Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Bierz na początek DA. Lepiej do tego się nadaje niż rotacja, a korektę też zrobisz, tyle że się dłużej będziesz musiał z nią "bawić" :)

daj spokój, niech się uczy od razu na normalnym sprzęcie ;)

Popieram, na passacie B6 (taki ma w profilu) chłopak się później zamęczy.

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Czy ktoś używał Marolexa z SG Fruit Foam ?

Jakie robiliście proporcje aby ładnie się pieniło?

Robiłem dzisiaj 30ml/1l i tak średnio to wygląda, a jestem prawie pewny że to nie wina filcy i dziurki :P

• Moderator
Opublikowano
Czy ktoś używał Marolexa z SG Fruit Foam ?

Jakie robiliście proporcje aby ładnie się pieniło?

Robiłem dzisiaj 30ml/1l i tak średnio to wygląda, a jestem prawie pewny że to nie wina filcy i dziurki :P

Nie wlewalem tego do Marolexa tylko do Glorii i dawalem z 50-60ml na litr wody i 2 filce. Bylo akceptowalnie, jednakowo wedlug mnie niestety piany od SG nie pienia sie az tak dobrze jak konkurencja z 'zachodu' :P Co nie znaczy, ze nie domywaja...

Opublikowano

Ja co prawda też nie marolex, ale Epoca, leję 40-50ml, śmietanki nie ma, ale mleka też nie, tak coś pomiędzy, ważne, że poleży trochę na lakierze i domywa.

Opublikowano

krd, a Twoja SG Fruit Foam przy pianowaniu w tych proporcjach czyli 50ml/1L też ma zapach jak "durexy"? Normalnie dodaje 15ml VP NSF żeby zabić ten zapach...

Opublikowano

Bo już wszystkie kafelki umyłem i joba dostaje :P

Jutro sprawdzę 50ml/1l.

Opublikowano
Popieram, na passacie B6 (taki ma w profilu) chłopak się później zamęczy.

Tak, jest B6, czyli z DA praca będzie tak żmudna w porównaniu do rotacji?

Opublikowano

Kama, ja lałem 100 ml na 1 l wody, taka śmietanka wychodziła. Pachnie bardzo mocno cytrusami. Jak Marolexa otwieram to cały czas czuć ten zapach mimo, że już od kilku myć jej tam nie ma. Jak krd wspomniał, niby wszystko ok, ale jednak inna liga w porówaniu do Magi. :)

• Moderator
Opublikowano
krd, a Twoja SG Fruit Foam przy pianowaniu w tych proporcjach czyli 50ml/1L też ma zapach jak "durexy"? Normalnie dodaje 15ml VP NSF żeby zabić ten zapach...

Osobiscie nie posiadam tej piany, uzywalem jej w Macierzyszu :)

I nie przypominam sobie zapachu gumek przy pianowaniu :D

Opublikowano

Panowie/Panie poradzcie mi czy przy polerowaniu maszynoowym musze co jakiś czas psiknąć woda na pada.? Czy trzeba pracować do końca na pascie pasty jakie używam to Menzerna.? zgóry bardzo dziekuje za oddp.

Opublikowano

HoodY, ja raz po raz psikam QD sobie po padzie, wtedy mi się nie roluje pasta :) Ale drugiego pytania nie mogę rozkodować :D

Opublikowano
HoodY, ja raz po raz psikam QD sobie po padzie, wtedy mi się nie roluje pasta :) Ale drugiego pytania nie mogę rozkodować :D

Drugie pytanie to własnie dotyczy tego czy musze psikać czy nie broń boże pracowac do końca na samej pascie beż żadnej wody. rozumiesz juz. :-]

Opublikowano
Panowie/Panie poradzcie mi czy przy polerowaniu maszynoowym musze co jakiś czas psiknąć woda na pada.? Czy trzeba pracować do końca na pascie pasty jakie używam to Menzerna.? zgóry bardzo dziekuje za oddp.
Drugie pytanie to własnie dotyczy tego czy musze psikać czy nie broń boże pracowac do końca na samej pascie beż żadnej wody. rozumiesz juz. :-]

1. Nie*

2. Nie*

*Zależy od lakieru - na miękkich może się przydać -> lepiej się będzie polerowało, bo pasta nie będzie się rolować.

Opublikowano

Potrzebuję czegoś do kokpitu co przyciemni mi dość mocno wyblaknięty plastik po APC. Mam Nielsena Finesse, ale jednak to nie to co chciałbym uzyskać. Deska ma być czarna i się nie świecić.

• Moderator
Opublikowano
Potrzebuję czegoś do kokpitu co przyciemni mi dość mocno wyblaknięty plastik po APC. Mam Nielsena Finesse, ale jednak to nie to co chciałbym uzyskać. Deska ma być czarna i się nie świecić.

Gtechniq C6 Matte Dash

Zymol Vinyl Conditioner

SV Protecton Matt

Opublikowano

HoodY, skoro się właśnie roluje, to jeden psik na pada i do dzieła. Co do częstotliwości zwilżania będziesz musiał zobaczyć jak to wygląda na tym lakierze w praktyce. Można wodą, można QD. Osobiście używam PB Spray and Wipe, chociaż sam nie wiem czemu, taki jakiś odruch mam :kox:

Opublikowano

escimo Tak własnie robie psikam woda destylowaną ciężko zrobić cokolwiek a tymbardziej na białym padzie od flexi. Wełną idzie jak trza ale mam tylko małą ktoś się nie bał i z.... dużą juz zamówiłem czekam jak przyjedzie.. :-] zabiore sie do roboty wogóle mi nie idzie na duzych padach a na małych praca idzie wporządku.

Opublikowano

Może za dużo pasty kładziesz i dlatego się roluje...

Czasem jak masz problem z prowadzeniem pada to zamiast wody można dodać kropelkę pasty finiszowej.

Opublikowano
Może za dużo pasty kładziesz i dlatego się roluje...

To niekoniecznie od ilości pasty zależy, ale raczej od lakieru. Do jednych się klei, to innych nie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.