbyś uzyskać płacąc połowę za Motipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablo228 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Ja mam pomalowane motipem kolejne hamulce i jak zawsze wszystko oki a zestaw o połowę tańszy niż foliatec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 Drugi zestaw i kolejne malowane "hamerajtem" Dodam, że poprzednie zaciski też były malowane tą farbą i po prawie roku nic im się nie stało, brak odprysków etc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Samochód oddałem do mechanika żeby wymienił przednie klocki na ATE, (od dawna się tego domagały) i przy okazji postanowiłem odnowić zaciski. Chciałem żeby było zrobione porządnie więc zamiast bawić się papierem ściernym, dałem je do piaskowania. Za cały komplet zapłaciłem 50 zł. Za puszkę farby w sprayu (typowo do zacisków) ok. 30 zł. Mechanikowi za odpowietrzenie układu hamulcowego zapłaciłem 60 zł. Więc nie jest to bardzo droga zabawa, a różnica spora. Co prawda nie chciałem czerwonych tylko niebieskie ale to był jedyny kolor, który udało mi się dostać od ręki. Nie polecam malowania na gazetach, lepsze będzie jakieś tworzywo sztuczne jako podkład, gazety mają tendencję do przyklejania się, co nie wygląda potem ładnie. Ale na szczęście nie widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQS666 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Vespa, gdzie oddałeś zaciski do piaskowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vespa Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Vespa, gdzie oddałeś zaciski do piaskowania? Łukasz Jaworski w Kępie, na przeciwko stacji Mac-Benz prowadzi Serwis Ogumienia i niedawno zaopatrzył się w niewielką piaskarkę. Felgi też wejdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQS666 Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Ok. Kojarzę miejsce. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek1990zg Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Takie pytanko Nie znam się na takim sprzęcie. Stąd moje pytanie: Co to za urządzenie użyte w filmiku z poniższego linku uzyte około 2:05? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fernando Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 baczek1990zg, pistolet do piaskowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baczek1990zg Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Używając szczotki drucianej na wiertarce jestem wstanie uzyskać podobny efekt do tego pistoletu piaskowego przy czyszczeniu zacisków czy jest to nieosiągalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi