bruno Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 A ja polecam Autosmarta. Pachnidło to to nie jest ale bdb domywa i mnie nie udusił ani razu
Jack_1 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Witam. Przeczytałem temat o APC i zastanawiam się nad wyborem. Jednak chciałbym, aby środek kupiony do samochodu nadał się również do usunięcia brudu i kamienia ze szklanej kabiny prysznicowej. W tym wątku było kilkakrotnie pisane, że APC mogą być stosowane również w domu. Czy w takim razie możecie mi coś konkretnie polecić co spełniłoby powyższe oczekiwania?
przemas22 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Nie sadze aby Apc ruszylo ci kamien w lazience
Xeper Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Jack_1, APC Megsa w rozcienczeniu 10:1 sprawdza mi sie b. dobrze w utrzymaniu czystosci w łazience i kuchni. Ale kamienia nie rozpusci - tu pomoga preparaty łazienkowe z kwasami lub odkamieniacze do AGD.
Pit_Krk Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Kamień najlepiej usunąć najzwyklejszym octem spożywczym.
Biszkopt Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 To powrócę do tematu APC Używałem w weekend czegoś takiego: APC Presta Lubri Suds Mam porównanie tylko do Megsa. Otóż ma konsystencję szamponu, kolor podobny do APC Megsa, ale pachnie wybornie! Nierozcieńczony pachnie jak guma orbit, albo miętowa pasta do zębów, ale jak się zrobi roztwór i zaczyna parować, to pachnie słodkawo, trochę jak gumy do żucia "w kulkach" Nie pachnie chemią wcale. A najważniejsze, że zrobiłem roztwór 1:20 i wg mnie domywało jak Megs 1:10. trochę gorzej się pieniło, ale bez tego i tak się domywało. Jak dla mnie godne polecenia!
g.pajak Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 Panowie, złożyłem sobie właśnie zamówienie na SNB MAC APC, przy okazji dzisiejszych "małych wigilijnych zakupów" ...kupiłem na razie 1L na próbę, bo skończył mi się Nielsen. Nie za dużo mogę znaleźć na forum na temat tego APC (szukałem nawet tu) - niech mnie ktoś utwierdzi w opinii, że dobrze zrobiłem?? Jako drugie APC mam zamiar dokupić 4Nano Predator. PS> ciekawe czy ktoś tu dziś siedzi w wigilię
g.pajak Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 PS> ciekawe czy ktoś tu dziś siedzi w wigilię ... a jednak yukon, rozumiem, że ten brak rozwinięcia tematu to efekt zbyt dużej ilości smakołyków spożytych dzisiaj - rozleniwiony jesteś mógłbyś napisać do jakiego innego APC porównał byś go? chodzi mi o moc domywania Bardziej Surfex HD czy Nielsen? A może jakieś inne porównanie co do innych aspektów tego produktu
yukon Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 g.pajak, jaki jest kolor tego APC? różowy? nie mogę się ruszać...
g.pajak Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 g.pajak, jaki jest kolor tego APC? różowy? Nie wiem, bo dopiero dziś złożyłem zamówienie. Przyjdzie do mnie pewnie w piątek. [ Dodano: 24 Grudzień 2012, 22:44 ] nie mogę się ruszać... ...ale tylko delikatnie paluszkami po klawiaturze ewentualnie płynny ruch ręką po szklaneczkę czegoś na trawienie w czasie pisania na pewno potrafisz
yukon Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 g.pajak, będziesz Pan zadowolony, myje super. Obecnie korzystam już z zielonego chyba green apc
g.pajak Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 g.pajak, będziesz Pan zadowolony, myje super No nic, zobaczymy. Dzięki yukon za chęć skrobnięcia paru zdań
zegarek Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 g.pajak, kolor różowy i mocą bardziej Nielsen niż Surfex. Ja używam go do większości robótek na zewnątrz i pod maską, bo się nieźle sprawdza jak na tę cenę. Jak paczko będą chodziły normalnie w czwartek-piątek, to na piątek jest szansa, że dojdzie.
g.pajak Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2012 g.pajak, kolor różowy i mocą bardziej Nielsen niż Surfex zegarek, dzięki za odpowiedź zobaczymy, jak się będzie sprawował, jeśli tak jak Nielsen bądź lepiej to będę zadowolony PS> doszedł mail co do "germana"
TeeM Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Który z tych APC (może jeszcze inny w podobnej cenie) do w miarę uniwersalnego wykorzystania będzie najlepszym wyborem? Pisząc uniwersalne wykorzystanie, mam na myśli czyszczenie zakamarków (wnęki drzwi, oznaczenia, napisy), a także wnętrza. autosmart G101 concept 3c apc nielsen
k24 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 TeeM, Surfex HD, 4nano Predator, Shiny Garage Red Devil
booohal Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 TeeM, Surfexa HD masz teraz u Nowickich w ciekawej cenie. Nie ma co się zastanawiać. Mówię oczywiście o 5ltr. O 1ltr nie ma co w ogóle myśleć.
panek Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 APC megs zielony poszedł w odstawkę po zakupie SG red devila, rewelacja do auta i porządków świątecznych, a w kuchni jak Jan Niezbedny - nie zastapiony tylko skore rak wysusza
LoozaQ Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 tylko skore rak wysusza Nitrylowe rękawiczki są niezbędne.... Czerwony Diobeł rządzi.
jagmar Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 panek, LoozaQ, w jakim stężeniu używacie Red Devila ?
kinek01 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 tylko skore rak wysusza Na początku to się ignoruje - rękawiczki ? po co ? ale po jakimś czasie zaczynają się problemy lepiej zapobiegawczo przy kontakcie z chemią zawsze mieć "coś" na rękach Nitrylowe rękawiczki są niezbędne....
LoozaQ Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 jagmar, na razie najmocniejszy RD jaki sobie zrobiłem to 1:10. Jest na tyle mocny, że przy odszczurzaniu pod maską zaczął mi lakier schodzić na plastikowym zderzaku, z tym że to raczej wina źle pomalowanego zderzaka za kadencji poprzednika. Wnęki i inne trudno dostępne miejsca po pędzelkowaniu i odstaniu chwilkę wyglądają jak nówki.
DaV Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Warto mieć coś mocnego pod ręką do takiego odszczurzania . Jakie stężenie zalecasz do bieżącego czyszczenia?
Rekomendowane odpowiedzi