Jump to content

Maszyny polerskie Kestrel (zakupy)

Recommended Posts

• Replies 514
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no właśnie, tak przy 4 osobach, ta przesyłka robi się znośna;p bo jest to 40funtów do 31kg. więc 4 zestawy się chyba zmieszczą..

Posted

mnie podoba się ten z dużymi manzernami:) masz dwie litrowe butelki, więc jest czym pracować. takie moje zdanie..

Posted

Też pisałbym się na jeden zestaw, ale ważne pytanie - jak oceniacie tę polerkę? Jest okej do prywatnych celów, czy celować w coś droższego? :) Taki zestaw Meg'sa wystarczy?

Posted
Też pisałbym się na jeden zestaw, ale ważne pytanie - jak oceniacie tę polerkę? Jest okej do prywatnych celów, czy celować w coś droższego? :)

To klon Meguiars G220 więc za tą cene nie ma się co zastanawiać :)

Posted

Biorę zestaw DAS-6 Dual Action Polisher - Menzerna Kit, jak ktoś obeznany z tym sklepem zamawia, to dokładam do kosztów przesyłki i dorzucam browara :-]

Dobrze byłoby się pospieszyć, nie wiadomo ile tych zestawów mają w promocji....

Posted

Właśnie się zarejestrowałem na ich stronie, wysyłka np 4 zestawów do PL to 46Ł.

Jutro, najdalej w środę będę zamawiał jeżeli nikt na forum się nie zdecyduje wcześniej.

Posted

jest 5 chętnych na polerke widzę, więc to już jest jedna duża paczka:) a jeśli ktoś by chciał coś więcej niż polerkę, to już mamy co najmniej dwie paczki;p

[ Dodano: 30 Listopad 2009, 15:35 ]

jak by się ktoś jeszcze wypowiedział, który zestaw jest najrozsądniejszy na początek..

mam obecnie swirl-x oraz dc2 do nakładania maszynką. i zastanawiam się czy kupić zestaw z padami manzerny oraz 4x250ml manzerny, czy pady sonusa i duże butle manzerny czy może ten zestaw megsa.. nie mam pojęcia co jest najrozsądniejszym rozwiązaniem.

będe wdzięczny za pomoc:)

Posted
jest 5 chętnych na polerke widzę, więc to już jest jedna duża paczka:) a jeśli ktoś by chciał coś więcej niż polerkę, to już mamy co najmniej dwie paczki;p

[ Dodano: 30 Listopad 2009, 15:35 ]

jak by się ktoś jeszcze wypowiedział, który zestaw jest najrozsądniejszy na początek..

mam obecnie swirl-x oraz dc2 do nakładania maszynką. i zastanawiam się czy kupić zestaw z padami manzerny oraz 4x250ml manzerny, czy pady sonusa i duże butle manzerny czy może ten zestaw megsa.. nie mam pojęcia co jest najrozsądniejszym rozwiązaniem.

będe wdzięczny za pomoc:)

zdecydowanie pady sonusa i pasty menzerna. Sam wlasciciel CYC poleca ten zestaw do lakierow aut z koncernu VAG czyli ogolnie twardych. Pady menzery sa ok , ale uznawane za niezbyt "delikatne"

ja sie chetnie przylacze do zamowienie, z tym ze ja maszynke juz wybralem (Festool Rotex) a chetnie zamowilbym cos innego

Posted

turzol, kwestia gustu. o ile na etapie cutting taka kombinacja się sprawdza, to wykończyc powierzchni jest łatwiej i przyjemniej choćby 3M.

Posted

Ktos z okolic Warszawy zainteresowany kupnem? Bo mocno zastanawiam sie nad zlozeniem zamowienia...

I jesli zestaw sonus-menzerna jest dyskusyjny, to moze zestaw Megsa jest bezpieczniejszy (w sensie bardziej uniwersalny)? DACP w zaleznosci od pada powinien byc wystarczajaco elastyczny w przypadku srednio zniszczonych lakierow a M80 na finishing padzie odpowiedni do koncowej obrobki przed LSP. A 2x 932ml tez powinno starczyc na ladnych pare wieczorow :ad:

Posted

nie wiem, jak wygląda zużycie past megsa, bo nie miałem z nimi zbyt wiele doczynienia, ale litrowe opakowanie pasty 3M(moze FC+ szybciej schodzi) starcza spokojnie na około 20aut...

Posted

Niezła oferta, może już czas na własną zabawkę :o

Który zestaw polecacie dla lakieru BMW???

Zamawia ktoś z Wawy, chętnie się przyłączę ;) ?

Posted

Tak jak pisałem wczesniej: zestaw megsa biorę. też mam konto na cyc.uk. płaciłem tam kartą. nie wiem kto w końcu zamawia? Jak tyle tego to może podzielić na regiony, skoro max 5 sztuk na jedna przesyłkę?