kamilgt Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2013 połóż na całą furę bh, a SG na pół fury metodą Arka a na pół fury tak jak QD, zrobisz swój własny test i zobaczysz jak będzie lepiej trzymał
Damianldz Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2013 w sumie dobra jutro może troszkę poeksperymentuję ale kropelki całkiem fajne są po nim z tego co widzę na zdj Arka
Damianldz Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2013 w sumie dobra jutro może troszkę poeksperymentuję ale kropelki całkiem fajne są po nim z tego co widzę na zdj Arka
W1Michal Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2014 mial ktoś styczność z AngelWax Ti-22 Titanium może ?
karolakmag Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 Arekkaz, niesamowite fotki! i jak się pięknie błyszczy. a co, jeśli po woskowaniu mam ślady "pomazgania" i właściwie żadne ścieranie nie chce tego zniwelować? (tzn. pod światło widać po prostu smugi)?
3echo Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 DG Aquawax. W porównaniu do QD+ nie jest detailerem a speed wax'em. Jest łatwiejszy w pracy, daje lepszy efekt IMO wizualny, lepszą śliskość, dużo większą trwałość. Można go używać z powodzeniem na mokry samochód a wg. producenta QD+ nie bardzo. Aquawax jest droższy o 3 zł a ma ok. 180 ml więcej i dużo przyjemniejszy oraz oszczędniejszy atomizer.... Posiadam i jestem zadowolony z efektów.Wszystko się zgadza.Polecam
misoch Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 DG Aquawax. [...] Posiadam i jestem zadowolony z efektów.Wszystko się zgadza.Polecam Potwierdzam - w zeszłym tygodniu po raz pierwszy użyłem legendarnego Duragloss #951 i jestem pod wrażeniem; niesamowity połysk, łatwość aplikacji i dobra wydajność
3echo Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Teraz spróbuje zrobić mały eksperyment i zmieszać DG#951 z DG#921(QD) Może taka hybryda nada się do użycia zaraz po bezdotyku,bo samym QW jakoś niebardzo mazać Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
3echo Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Jest ok.Zrobiłem eksperyment i wlałem do małej buteleczki 50/50. QD nie stracił na swoich właściwościach a do tego widać, zwłaszcza po deszczu,że auto jest nawoskowane. Bałem się tylko czy reszta która została się nie zepsuje.Bo w przypadku #601+#111 tak wymieszanych okres przydatności wynosi jakieś 2h.Ale widzę że jest OK Ogólnie nie widzę różnic pomiędzy stosowaniem DG QD+QW jako hybryda a osobno. Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
hechter Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 A jakieś różnice w aplikacji pomiędzy 921 a 951? Bo 10 PLN to żadna różnica, więc bardziej skłaniam się ku 951...
3echo Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 Nizauważyłem żadnych różnic Aplikacja bardzo przyjemna. Polecam Wysłane z mojego GT-I8200 przy użyciu Tapatalka
Pinglarz w loczkach Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2015 921 i 951 to są zupełnie dwa inne produkty. Pierwszy to QD a drugi to spray wax. Nie patrz na różnicę w cenie, tylko co potrzebujesz.
daniel87 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 POLISHANGEL Rapidwaxx...orientuje się ktoś/sprawdał może jak długo posiedzi na gołym lakierze
Pimps Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 daniel87, nie stosowałem go na gołym lakierze a na powłoce i może nie w temacie ale odprowadzanie wody i kropelkowanie wywarło na mnie duże wrażenie - na prawdę duże
daniel87 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 Pimps, dzieki Czekam na więcej opinii
druhh Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2015 Testował ktoś QD z megsa ultimate quic wax?Jakies opinie?
menior Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2015 Testował ktoś QD z megsa ultimate quic wax?Jakies opinie? Ja testowalem i o wiele lepiej podoba mi sie Quick Carnauba Wax z megsa
druhh Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Podobno nadaje się szczególnie do czarnych lakierów w takim razie idę go szukać gdzieś w Krk
W1Michal Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Testował ktoś QD z megsa ultimate quic wax?Jakies opinie? mega dobry, aplikacja bajka, niezły zapach, odpychanie wody rewelacja, jeden z najlepszych wosków w sprayu, do czarnego polecam też Aquawax DG Dodane po 4 minutach 1 sekundzie: Testował ktoś QD z megsa ultimate quic wax?Jakies opinie? Ja testowalem i o wiele lepiej podoba mi sie Quick Carnauba Wax z megsa w porównaniu z UQW w czym jest lepszy ? jakie różnice ? nie testowałem tego carnauba waxa, jest jeszcze Premium quik wax
menior Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2015 Przede wszystkim w efekcie,o ile UQW nie daje jakiejs wyrazniej poprawy w wygladzie o tyle Quick Carnauba Wax zdecydowanie daje efekt przyciemnienia i glebi koloru,to moj ulubiony QD,do tego zapach i aplikacja bajka
druhh Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Carauba Wax kupiony dziś będę testował! Dzieki Panowie za opinie
W1Michal Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Przede wszystkim w efekcie,o ile UQW nie daje jakiejs wyrazniej poprawy w wygladzie o tyle Quick Carnauba Wax zdecydowanie daje efekt przyciemnienia i glebi koloru,to moj ulubiony QD,do tego zapach i aplikacja bajka mówisz o tym w czerwonej butelce tak ? hmm dziwne bo u mnie na czarnej perle UQW robi robote, jak to syntetyk mocno podbija szklistość i połysk, troche taki plastikowy ale ja np taki lubie @druhh zdaj relacje jak przetestujesz
Berd Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Testowałem Ultimate Quik Wax i Gold Class Carnauba Plus Premium Quik Wax. UQW to technologia Hydrophobic Polymer Technology, a w Premium Quik Wac to Carnauba. W mojej ocenie dłuższe zabezpieczenie daje UQW. Zdecydowanie przyciemnia lakier. Efekt po nim jest właśnie plastykowy. Co do Premium Quik Wax to również przyciemnia lakier i jak to po Carnaubie efekt mokrego lakieru Dla mnie 1:0 dla UQW
menior Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Przede wszystkim w efekcie,o ile UQW nie daje jakiejs wyrazniej poprawy w wygladzie o tyle Quick Carnauba Wax zdecydowanie daje efekt przyciemnienia i glebi koloru,to moj ulubiony QD,do tego zapach i aplikacja bajka mówisz o tym w czerwonej butelce tak ? hmm dziwne bo u mnie na czarnej perle UQW robi robote, jak to syntetyk mocno podbija szklistość i połysk, troche taki plastikowy ale ja np taki lubie @druhh zdaj relacje jak przetestujesz Tak,ten w czerwonej butelce Ja nie twierdze ze UQW nic nie robi tylko ze QCW daje cos wiecej jesli chodzi o look,moze to kwestia gustu
Rekomendowane odpowiedzi