Piotrek Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 InspektorKot, Do końca nie wiem, na forum SC, pisali, że zawiera składniki które coś rozpuszczają i nie jest przystosowany do wyższych temperatur.
manio49 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 piotr13, możesz kupić i klej dekarski, tylko jak coś, to nie rozkleisz już tej lampy ale dobry sylikon da radę. Ja natomiast dwa razy rozklejałem lampy w dwóch różnych autach i zawsze sklejałem na ten sam klej, w sensie ten z lampy. Po rozgrzaniu wciskasz go w ten "rowek" i u mnie nie było problemów z parowaniem etc.
szoszon1983 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Szybkie pytanko: jak oceniacie twardość lakieru na lexusie gs z 2006r (kolor czarny)?
Kubz Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Szybkie pytanko: jak oceniacie twardość lakieru na lexusie gs z 2006r (kolor czarny)? Uni czy z ziarnem? Jak uni to idź na pielgrzymkę do Częstochowy przed wyprowadzaniem.
szoszon1983 Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2014 Szybkie pytanko: jak oceniacie twardość lakieru na lexusie gs z 2006r (kolor czarny)? Uni czy z ziarnem? Jak uni to idź na pielgrzymkę do Częstochowy przed wyprowadzaniem. szczerez, to jutro dopiero przyprowadzam auto i będę wiedział dokładnie. Co jest nie tak z tym UNI (rozimiem, że to lakier niemetalizowany)???
Pogodny Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Takie pytanko mam. Gdzieś na forum przewinęła mi się mała szlifiereczka, która była tania i świetnie nadawała się do szlifowania przednich reflektorów. Może ktoś z was kojarzy jej nazwę?
Pit_Krk Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Wiem, że "tania" to pojęcie względne, ale "MIRKA" taka raczej nie jest
stepniak.p Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Szybkie pytanie : Pacjet : czarny Passat B6 Opcja I : -glinkowanie -cleaner -politura megsa -wosk FK 1000p Opcja II : -glinkowanie -cleaner -Poorboys BH -tez w zasadzie robi robote cleanera -wosk FK 1000p Ktora droga bedzie lepsza? Dlugo trzyma sie wosk na PBH ?
Eidos71 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 stepniak.p - BH raczej nie spełnia roli cleanera, gdyż jest to glaze, a nie AIO. FK to sealant, więc potrzebuje jałowej powierzchni, aby był trwałym zabezpieczeniem. Na BH szybko spłynie - co najmniej tak szybko, jak sama "czarna dziura". Tak samo długo nie pożyje na politurze Megs'a. Jeżeli jednak musi być jedna z tych dwóch opcji - ze względu na nieco większą trwałość wybrałbym nr 1, a ze względu na lepsze przyciemnienie lakieru - opcję nr 2
bienek Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Pogodny, może Ci chodzi o Worxa wu650 którego ja używam? http://archiwum.allegro.pl/oferta/szlif ... 98744.html
stepniak.p Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Eidos71, hmmm...to jak to rozwiazac zeby wyciagnac kolor a pozniej ladnie zabezpieczyc?
Pogodny Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Worx to jedna z tych maszynek właśnie. A co sądzicie o pielęgnacji chromowanych metalowych elementów autosolem do metalu? Czy do chromu lepiej użyć czegoś innego np na jakimś polisz padzie -3M wydaje się fajny do poliszu.
Eidos71 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 stepniak.p - niestety, generalnie wygląd i trwałość niespecjalnie idą w parze. Po ostatnich odkryciach "nowych" produktów możesz spróbować cleanera Duragloss 601, a na niego Soft99 Fusso. Powinieneś być zadowolony i z wyglądu i z trwałości
stepniak.p Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 stepniak.p - niestety, generalnie wygląd i trwałość niespecjalnie idą w parze. Po ostatnich odkryciach "nowych" produktów możesz spróbować cleanera Duragloss 601, a na niego Soft99 Fusso. Powinieneś być zadowolony i z wyglądu i z trwałości to może inaczej.... zawsze myślałem że glaza i politura są nietrwałe i trzeba na nie kłaść wosk.... prawda czy trzeba wyciągnąć mnie z błędu ? jak przejade glinką -> cleanerem -> PBH to utrzyma się to jakiś czas bez wosku ?
Eidos71 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 stepniak.p - politura (glaze) to preparat, który ma za zadanie przede wszystkim zamaskować delikatne uszkodzenia lakieru (np. swirle) i nadać lakierowi dodatkowej głębi. Na politurę trzeba kłaść wosk, gdyż nie posiada ona praktycznie żadnych substancji zabezpieczających lakier. Nie jest to trwała warstwa, dlatego na politurę należy położyć wosk - jednak z politurą lepiej "współpracują" woski naturalne. Sealanty - jak Ci już napisałem - leżą dłużej na jałowym lakierze. Podsumowując - politura (glaze) to dodatkowych parę procent do wyglądu lakieru, kilkanaście procent na minus do trwałości wosku, a praktycznie zero procent do zabezpieczenia lakieru.
kita33 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Czy gritguard daje się też do czystej wody oraz czy jest sens stosowania pod gritguard do jednego wiadra tak jak na tym filmiku
iljash Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jakis dobry quick detailer do wnetrza ? Potrzebuje czegos jak na zewnatrz, w sytuacji gdy mamy czyste zawoskowane auto, a pokrywa sie kurzem i mozna sobie ladnie przetrzez fibra z QD, tak samo chcialbym z plastikai wewnetrznymi jak dressing jeszcze mocno siedzi i chce tylko z kurzu przetrzec megs ma np taki interior qd, nada sie to ? moze cos od SG ? No i jesli zmienia wykonczenie w jakis spobo, to wolalbym raczej w ta matowa strone anizeli swiecaca
iljash Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jakis dobry quick detailer do wnetrza ? Potrzebuje czegos jak na zewnatrz, w sytuacji gdy mamy czyste zawoskowane auto, a pokrywa sie kurzem i mozna sobie ladnie przetrzez fibra z QD, tak samo chcialbym z plastikai wewnetrznymi jak dressing jeszcze mocno siedzi i chce tylko z kurzu przetrzec megs ma np taki interior qd, nada sie to ? moze cos od SG ? No i jesli zmienia wykonczenie w jakis spobo, to wolalbym raczej w ta matowa strone anizeli swiecaca
exantuss Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jaki środek polecacie do uszczelek? Mam koch nano magic ale on raczej średnio nadaje się do uszczelek.
Pimps Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Jaki środek polecacie do uszczelek? Mam koch nano magic ale on raczej średnio nadaje się do uszczelek. Einszett Gummi Pflege Stift
Pimps Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 U mnie nie zauważyłem znaczącego przyciemnienia, może dlatego że nie są stare.
grabek246 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 szukam żarówek led pod tablice rejestracyjna. co polecacie? żeby nie zaczęła mrugać za miesiąc
Barista Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2014 Tak się nieśmiało przypomnę, może ktoś coś wie na temat piżamki na autko do garażu? I na dodatek chce się podzielić swoją wiedzą.
Rekomendowane odpowiedzi