Moderator psemo Opublikowano 14 Września 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Co prawda wg specyfikacji DAS Pro powinien mieć przewód zasilający 6m, jednak te, które dojechały i były sprzedawane przez MrCleanera miały kabel 3m.
LARE Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 a my mamy przewód 5m i stabilizację w EPL-41, maszyna nie do zatrzymania
Tomek6 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Co prawda wg specyfikacji DAS Pro powinien mieć przewód zasilający 6m, jednak te, które dojechały i były sprzedawane przez MrCleanera miały kabel 3m. Mój DAS Pro pochodzi z Anglii i faktycznie przewód ma 6m.
Chat Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 W końcu kupiłem lare EPL-41, polecam super DA.
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Października 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Chat, ale to chyba uwaga nie do tego tematu
Chat Opublikowano 16 Października 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Zacząłem wątek i skończyłem
Moderator Eryczek Opublikowano 16 Października 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Chat, faktycznie! wybacz
m4rcyh Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2012 Chat resztę gratów już kupiłeś? też rozważam zakup Lare epl-41 do wiosny jeszcze trochę czasu, ciekawy jestem co wybrałeś z padów i past
Chat Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witaj, wszystkie graty już kupiłem. Pady Lake Country CCS i Urbana, a pasty Menzerna 500/2500/4000. Jestem już nawet po małej korekcie VW Polo żonki i powiem, że nawet nieźle wyszło. Maszyna jak najbardziej godna polecenia. Świetna do nakładania cleanerów a i małą korektę też da radę zrobić. Jedyne co muszę dokupić to futro, co by w przyszłości nie zajeździć kolejnego niebieskiego urbana . Dla mnie - amatora detalingu super maszynka.
jeffik Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Gdzieś czytałem, że futro do polerki orbitalnej się nie nadaje. Może ktoś bardziej doświadczony to potwierdzić i wyjaśnić dlaczego się nie nadaje?
Chat Opublikowano 10 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Gdzieś czytałem, że futro do polerki orbitalnej się nie nadaje. Może ktoś bardziej doświadczony to potwierdzić i wyjaśnić dlaczego się nie nadaje? Podepnę się w oczekiwaniu na odpowiedź
kubik Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Według pewnych teorii,DA nie da się zrobić korekty Może nie będzie pełna skuteczność,ale futro to futro
m4rcyh Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 mam na aucie przede wszystkim problem ze swirlami z myjki mechanicznej po poprzednim właścicielu, mi DA sądzę powinno wystarczyć, mam dość machania ręką, nie mam niestety na czym poćwiczyć, od razu będę jechał po x5 lekki stres i tak będze
kubik Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 mam na aucie przede wszystkim problem ze swirlami z myjki mechanicznej po poprzednim właścicielu, mi DA sądzę powinno wystarczyć, mam dość machania ręką, nie mam niestety na czym poćwiczyć, od razu będę jechał po x5 lekki stres i tak będze Trzeba się starać,żeby coś DA zepsuć
DS_Maciek Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Jak będziesz dbał o higienę pracy to śmiało możesz atakować Tym bardziej, że na ściernych gąbkach i ostrych pastach i tak DA nie popracujesz. DAS6 jest super na Menzernach 2500 w góre i średnich i miekkich gąbkach. Do cleanerów również niezastąpiony. Ale na futrze nie ma opcji aby działał Taki już jego urok (tak samo jak to, że warto mieć silne nadgarstki do tej trzęsiawy:) )
kubik Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 (tak samo jak to, że warto mieć silne nadgarstki do tej trzęsiawy:) ) Każdy o tym mówi,a ja jakoś tego nie czuje
saddam Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Kubik, +1. Również nie czułem jakiegoś dyskomfortu pracując z DA.
fireman Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 DS_Maciek, hmm bez przesady nie trzęsie aż tak, a dwa z pracy z futrem byłem zadowolony i ściągał rysy których niebieski abw nie chciał ruszyć, więc jest opcja żeby działał
DS_Maciek Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Może macie lepiej wprawione nadgarstki
m4rcyh Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 o rotacji nawet nie myślę, potrzebuję cokolwiek ruszyć tych rys i to będzie akcja jednorazowa, chyba że efekty będą słabe. Ktoś może polecić jakąś kombinację do black saphire metalic 475 bmw? ręką i 3kolorem mało mi ręka nie odpadła na poprzednim aucie z tym samym lakierem a efekt, hmmm....
kubik Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 o rotacji nawet nie myślę, potrzebuję cokolwiek ruszyć tych rys i to będzie akcja jednorazowa, chyba że efekty będą słabe. Ktoś może polecić jakąś kombinację do black saphire metalic 475 bmw? ręką i 3kolorem mało mi ręka nie odpadła na poprzednim aucie z tym samym lakierem a efekt, hmmm.... Tradycyjna kombinacja fg500->uc/pf2500->ff3000/niebieski korek/swirlX
pawel124 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Jestem właśnie na etapie kupna nowej maszyny polerskiej DA. Czy orientuje się ktoś gdzie w dobrej cenie można kupić Kestlera DAS - 6 Pro Power ? Szukałem na allegro oraz w sklepach internetowych zajmujących się sprzedażą środków i sprzętu do car detaillingu ,ale nigdzie nie widzę tego Kestlera do sprzedania
saddam Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Kiedyś też szukałem tego Kestrela z takim samym skutkiem. Jest jeszcze opcja Lare EPL-41.
masa140 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Poszukaj DA firmy Krauss to to samo co Kestrel
pawel124 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 masa140, dzięki za pomoc. Poczytam jeszcze opinie o Lare EPL - 41 i zdecyduję się na którąś z tych 2 maszyn
Rekomendowane odpowiedzi