Donatel Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Bierz na początek DA. Lepiej do tego się nadaje niż rotacja, a korektę też zrobisz, tyle że się dłużej będziesz musiał z nią "bawić" daj spokój, niech się uczy od razu na normalnym sprzęcie Popieram, na passacie B6 (taki ma w profilu) chłopak się później zamęczy.
Kama Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Czy ktoś używał Marolexa z SG Fruit Foam ? Jakie robiliście proporcje aby ładnie się pieniło? Robiłem dzisiaj 30ml/1l i tak średnio to wygląda, a jestem prawie pewny że to nie wina filcy i dziurki
Troll71 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Mam do zabezpieczenia czarne felgi... Co położyć pod Poorboy's World Wheel Sealant??
Moderator krd Opublikowano 5 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Czy ktoś używał Marolexa z SG Fruit Foam ? Jakie robiliście proporcje aby ładnie się pieniło? Robiłem dzisiaj 30ml/1l i tak średnio to wygląda, a jestem prawie pewny że to nie wina filcy i dziurki Nie wlewalem tego do Marolexa tylko do Glorii i dawalem z 50-60ml na litr wody i 2 filce. Bylo akceptowalnie, jednakowo wedlug mnie niestety piany od SG nie pienia sie az tak dobrze jak konkurencja z 'zachodu' Co nie znaczy, ze nie domywaja...
Borek123 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Robiłem dzisiaj 30ml/1l i tak średnio to wygląda, a jestem prawie pewny że to nie wina filcy i dziurki Ja co prawda też nie marolex, ale Epoca, leję 40-50ml, śmietanki nie ma, ale mleka też nie, tak coś pomiędzy, ważne, że poleży trochę na lakierze i domywa.
kerad Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 krd, a Twoja SG Fruit Foam przy pianowaniu w tych proporcjach czyli 50ml/1L też ma zapach jak "durexy"? Normalnie dodaje 15ml VP NSF żeby zabić ten zapach...
Kama Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Bo już wszystkie kafelki umyłem i joba dostaje Jutro sprawdzę 50ml/1l.
kamilgt Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 kerad, normalna pachnie mocno cytrusowo, mówiłem
Marcin89 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Popieram, na passacie B6 (taki ma w profilu) chłopak się później zamęczy. Tak, jest B6, czyli z DA praca będzie tak żmudna w porównaniu do rotacji?
Piotrek Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Kama, ja lałem 100 ml na 1 l wody, taka śmietanka wychodziła. Pachnie bardzo mocno cytrusami. Jak Marolexa otwieram to cały czas czuć ten zapach mimo, że już od kilku myć jej tam nie ma. Jak krd wspomniał, niby wszystko ok, ale jednak inna liga w porówaniu do Magi.
Moderator krd Opublikowano 6 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 krd, a Twoja SG Fruit Foam przy pianowaniu w tych proporcjach czyli 50ml/1L też ma zapach jak "durexy"? Normalnie dodaje 15ml VP NSF żeby zabić ten zapach... Osobiscie nie posiadam tej piany, uzywalem jej w Macierzyszu I nie przypominam sobie zapachu gumek przy pianowaniu
HoodY Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Panowie/Panie poradzcie mi czy przy polerowaniu maszynoowym musze co jakiś czas psiknąć woda na pada.? Czy trzeba pracować do końca na pascie pasty jakie używam to Menzerna.? zgóry bardzo dziekuje za oddp.
escimo Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 HoodY, ja raz po raz psikam QD sobie po padzie, wtedy mi się nie roluje pasta Ale drugiego pytania nie mogę rozkodować
HoodY Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 HoodY, ja raz po raz psikam QD sobie po padzie, wtedy mi się nie roluje pasta Ale drugiego pytania nie mogę rozkodować Drugie pytanie to własnie dotyczy tego czy musze psikać czy nie broń boże pracowac do końca na samej pascie beż żadnej wody. rozumiesz juz.
senz Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Panowie/Panie poradzcie mi czy przy polerowaniu maszynoowym musze co jakiś czas psiknąć woda na pada.? Czy trzeba pracować do końca na pascie pasty jakie używam to Menzerna.? zgóry bardzo dziekuje za oddp. Drugie pytanie to własnie dotyczy tego czy musze psikać czy nie broń boże pracowac do końca na samej pascie beż żadnej wody. rozumiesz juz. 1. Nie* 2. Nie* *Zależy od lakieru - na miękkich może się przydać -> lepiej się będzie polerowało, bo pasta nie będzie się rolować.
HoodY Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 senz no własnie roluje mi sie bardzo pacjent to landrover freelander czarny akryl.
luq92 Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Potrzebuję czegoś do kokpitu co przyciemni mi dość mocno wyblaknięty plastik po APC. Mam Nielsena Finesse, ale jednak to nie to co chciałbym uzyskać. Deska ma być czarna i się nie świecić.
Moderator krd Opublikowano 6 Marca 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Potrzebuję czegoś do kokpitu co przyciemni mi dość mocno wyblaknięty plastik po APC. Mam Nielsena Finesse, ale jednak to nie to co chciałbym uzyskać. Deska ma być czarna i się nie świecić. Gtechniq C6 Matte Dash Zymol Vinyl Conditioner SV Protecton Matt
escimo Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 HoodY, skoro się właśnie roluje, to jeden psik na pada i do dzieła. Co do częstotliwości zwilżania będziesz musiał zobaczyć jak to wygląda na tym lakierze w praktyce. Można wodą, można QD. Osobiście używam PB Spray and Wipe, chociaż sam nie wiem czemu, taki jakiś odruch mam
lu5asz Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 http://allegro.pl/bd-odkurzacz-samochod ... 54102.html Co myslicie?Dla kogos bez garazu da rade?
HoodY Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 escimo Tak własnie robie psikam woda destylowaną ciężko zrobić cokolwiek a tymbardziej na białym padzie od flexi. Wełną idzie jak trza ale mam tylko małą ktoś się nie bał i z.... dużą juz zamówiłem czekam jak przyjedzie.. zabiore sie do roboty wogóle mi nie idzie na duzych padach a na małych praca idzie wporządku.
michałoś Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Może za dużo pasty kładziesz i dlatego się roluje... Czasem jak masz problem z prowadzeniem pada to zamiast wody można dodać kropelkę pasty finiszowej.
escimo Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Może za dużo pasty kładziesz i dlatego się roluje... To niekoniecznie od ilości pasty zależy, ale raczej od lakieru. Do jednych się klei, to innych nie.
Rekomendowane odpowiedzi