booohal Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2016 686377 Parametry przesadzone? Przesadzone to jak nie powiedzieć nic. W mojej ocenie może ciutkę mocniejsza od B&D 1700. Jakość akcesoriów to żart. Kupiłem HD 5/15 po serwisie i nie chcę nic innego. A na pewno nie poniżej tego poziomu. Nie chcę być cwaniakiem, który kupił HD 5/15 i na wszystko poniżej patrzy z góry ale dla mnie do 1000zł na prawdę nic sensownego nie ma. Chyba, że stare Karchery. Z nówek brałbym Nilfiska P150 i w górę lub K z serii HD. Gdyby było bardzo krucho z kasą pewnie do opłukiwania wróciłbym do B&D 1700.
piszczek Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2016 zaczynam patrzeć na półkę około 1300 zł. I tutaj Nilfisk z serii 140 a w tej cenie mam golasa bez osprzętu.No chyba że się coś natrafi. Czekać nie mogę zbyt długo bo mój Karcher k2 po 10ciu latach odmawia posłuszeństwa A może coś innego w tej cenie?
Tommy Lee Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2016 [ref]piszczek[/ref], Jeśli oczekujesz mocy i trwałości to w cenie do 1.300zł spokojnie kupisz używaną i na kilku miesięcznej gwarancji wspomnianą przez [ref]booohal[/ref], Karchera HD 5/15 lub inne np 6/13, jeśli dołożysz trochę wiecej być może trafi się model z dłuższym wężem i zwijakiem co jest akurat wygodne tego typu myjkach. Sam przesiadłem się z marketowej myjki na używanego Kranzle i jest to wielka przepaść, długi 15m wąż, zwijak,regulowane ciśnienie, duży przepływ wody no i możliwość ciągłej pracy.
piszczek Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2016 Ale zauwazylem ze karcher z serii 5 nie ma takiej mocy jak Nilfisk 140. A kupno używki to jednak ryzyko. Co z tego ze na gwarancji
Memciu Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2016 Witam. Z racji że nilfisk c130.2-8 PAD jest ciężko dostępny w mojej okolicy (Kraków), prosiłbym o propozycję do kwoty 700zl. Myjke myślę używać głównie do mycia auta, czasem coś umyć, Przeczyscic. Ale też nie chcę taką bym narzekał że za słaba. Spodobała mi się ta nilfisk c130.2, ale w okolicy krk mało dostępne(w Castorama i leroy dostępna wersja c120). Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
piszczek Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2016 A w Jula zobacz. Dobra cena jest. Poza tym masz jeszcze olx i myjki.com. tam są dobre ceny
Memciu Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2016 Panowie, co myślicie o tym modelu? Ktoś coś więcej mi powie o niej? Warto? I czy ta pianownica będzie na początek ok? https://myjki.com/8-dom-i-ogrod/4413-x- ... 23613.html Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
ZG928 Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2016 Jest Lavor i Lavor, 165 ma silnik szczotkowy więc żywotność ograniczona ale model 180, taki jak mam, ma już indukcyjny silnik więc jest nie do zajechania a swoją robotę robi, któryś rok. Do tego co istotne akcesoria ma metalowe, pistolet, lanca, dyszę nie są z plastiku więc się nie wyrabiają jak w Karcherze K5, który miałem wcześniej i po pół roku woda ciekła na złączach. Taki model jak ten jest wart uwagi https://www.kt-24.eu/pl/p/MYJKA-CISNIEN ... LNICZA/405
piszczek Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2016 Co do Lavora. A jak z faktycznym cisnieniem? W tej cenie nikt inny nie oferuje az 180 barów. Czy faktycznie jest tak duze? Czy to moze podano maksymalne. A jakie jest robocze?
booohal Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2016 687008 Co do Lavora. A jak z faktycznym cisnieniem? W tej cenie nikt inny nie oferuje az 180 barów. Czy faktycznie jest tak duze? Czy to moze podano maksymalne. A jakie jest robocze? Przecież Ci napisałem
Memciu Opublikowano 29 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2016 Chyba dozbieram do tej lavory 180, wydaje się solidnie wykonana. Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
ZG928 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2016 szczerze to nie wiem, na manometrze nie było możliwości sprawdzić, nawet producent tak podaję więc raczej chwyt marketingowy sprzedawcy to nie jest http://en.lavorwash.com/products/view/vertigo-28 a druga rzecz tych maksymalnych wartości na codzień i tak się nie używa, 180 bar raczej będzie uszkadzać powłokę lakieru, do cięższych zabrudzeń zawsze można założyć dyszę rotacyjną
Fanatyk19 Opublikowano 2 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2017 Witam wszystkich Też szukam myjki i po przeczytaniu parunastu stron tematu wybór padł na Nilfisk C-PG 130.2-8 X-TRA EU , dobry wybór ? Myjka do domowego użytku. https://myjki.com/8-dom-i-ogrod/4413-x- ... 23613.html I teraz pytanie, czy do tego trzeba dokupywać pianownicę PA ? Bo widzę tam w zestawie jest już jakaś pianownica. I drugie pytanie czy cena jest ok czy czekać na jakąś promocję wiosenną ? Myjki nie potrzebuję na już, więc zawsze mozna poczekać
Yakuz89 Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2017 Mam tą myjke cena srednia, ja kupilem za 680 zeta. Co do samej myjki to spoko ale moglo byc lepiej. Tą" pianownice" co jest dolaczona to wywal od razu....do niczego sie nie nadaje.....sama myjka ok chociaz waz zwija sie jak cholera.....robi sie swinski ogonek i mimo 8 metrow ciezko obleciec auto. A i samo nawijanie go na ten beben wkurza bo sama myjka jest lekka i jedną ręka krecisz korbą, druga trzymasz za wąż ktory Ci sie zwija w petle a sama myjka probuje sie przewrocic co do tej regulacji 7 stopniowej to szczerze chyba ani razu nie uzylem a mam myjke z pol roku......jak chce slabiej to trzymam myjke dalej
amigo Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2017 Ja kupiłem rok temu nilfiska za 450 zł z promocji z gwarancją na 3 lata w LM i muszę powiedzieć, że my myjka jak na razie spisuje się dobrze. Tylko niestety te wszystkie myjki za takie pieniądze nie będą działały jak te myjki w myjniach ręcznych. Niestety nie ta liga i nie te pieniądze. Kiedyś pracowałem na myjce z podgrzewaczem Karchera i to mogę powiedzieć, że prawdziwa myjka. Mój Nilfisk sprawdził się w myciu mchu na płocie idealny, myciu silnika prawie idealny, mycie nadkoli,felg podwozia prawie idealny, mycie karoserii prawie idealny. Niestety wszędzie trzeba używać chemii i szmaty-szczoty. Chcesz umyć felgi to musisz kupić dobry preparat potem szczota i dopiero myjka, chcesz mieć umyte auto dobrze to najpierw ręczne mycie potem płukanie i masz na prawdę umyte auto i nie piszcie proszę, że to można zrobić zwykłym wężem bo nie można. Ja na przykład wiem, że jeszcze raz bym kupił w tej cenie tą myjkę i mniej więcej wiem czego mogłem sie spodziewać po niej. Polecam iść do OBI tam na wiosnę albo i jeszcze teraz mają wystawione kilka modeli podłączonych z pojemnikiem i można sobie wypróbować. Ja byłem zaskoczony, że takie mniejsze modele lepiej kopały ciśnieniem niż takie drogie.
piszczek Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2017 A orientujecie sie jakie mamy cisnienie na myjkach bezdotykowych?
powalla Opublikowano 3 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2017 687809 Ja byłem zaskoczony, że takie mniejsze modele lepiej kopały ciśnieniem niż takie drogie. Żadna nowość, duża myjka potrzebuje dużo wody, a na stanowisku reklamowym podłączone są najczęściej najtańszym wężem pół calowym
Brow Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Też aktualnie stoję przed wyborem myjki. Początkowo wybór padł na polecanego tutaj Nilfiska C 130.2, jednak jak pojeździłem trochę po sklepach, to w oko wpadł mi Stihl RE 109, którego aktualnie mogę jeszcze dorwać w dość dobrej cenie - 769zł. Wiem, że Nilfisk i Stihl są trochę powiązane ze sobą, jednak akurat ten model Stihla wydaje mi się zewnętrznie być trochę mniej "plastikowy" i waga też sprawia, że prezentuje się bardziej solidnie. Ogólnie, ktoś jest w stanie się wypowiedzieć na temat tego modelu Stihla lub ogólnie aktualnych myjek tej marki?
///MPower Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2017 Brow, zgadza się Stihl to to samo co Nilfisk tylko w innej obudowie. I nawet z tego co kojarzę to ten Re-109 będzie właśnie odpowiednikiem C130. Ja mam Re129+ i jestem zadowolony, choć już 2 miesiące po zakupie wylądował w serwisie. I wybrałem Stihla właśnie ze względu na serwis, który mam pod nosem. Za Nilfiskiem przemawia jeszcze 5-cio letnia gwarancja.
piszczek Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 Panowie, przerobiłem ten temat od początku i w sumie straciłem sporo czasu bo nie dowiedziałem się niczego sensownego i jednoznacznego. Mam jeszcze większy burdel w głowie. Ale przynajmniej mocno zawęziłem wybór myjki. Mam do wydania 1500 zł. No ewentualnie jak będzie sens dorzucę 100. Chociaż powiem że miałem wydać max 1000. Stoję przed trudnym wyborem. Najpierw decydowałem się na Nilfiska ale przy kwocie 1400zł dostajemy gołą 140tkę. Za ponad 1500 140tkę z wyposażeniem. Na jej korzyść przemawia większa wydajość wody o 40 litrów ale ciśnienie ma mniejsze. Jak to rozumieć? No i jeszcze jest lekka bo tylko 12 kg. To chyba na minus. O Karcherze nawet nie myślę ze względu na jakość i trwałość. Potem do głowy wpadł mi Lavor Prime 180 albo Vertigo 28 plus albo ta edycja niby że farmerksa w kolorze siwym. Ale podobno one wszystkie są chińskiej produkcji. Co z tego że na włoskich podzespołach. Natknąłem się na coś takiego. Ponoć wyprodukowany we Włoszech. Pomożecie? LAVOR WŁOSKA MYJKA INDUKCYJNA 240BAR 2800W GIANT28 Pistolet z mosiężnym wkładem Lanca stalowa z mosiężnymi złączami Filtr wody 3/4 cala Wąż wysokociśnieniowy 8 m Dysza turbo 5 dysz o średnicach ( 0 stopni, 15stopni, 25stopni, 40stopni) dysza turbo, która zmacnia ciśnienie o 50% ( akcesoria posiadają szybkozłącze i mosiężne złączki ) gratis - 6m wąż do kanalizacji Parametry: Kod producenta 8.105.0003 Ciśnienie robocze 160 bar max 240barAW Przepływ wody 510 l/h Moc 2800W Zasilanie 230V-50Hz Wymiary 40,5x40,5x60 cm Waga 23,5 kg Urządzenie charakteryzuje Silnik indukcyjny z zabezpieczeniem termicznym Mosiężna głowica pompy Stalowe tłoki o wysokiej wytrzymałości Wbudowany zawór by-pass Bezpośrednie zasysanie detergentu z wbudowanego zbiornika Praktyczny wózek z ergonomicznym uchwytem Uchwyt na kabel zasilający Automatyczny system-stop Bęben w standardowym wyposażeniu Uchwyt do lancy i pistoletu
mati73 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 A nie myślałeś o makicie hw 131 ? Mosiężna głowica z ceramicznymi tłokami, wąż w oplocie stalowym 15 m, zwijarka.
piszczek Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 Nie przemawia do mnie. Nie jest sprawdzonym produktem. Daje mniejsze ciśnienie od reszty.
mati73 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 Ja mam ją rok i bez problemu, czasami kostkę myłem 5h bez przerwy i daje rade, ciśnienie nie jest tak ważne jak wydatek wody.
piszczek Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2017 Wydatek wody ma taki sam jak reszta w podobnej cenie, nawet mniejszy.
Rekomendowane odpowiedzi