Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

InspektorKot, Do końca nie wiem, na forum SC, pisali, że zawiera składniki które coś rozpuszczają i nie jest przystosowany do wyższych temperatur. :)

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

piotr13, możesz kupić i klej dekarski, tylko jak coś, to nie rozkleisz już tej lampy ;) ale dobry sylikon da radę. Ja natomiast dwa razy rozklejałem lampy w dwóch różnych autach i zawsze sklejałem na ten sam klej, w sensie ten z lampy. Po rozgrzaniu wciskasz go w ten "rowek" i u mnie nie było problemów z parowaniem etc.

Opublikowano
Szybkie pytanko: jak oceniacie twardość lakieru na lexusie gs z 2006r (kolor czarny)?

Uni czy z ziarnem? Jak uni to idź na pielgrzymkę do Częstochowy przed wyprowadzaniem.

Opublikowano
Szybkie pytanko: jak oceniacie twardość lakieru na lexusie gs z 2006r (kolor czarny)?

Uni czy z ziarnem? Jak uni to idź na pielgrzymkę do Częstochowy przed wyprowadzaniem.

szczerez, to jutro dopiero przyprowadzam auto i będę wiedział dokładnie.

Co jest nie tak z tym UNI (rozimiem, że to lakier niemetalizowany)???

Opublikowano

Takie pytanko mam. Gdzieś na forum przewinęła mi się mała szlifiereczka, która była tania i świetnie nadawała się do szlifowania przednich reflektorów. Może ktoś z was kojarzy jej nazwę?

Opublikowano

Szybkie pytanie :

Pacjet : czarny Passat B6

Opcja I :

-glinkowanie

-cleaner

-politura megsa

-wosk FK 1000p

Opcja II :

-glinkowanie

-cleaner

-Poorboys BH -tez w zasadzie robi robote cleanera :o

-wosk FK 1000p

Ktora droga bedzie lepsza? :o

Dlugo trzyma sie wosk na PBH ? :o

Opublikowano

stepniak.p - BH raczej nie spełnia roli cleanera, gdyż jest to glaze, a nie AIO. FK to sealant, więc potrzebuje jałowej powierzchni, aby był trwałym zabezpieczeniem. Na BH szybko spłynie - co najmniej tak szybko, jak sama "czarna dziura". Tak samo długo nie pożyje na politurze Megs'a. Jeżeli jednak musi być jedna z tych dwóch opcji - ze względu na nieco większą trwałość wybrałbym nr 1, a ze względu na lepsze przyciemnienie lakieru - opcję nr 2 ;)

Opublikowano

Worx to jedna z tych maszynek właśnie.

A co sądzicie o pielęgnacji chromowanych metalowych elementów autosolem do metalu? Czy do chromu lepiej użyć czegoś innego np na jakimś polisz padzie -3M wydaje się fajny do poliszu.

Opublikowano

stepniak.p - niestety, generalnie wygląd i trwałość niespecjalnie idą w parze. Po ostatnich odkryciach "nowych" produktów możesz spróbować cleanera Duragloss 601, a na niego Soft99 Fusso. Powinieneś być zadowolony i z wyglądu i z trwałości :good:

Opublikowano
stepniak.p - niestety, generalnie wygląd i trwałość niespecjalnie idą w parze. Po ostatnich odkryciach "nowych" produktów możesz spróbować cleanera Duragloss 601, a na niego Soft99 Fusso. Powinieneś być zadowolony i z wyglądu i z trwałości :good:

to może inaczej....

zawsze myślałem że glaza i politura są nietrwałe i trzeba na nie kłaść wosk.... prawda czy trzeba wyciągnąć mnie z błędu ?

jak przejade glinką -> cleanerem -> PBH to utrzyma się to jakiś czas bez wosku ?

Opublikowano

stepniak.p - politura (glaze) to preparat, który ma za zadanie przede wszystkim zamaskować delikatne uszkodzenia lakieru (np. swirle) i nadać lakierowi dodatkowej głębi. Na politurę trzeba kłaść wosk, gdyż nie posiada ona praktycznie żadnych substancji zabezpieczających lakier. Nie jest to trwała warstwa, dlatego na politurę należy położyć wosk - jednak z politurą lepiej "współpracują" woski naturalne. Sealanty - jak Ci już napisałem - leżą dłużej na jałowym lakierze. Podsumowując - politura (glaze) to dodatkowych parę procent do wyglądu lakieru, kilkanaście procent na minus do trwałości wosku, a praktycznie zero procent do zabezpieczenia lakieru.

Opublikowano

Czy gritguard daje się też do czystej wody oraz czy jest sens stosowania pod gritguard do jednego wiadra tak jak na tym filmiku

Opublikowano

Jakis dobry quick detailer do wnetrza ? Potrzebuje czegos jak na zewnatrz, w sytuacji gdy mamy czyste zawoskowane auto, a pokrywa sie kurzem i mozna sobie ladnie przetrzez fibra z QD, tak samo chcialbym z plastikai wewnetrznymi jak dressing jeszcze mocno siedzi i chce tylko z kurzu przetrzec :)

megs ma np taki interior qd, nada sie to ? :idea:

moze cos od SG ? :idea:

No i jesli zmienia wykonczenie w jakis spobo, to wolalbym raczej w ta matowa strone anizeli swiecaca ;)

Opublikowano

Jakis dobry quick detailer do wnetrza ? Potrzebuje czegos jak na zewnatrz, w sytuacji gdy mamy czyste zawoskowane auto, a pokrywa sie kurzem i mozna sobie ladnie przetrzez fibra z QD, tak samo chcialbym z plastikai wewnetrznymi jak dressing jeszcze mocno siedzi i chce tylko z kurzu przetrzec :)

megs ma np taki interior qd, nada sie to ? :idea:

moze cos od SG ? :idea:

No i jesli zmienia wykonczenie w jakis spobo, to wolalbym raczej w ta matowa strone anizeli swiecaca ;)

Opublikowano
Jaki środek polecacie do uszczelek? Mam koch nano magic ale on raczej średnio nadaje się do uszczelek.

Einszett Gummi Pflege Stift

Opublikowano

Tak się nieśmiało przypomnę, może ktoś coś wie na temat piżamki na autko do garażu?

I na dodatek chce się podzielić swoją wiedzą.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.