Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam parę szybkich pytań

1.Czy Prickbort MAC 124 psikacie też szyby?

2.Czy ma sens użycie glinki jeśli nie robię korekty czy w tej chwili nie woskuje?

3.Czy przed użyciem Rain-X Rain Repellent trzeba wyczyścić czymś specjalnym szybę czy wystarczy szampon i wytarcie do sucha

Pozdrawiam

Robert

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Moderator
Opublikowano

ropian,

1 tak

2 nie ale niczemu to nie szkodzi - będziesz miał przynajmniej zabawę ;)

3 nie wiem - nigdy nie używałem

Opublikowano
Czy przed użyciem Rain-X Rain Repellent trzeba wyczyścić czymś specjalnym szybę czy wystarczy szampon i wytarcie do sucha

można oczyścić szyby np. nuglasem

Opublikowano

Witam,

Parę miesięcy temu kupiłem fiata croma z rocznika 2008, czarny metalic. Jak pogoda pozwoli za 2-3 tygodnie chcę zrobić ręczną korektę lakieru. Tragedii nie ma, jednak dużo swirli oraz delikatnych rys, poprzednik chyba odwiedzał myjnie ze szczotami... Nie wygooglowałem informacji na temat twardości lakieru w fiacie croma, jakieś szczątkowe info o miękkim w punto.

Wstępny plan poza myciem i cleanerem jest na UC Megsa + wosk, tylko czy nie wystarczy do korekty ich SwirlX?

Opublikowano

BlacK, ja bym brał odrazu UC jak SwirlX okaże się za słaby, to i tak bedziesz brał UC :P

ręcznie i tak raczej nie powinieneś nic napsuć

Opublikowano

Może i tak, zresztą mam jeszcze czerwoną skodę felicie, którą będę szykował do sprzedania. Stoi już długo nieużywana i lakier także do wyciągnięcia, jak UC w fiacie będzie za ostry to tam pójdzie.

ale... i tak będę wdzięczny za informację nt jakości/twardości lakieru fiatowskiego :)

Opublikowano

Panowie, polećcie jakąś w miarę dobrą, sprawdzoną wycieraczkę, lepszą od RainX, ale w normalnych pieniądzach, tyle tego się namnożyło że nie wiem czy zostać przy RainX'ie czy zainwestować w coś lepszego.

Opublikowano

cptolgierd, ja tam z raina jestem zadowolony skoro trzyma tyle miesięcy i cały czas pod chmurką

Opublikowano

cptolgierd, jak dla mnie rain x jest ok na boczne szyby, ale na przednią przydałoby się coś lepszego ;) moim zdaniem warto zainwestować ;)

Opublikowano

Jaka wrozycie trwałość Pete's 53 jesli 2h po drugiej warstwie wyjedzie na śnieg ??:)

A moze tak Sonax BSD na koniec ?? :kox:

Opublikowano

Chciałem zapytać, z jakimi padami najlepiej pracuje się z pastami manzena??

Kupuję FG400, PF2500 i SF4000 będzie to jechane rotacją.

Dodam że to moje pierwsze zabawy z rotacją :mrgreen:

• Administrator
Opublikowano

Urban, flexi ,3M... Ciężko jednoznacznie odpowiedzieć. Ja używam tych pierwszych.

Opublikowano

Witam

Pochodzę z woj Lubuskiego, poszukuję konkretnej osoby firmy co wykona korektę lakieru z wnętrzem lub bez w przystępnej cenie.

chodzi mi o profesjonalne wykonanie !.

oferta jest mojego kolegi auto audi A4, szczegóły proszę na pw.

Moze to być prywatna osoba lub firma proszę podać czas realizacji oraz zakres prac

Opublikowano
evoo, jeśli cenisz sobie subtelny zapach skóry, bierz Gliptone.

Lepsza opcja od Meguiar's to zestaw Colourlock.

Od Megsa nie udało mi się znaleźć takiego zestawu, natomiast wpadło mi w oczy coś TAKIEGO. Ale nie o to Ci chodzi? ;)

Opublikowano

koledzy,czy jako początkujący powinienem kupić pady o gr. 50 mm,czy moge zaczynać od 25 mm? sa jakieś róznice ?

pady prawdopodobnie ABW mocowane na śrubę

Opublikowano

Używając zmywacza sylikonowego (mam akurat Novola) do odtłuszczenia lakieru należy z atomizera pryskać nim bezpośrednio na lakier czy lepiej będzie na MF i nią przecierać lakier? Jeszcze jedno, czy jest sens rozcieńczania go?

Pozdrawiam

Opublikowano

Panowie czy 24h AUTOSOL METAL POLISH w zupełności wystarczy do końcówki wydechu i nerek w BMW ?

Myślałem nad MEGUIARS HOT RIMS MAG w paście, ale wszędzie braki magazynowe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.