Przemek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Wiem, ale jak opłukać gąbkę w takim wypadku????
CMQ Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 I tu dochodzimy do metody 3 wiader....
Przemek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 o, mógłbyś opisać? Czyli zasada: od przybytku głowa nie boli?
CMQ Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 W jednym wiadrze szampon z wodą. W drugim wiadcze grit z wodą. W trzecim wiadrze woda. W szamponie moczymy gąbkę, w wiadrze z gritem tylko przecieramy gąbkę, płuczemy w trzecim. Sąsiadowi mówimy żeby się tak nie gapił.
nOx Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Albo inna metoda ! metoda na 13 gąbek w przypadku auta 4 drzwiowego 12 gąbek po 1 na każdy element do tego jedna do progów
Przemek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Gdzie Ty sie tych 12 gąbek doliczyłeś?
nOx Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 błotniki przód x2 błotniki tył x2 drzwi x4 dach x 1 Maska x1 klapa x 1 Progi x1 no 12
sinrock Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ja tam używam 2 wiader po 5l każde, przeźroczyste, jedno po ogórkach drugie po kapuście kiszonej Do tego raz w ciągu mycia wymieniam wodę w której płucze rękawice. O ile auto ma być woskowane to myje 2gi raz, po wcześniejszym wypłukaniu wiaderek i rękawicy. Jak na mój gust żadne specjalistyczne wiaderka nie są potrzebne
julian Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Ludzie, kupcie duże, czyste wiadra, po 12-15 litrów! przecież w takim 5L, jeszcze po art. spożywczych to się nawet koła nie da umyć!
MetalMagnes Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Niedługo temat pójdzie w stronę wiader po śledziach i beczkach po ogórkach i kapuście Nowe wiadro 20 litrowe kosztuje 20 zł, tutaj napawdę nie ma co kombinować
kabul Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 12 litrów to absolutne minimum. Sam teraz takiego używam ale przy najbliższej wizycie w jakimś Leroyu kupie 20. Chodzi o to ,że myjąc bez Grit guarda małym wiadrem mamy małą odległość między powierzchnią wody gdzie płuczemy rękawice/gąbkę a dnem gdzie zbiera się bród. Ma to duże znaczenie zwłaszcza w wiadrze do płukania gdyż płucząc tworzymy wir i nabieramy nie potrzebnie znowu brud na rękawicę - gdy wiadro jest większe bród nie dochodzi do powierzchni.
Tomasz KRK Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 kabul, trafił w sedno. 20 litrów to optymalny wybór moim zdaniem.
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Przecież nikt nie zabrania wymieniać wody "w trakcie". Zresztą podchodząc "definicyjnie": 5l to pojemnik w kształcie wiadra a nie wiadro
przemas22 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Kwestia wielkości auta do busa to nawet beczka by sie przydała
Przemek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 W sumie, to z tym pojemnikiem 5L też jest myśl. Co element wymiana wody.... Gorzej jak natrafimy na mycie izotermy w Tirze....
metys Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Gorzej jak natrafimy na mycie izotermy w Tirze.... dlaczego? Przecież tam elementów za dużo nie ma
Kubz Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Ja namierzyłem 20L wiadra, przeźroczyste, z przykrywkami. Cena 6,20/szt. średnica na dnie 270 mm średnica u góry 320 mm wysokość wiaderka 300mm http://www.ferroplast.pl/ Jeszcze tylko jakiś budżetowy grit guard i będę uzbrojony na wiosne Na zdjęciu wiaderka 10L i 20L
malkolm Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 grit guardów chyba nie ma budżetowych, poniżej 45 zł nie widziałem nigdzie
Kubz Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 budżetowy - home made;) jakies sitko na sadzonki z praktikera, do tego 2 kawalki plexi na dno, zeby "X" zrobić i syf sie nie mieszal
KubaCK Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 wow - 4 strony o wiadrach. A ja tak olałem tą kwestię
Andrzej10 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 budżetowy - home made;) jakies sitko na sadzonki z praktikera, do tego 2 kawalki plexi na dno, zeby "X" zrobić i syf sie nie mieszal I w tym momęcie mam pomysł. Tylko ja chyba poszukam rozwalonej skrzynki ogrodniczej. Wytnę okręg i dolutuję pionowe kawałki od spodu. Koszt całkowity biorąc pod uwagę nową skrzynkę płytką poniżej 15 zł. A jak by zaszaleć to i 2 szt wyjdzie z 1 skrzynki. A materiał jest o wiele trwalszy na warunki atmosferyczne (tutaj chemię i wodę) niż ten z kratek antymyszowych (mam na myśli czarne skrzynki nie te zielone). Pozdrawiam
Przemek Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 No, to zadziałaj w tym kierunku i wrzuć na forum wyniki. Może jakas mała produkcja?
Andrzej10 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Oki jak coś powstanie nie omieszkam zamieścić. Puki co z plastików to kombinuję z deską rozdzielczą w C330 bo gdzieś 8 właczników z Poloneza trzeba upchnąć. Pozdrawiam
julian Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Andrzej, jak Ci się to uda, to patentuj i rozprowadzaj na forum;) ja jestem pierwszym, który kupi!
Andrzej10 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Łoł nie śadziłem że był by taki popyt na ten elemęt. A co najfajniejsze to można to robić dokładnie pod wiadra jakie się ma do dyspozycji. Powieccie mi jakiej wysokości powinny być nóżki i czy styknie punktowe czy lepiej dać X przez cała średnicę z twardego plastiku? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi