Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, analyzator napisał:

@Krzynio_spafreak z mojego doświadczenia getleman jest trwały ale traci kolor/odbarwia się. Mam ręczniki po wielu praniach i do porównania, w tym miękkości, nowe z zapasu. No limity też mam już ze sporym przebiegiem i nawet dzisiaj zdejmowałem z suszarki - są w idealnym stanie.

A już rozumiem. U mnie trochę stwardniały ale nie jakoś bardzo. Ogólnie są fajne i to że różne z dwóch stron. Oczywiście zapas 5 nowiutkich mam bo mimo wszystko je lubię

Opublikowano

@MMCzysciPranie w płynie do ręczników. Jak masz twardą wodę to płukanie obficie w occie. Jak masz czas to wyczesywanie.

Też trafiłem ręczniki, które potrafią coś zostawić. Nie męczę się z nimi - idą od innych rzeczy niż karoseria. Któryś na próbę prałem kilka razy w tym z temp >60*c żeby sprawdzić czy przestanie - nie przestał 😄

Opublikowano
W dniu 6.09.2021 o 12:30, analyzator napisał:

@blazej nie chcesz dużo grubszej. Gentleman basic. Mimo wszystko do QD (lekkich) wracam do no limita. Imho grubsze niż ws basic to już pod docieranie wosków. QD tylko piją i nie ma to celu. Ważna jest jakość ręcznika.

Od siebie dodam, że również do wszelkiej maści QD biorę coś pokroju No Limit lub nawet żółtego Kirklanda. Z uwagi na to, że  siuwaks aplikuje zazwyczaj na bogato, to do  docierania biorę coś bardziej puchatego z allie. 

• 1 rok później...
  • Moderator
Opublikowano
55 minut temu, mancini napisał(a):

Mam fajne są 🙂

34 minuty temu, MikeLBN napisał(a):

oooooooo ❤️

Opublikowano
4 godziny temu, MikeLBN napisał(a):

@Domel, nie tylko niemcy 😉 

https://www.deepgloss.pl/pl/p/Liquid-Elements-Purple-Monster-40x40cm-1800gm2-Mikrofibra/1435

EDIT: Sorry, dopiero teraz zauważyłem brak dostępności... jednak człowiek po robocie zamyślony bywa 

• Moderator
Opublikowano
10 godzin temu, JakubBe napisał(a):

@Domel, nie tylko niemcy 😉 

https://www.deepgloss.pl/pl/p/Liquid-Elements-Purple-Monster-40x40cm-1800gm2-Mikrofibra/1435

EDIT: Sorry, dopiero teraz zauważyłem brak dostępności... jednak człowiek po robocie zamyślony bywa 

Napisałem do nich wczoraj 🙂

3 godziny temu, Putkowski07 napisał(a):

Nie uważacie ze takie pluszaki są za ciężkie? Chodzi mi ze waga tez potrafi zrobić mikro rysy?

Nie, to nie problem.

Problemem może być to, że MF traci mikro włoski. Jak robisz jakiś QD albo rinseless i docierasz wilgotną powierzchnię a produkt jest tępy to wszystko to zostaje na lakierze w postaci takich małych mikro włosków. Szmata robi się jak papier ścierny - traci "ścierniwo" 😉 Czyli tutaj te mikro włoski. (musiałbym Ci fotki zrobić - wyglada jak swirle) Mega to jest wkurzajace. Najcześciej zdarza mi sie w tych miśkowatych szmatach.

• Lubię to 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Domel napisał(a):

Najcześciej zdarza mi sie w tych miśkowatych szmatach.

Potwierdzam. Miałem tak z MF od ADBL - ADBL Puffy Towel. Leżą chyba 3 sztuki bo wole jednak do QD uzyć standardowej mf z kótkim włosem 😛 

• Moderator
Opublikowano
2 minuty temu, D@ViD napisał(a):

Potwierdzam. Miałem tak z MF od ADBL - ADBL Puffy Towel. Leżą chyba 3 sztuki bo wole jednak do QD uzyć standardowej mf z kótkim włosem 😛 

Tak, zazwyczaj sie na tym kończy u mnie, że jak widze te włoski to biorę WaxPro i kończe nimi.

Jeszcze pozostały mi do sprawdzenia te Sonaxy.

• Okay 1
Opublikowano
Godzinę temu, JakubBe napisał(a):

Dorzucam do obserwowanych, @Domeldaj znać jak z jakością itp to może zamówię 😁

Nie wygląda to na 1600, moim zdaniem powyżej 800 to już tylko kit i marketing, ale mogę się mylić.