qob Opublikowano 23 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2014 Swoop, dalej nie wiesz, o czym piszesz. Cif to nie tylko mleczko do szorowania umywalki. Sprawdź to: klik
Swoop Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Swoop, dalej nie wiesz, o czym piszesz. Cif to nie tylko mleczko do szorowania umywalki. Sprawdź to: klik ok, to kup sobie CIFa i szoruj nim auto, a do mycia możesz użyć ludwika ... EOT
Mess Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Ja się zgodzę ze Swoop, że Cif w aucie jest tylko wtedy na miejscu, gdy jedzie z marketu do domu... Nikt tych środków nie testuje pod kątem zachowania na elementach wykończeniowych samochodu, zaraz ktoś wyskoczy że cifem można podsufitowe czyścić a i może skórze nie zaszkodzi... Panowie to jest forum kosmetyki samochodowej czy gospodyń.
bienek Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Jedyny środek, zabrany mamie z kuchni, który można użyć przy aucie to płyn do mycia naczyń... i to TYLKO w wyjątkowych sytuacja np. wtedy gdy chcemy dobrze odtłuścić auto np. przed korektą.
michal Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Wymyślono już coś lepszego od PRICKBORT'A ?
kamil_rosen Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 ok, to kup sobie CIFa i szoruj nim auto, Powiem tak, ja bym się tym plastików bał myć, chodzi oczywiście pewnie o Cif jakaś tam Orchidea, czy coś. Generalnie nie powinno się nic stać, ale po co ryzykować ? Dodam tylko znowu w drugą stronę, ze nie które profi APC typowo samochodowe, też potrafią zostawić jakiś tam nalot na plastikach w aucie, zależy od producenta i stężenia. Więc te dedykowane środki też nie są takie idealne. Ja osobiście do bieżącej pielęgnacji wolę zdecydowanie coś pokroju Interior Shampoo, bezpieczny i ładnie pachnie i odświeża Kiedyś kupiłem w Biedronce dla jaj zupełnie jakieś All Purpose Cleaner 1,5l za 5zł chyba. I używałem do mycia bieżącego nadkoli i felg, ale mimo iż tanie, to nie ekonomiczne, bo słabe. Ale w miarę się pieniło i szkody nie robiło Więc trzeba wyważyć potrzeby i będzie ok
andrre Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Orientuje się ktoś na ile wystarcza opakowanie 500 ml AIO AUTO FINESSE TRIPPLE? Samochód typu Combi.
dzinkins Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Orientuje się ktoś na ile wystarcza opakowanie 500 ml AIO AUTO FINESSE TRIPPLE? Samochód typu Combi. Kilka(naście) takich fur spokojnie zrobisz
Sebek96 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Panowie mam pytanie, w okresie wiosenno/letnim chce samochód utrzymać jak najdłużej w należytej czystości, auto będzie po korekcie. Wosk prawdopodobnie Collinite 915 szukam do tego quick detailera i zostały mi 2 propozycje : Sonax BSD AngelWax QED Jest może coś lepszego w tej cenie ? Który wybrać ? Który dłużej utrzymie autko w należytej czystości? Lakier to czarny UNI bmw.
Tweety Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 jakie pady najlepsze do clinera dodo juice lime na rotację oraz jaki pad do wosku proponujecie
powalla Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 zostały mi 2 propozycje : Sonax BSD AngelWax QED Mam oba i ...BSD lepiej pachnie i kropelkuje ale znów AW zostawia lakier bardziej śliski w dotyku i lepiej "zbiera" ślad po zapomnianej , wyschniętej kropelce wody (ten taki biały ślad ).
Mess Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Tweety Coś z gatunku Finish, mi się dobrze pracuje z Lusso Revitalizing z czarnym Urbanem Pad do wosku do sealant-a jeszcze jeszcze na DA można poszaleć ale wosk to słoneczko Megsa Sebek96 BSD daje piękne ingi ale lakier jest totalnie tępy i to w moim odczuciu go eliminuje z użytku latem. Angela nie miałem więc trudno mi się wypowiedzieć
Chat Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Panowie mam pytanie, w okresie wiosenno/letnim chce samochód utrzymać jak najdłużej w należytej czystości, auto będzie po korekcie. Wosk prawdopodobnie Collinite 915 szukam do tego quick detailera i zostały mi 2 propozycje : Sonax BSD AngelWax QED Jest może coś lepszego w tej cenie ? Który wybrać ? Który dłużej utrzymie autko w należytej czystości? Lakier to czarny UNI bmw. Na czarny wybrałbym AF Finale lub PB S&G. Do końca lutego masz w - 15% w http://www.detailer.pl/ więc atrakcyjnie. W moim przekonaniu BSD owszem ładnie kropelkuje po spłukaniu, ale ze względu na brak śliskości brud tez dobrze trzyma. Sprawdzone na dwóch czarnych autach.
mawa33 Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Jaką pastę wybrać do korekty przy użyciu DA?? Myślałem nad Menzerna 400, 2500, 4000. Czy to dobry wybór czy lepiej coś innego?
GrimlocK Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Mógłby ktoś polecić środek do czyszczenia elementów z tworzywa we wnętrzu, najlepiej koncentrat. Stosowałem Kenotek Interior Cleaner, dosyć tani, przyjemny w zapachu i skuteczny. Niestety występuje tylko jako gotowy roztwór 1l. Dodatkowo chciałbym do środka czyszczącego dobrać coś dobrze współgrającego z nim do pielęgnacji/konserwacji elementów po czyszczeniu.
Pit_Krk Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Mógłby ktoś polecić środek do czyszczenia elementów z tworzywa we wnętrzu, najlepiej koncentrat. Stosowałem Kenotek Interior Cleaner, dosyć tani, przyjemny w zapachu i skuteczny. Niestety występuje tylko jako gotowy roztwór 1l. Dodatkowo chciałbym do środka czyszczącego dobrać coś dobrze współgrającego z nim do pielęgnacji/konserwacji elementów po czyszczeniu. Wybierz jakieś APC. Na forum jest dużo na ten temat.
miodek Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Jaką pastę wybrać do korekty przy użyciu DA? O pytanie u mnie też na czasie Scholl S17+ Sam myślałem nad S3 Gold na np flexi spider lub padzie z mikrofibry a potem S30 co sądzicie o takim połączeniu do pracy maszyną DA? Jak S17+ to jakim padem działać na DA? (i jakich spodziewać się rezultatów na czarnym lakierze Audi)
Pit_Krk Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Panowie szukam czegoś na odszczurzenie tych felg.. jaki zestawik polecicie? Obrazek Obrazek To jakieś niezwykłe felgi i potrzebują specjalnych środków?? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=34
Sebek96 Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Panowie czym zabezpieczyć uszczelki w okół szyb (zewnętrzne) ? Zabezpieczałem 303, ale poszło w cholerkę Koch, próbka perl ?
tomasns Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Sebek96, spróbuj 1z Einshett Gummi Pflege
kerad Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Sebek96, ja zabezpieczam nie rozcieńczonym Perlem, czyli prosto z butelki. oczywiście wcześniej wyczyszczone APC i bardzo fajnie leży...
demon220 Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2014 Ciekawe jak by to się sprawdziło na lakierze ? Na pewno dobrze Może kiedyś stworzą taki wosk
mawa33 Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 Scholl S17+ A czy ten one step poradzi sobie z lakierem w gorszym stanie?
Yasiek Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2014 mawa33, akurat wypiłem kawę więc zaglądam w fusy, patrzę, patrzę i i i i i Wyszło, że sobie nie poradzi. (Wynik pewnie dlatego, że dla każdego lakier w gorszym stanie to co innego )
Rekomendowane odpowiedzi