Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jaka mikrofibra będzie najlepsza do QD?

Teraz używam POORBOY'S WORLD Deluxe Mega Plush. Całkiem fajna, ale nie wyrabiam za bardzo zrobić nią całego auta - za szybko robi się cała mokra, pewnie dlatego że jest jednostronna.

Co Wam sprawdza się przy pracy z QD? Co polecicie? Najlepiej w rozmiarze 40x40 :)

Wyczytałem gdzieś tu, że powinna być możliwe miękka i puszysta, ale czy grube mikrofibry (np. CG SASQUATCH lub Daimos) nie są nie wygodne?

Posted

a ja zawsze robię tak ze QD przecieram lekko jedną fibrą-jakąś budżetową - a potem już lecę eurowem i jakoś tak się przyzwyczaiłem :)

p.s. to była porada Adama z R&S

Posted

Do QD moja nr 1 Microfiber Madness Summit 800

a poza tym polecam ProfiPolish™ Speed Grey ;)

WWL Alladin - o dziwo nie mam :/ więc się nie wypowiem ;)

Posted

Ja polecam spróbować również budżetowego JIN'a :) też sobie radzi.

Przy Aladdinie w większości przypadków nie trzeba lecieć na dwie fibry.

Posted

a jana niezbędnego do podłóg, który jest polecany do osuszania ktoś sprawdzał? z jednej strony ma krótkie włosie, z drugiej dłuższe.

szukam aktualnie czegoś budżetowego, co będzie bezpieczne dla lakieru

Posted

weglus, K2 Pro. Pomarańczowy. Cena ta sama co Janek a jakość dużo lepsza. Mogę podpowiedzieć gdzie dostać stosunkowo niedaleko Ciebie. Jak coś to PW.

Posted

weglus, ja dzisiaj używałem z ChB PRO DETAILER i było całkiem miło, jak było gdzieś niedotarte to czuć było "haczenie" mf w tym miejscu. uważam że jest fajna bo tak szybko nie zamoknie jak standardowa 40x40 ;)

Posted
Do QD moja nr 1 Microfiber Madness Summit 800

Też używam tej mf do qd i jestem zadowolony. Z podobnej półki mam tylko alladina i jest mniej poręczny do szybkiej roboty.

Posted

S3ci0r, nie zostawiła jakiś rysek? :mrgreen:

mam czarny lakier, w słońcu jak w słońcu, ale pod światłem latarni, której odbicie mi pada na maskę jak auto stoi pod domem widać mikroryski od fibry/aplikatora.

Posted

weglus, moje auto ma takie rysy że jeśli janek coś robi to tego nie widać bo działa jak polishing/finishing :P

Posted

weglus, na moim aucie nie ma takiego miejsca które nie byłoby choćby w swirlach :lol:

Posted

@ misoch

Co do mikrofibry to mam:

POORBOY'S WORLD DELUXE MEGA-MEGA TOWEL 60X40

CHEMICAL GUYS ULTRA PLUSH DETAILING TOWEL 60X43

COBRA Gold Plush Microfiber Towel 60x40

Najmiększa w dotyku jest: CHEMICAL GUYS ULTRA PLUSH DETAILING TOWEL 60X43

ale Cobra ma obszycie z miękkiego materiału.

Prane w detergencie Sonusa

• 2 weeks later...
  • 4 years later...
  • Moderator
Posted

Od adbl siwa . Moge polecic bardzo fajna gesta do QD badz wosku idealna . Uzywalem raz na testy na masce