_arek_ Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Zabrałem się w końcu pierwszy raz za użycie polerki. Jednak zrezygnowałem z jakiejkolwiek korekty... W sumie trochę się bałem i chciałem najpierw oswoić się z maszyną zobaczyć jak to wogóle sie prowadzi itd.. Po umyciu auta stwierdziłem, ze nałożę sobie AIO AF Triple. W sumie szlo niezłe tylko zaczęło mi się to jakby mazać po lakierze ?? Zostawały zaschnięte plamy które dość ciężko schodziły przy użyciu MF. Padem nic nie schodziło. Teraz pytanie dlaczego tak się działo ?? Za dużo środka, za mało ?? Co moglem robić źle?? Nakładałem 4-5 "ziarenek grochu na pada" pracowałem np z połową maski Matiza. Czy ewentualne odrobinki wody pozostające gdzieś pod uszczelkami, mogły powodować taki mazanie się ??
rickson Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 4-5 ziarenek to sporo, trzeba też od czasu do czasu przeczyścić pada np szczoteczką do zębów
kerad Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 Ostatnio jak nakładałem dresing na słupki zauważyłem że lakiernicy dodali coś od siebie i są malutkie kropeczki żółtego lakieru. Po nałożeniu dresingu jak plastik sie przyciemnił stało sie to bardziej widoczne. Pytanie jak doczyścić te słupki bo przecież rozpuszczalnikiem po plastikowych słupkach nie będę tarł gdyż odbarwia sie, a jak to zauważyłem to mnie to denerwuje. Mówię o czarnych słupkach pomiędzy szyba w drzwiach przednich, a szybą tylną boczną.
MarrciN Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 a delikatnie paznokciem próbowałeś to zeskrobać?
rickson Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 kerad, ja spróbowałbym glinką
kerad Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 MarrciN, tego jest multum, zeszło by mi pół dnia przynajmniej na jeden słupek i to sa strasznie malutkie kropeczki. rickson, widzisz na to nie wpadłem, przy okazji spróbuje.
theOne Opublikowano 12 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2013 theOne, a google Ci nie działa, czy co? https://www.google.pl/webhp?tab=ww&ei=Y ... en+wroclaw wiesz co magików jest pełno ale wolałbym jednak jakichś sprawdzonych przez forumowiczów żeby nie mieć gorszego efektu może jednak ktoś ma kogoś sprawdzonego od wgnieceń, Wrocław i okolice?
Pimps Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Car Pro Reload - jaki ma kolor chodzi mi o standardową wersję a nie UK Edition?
krzysiek555 Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Czy QD moze usunac powloke kwarcowa? Taki staż i takie pytanie??????? Sorki nie mogłem wytrzymać Pytanie stad bo mi usunal a jaki to sie nie nawet nie pytajcie ,pewnie rozlany jak to Pl wszytsko
dzinkins Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Jaki to QD? Nie możliwe Albo w ogóle tej powłoki nie było (może wosk) albo zamiast QD poszedł jakiś kwas, mocna zasad ale też nie powinna zdjąć za pierwszym razem
kamilgt Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 dzinkins, jestem ciekawy tego rozlewania, bo gdzie QD mogło usunąć powłokę Może jakoś się zapchała albo w ogóle nie związała Co to za powłoka ?
kubsztyk Opublikowano 13 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2013 Cleaner Duragloss #652, potem go spolerować, następnie wosk Duragloss #111 i spolerować, czy wosk kłaść na cleaner bez polerowania cleanera?
Moderator psemo Opublikowano 14 Listopada 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 DG #652 musisz spolerować przed położeniem #111
krzygaj Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Koledzy jaką gabką wypracowywać cleanera? Mam rotację i Sonus Paintwork Cleanser Dzięki
Góruś Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Pad finishing, miękki pad wykańczający.
DDominikk Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Mam pytanie, czy w Krakowie jest sklep stacjonarny któregoś z naszych partnerów jak np w Łodzi? Jestem tutaj dziś i jutro i chętnie skorzystałbym z okazji i zrobił małe zakupy...
bobas Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 nie ma sklepu stacjonarnego ale zawsze się można z chłopakami z Shininga dogadać co do odbioru osobistego
mati8201 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 bez problemu mozna odebrac w krakowie pod podanym adresem na stronie sam tak robiłem najpierw mail z zamowieniem i dobiór polecam
Pit_Krk Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 bez problemu mozna odebrac w krakowie pod podanym adresem na stronie sam tak robiłem najpierw mail z zamowieniem i dobiór polecam Po pierwsze używaj znaków interpunkcyjnych, bo nie da się tego czytać. Kolega pytał o sklep stacjonarny, a ten takim z całą pewnością nie jest. Towar trzeba zamówić poprzez sklep internetowy, maila lub telefon. Inna sprawa, że z chłopakami z Shininga na odbiór można się umówić praktycznie o każdej porze Jadąc od Kielc, niemal na wlocie do Krk, można odebrać towar zamówiony w http://detailer.pl Podobnie jak ShiningCar nie jest to sklep stacjonarny, ale towar można odebrać osobiście. Nie wiem gdzie będziesz w Krk, ale to chyba lepsza opcja, bo Shining jest na drugim końcu miasta.
jozek726 Opublikowano 14 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2013 Krótkie pytanko, czy na świeżo malowany element można nałożyć wosk ? Czy trzeba jakiś czas odczekać ?
Rekomendowane odpowiedzi