daniels Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 hehe mam ten sam patent włącznie z przysłowiowym papierosem jedyna różnica to to że ja nie mam folii na dachu w zamian mam pognieciony dach którego nie opłacało mi się polerować...
krzysiek555 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 kanar, sposob moze dobry ,ale dla Twojego silnika juz nie
tfelek Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 kanar, sposob moze dobry ,ale dla Twojego silnika juz nie A sorry czemu ??
kanar Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 kanar, sposob moze dobry ,ale dla Twojego silnika juz nie a jazda godzinami w korkach jest dobra ? zdaje sobie sprawę, że po odpaleniu powinienem od razu ruszać w drogę ale robię tak jak mi wygodniej, zresztą to nie forum na dywagacje techniczne.
kemotkr Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Ja w pośpiechu wpadłem do Norauto i kupiłem taką oto szczotę za 19zł, z której jestem zadowolony:
krzysiek555 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 kanar, sposob moze dobry ,ale dla Twojego silnika juz nie a jazda godzinami w korkach jest dobra ? zdaje sobie sprawę, że po odpaleniu powinienem od razu ruszać w drogę ale robię tak jak mi wygodniej, zresztą to nie forum na dywagacje techniczne. no fakt to nie te forum najgorzej ma zimny silnik i jeszce jak jest diesle ale koniec ot szkoda tez szyb skrobaczka potraktowac pozniej te rysy
Swoop Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 szkoda tez szyb skrobaczka potraktowac pozniej te rysy podobno Murska nie rysuje szyb
Moderator rychu Opublikowano 19 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 To zależy jeszcze w jakim aucie. Mam wrażenie, że nowe samochody mają teraz bardzo delikatne szyby
SZyBA Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Pytanko jeżeli w takich warunkach auto np jeżdżone co 3-4 dni to codziennie odśnieżać żeby śnieg nie zalegał na aucie czy dopiero wtedy kiedy potrzeba jechać?
Moderator rychu Opublikowano 19 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 Jeśli jest przymarznięta warstewka, bezpośrednio na lakierze to bym zrzucał w miarę możliwości jak najczęściej - oczywiście nie ruszając tej przymarzniętej części, żeby nie rysować. Jeśli mamy temperaturę na plusie, to zrzucanie śniegu zawsze się wiąże z jakimś szuraniem po lakierze, wiec wtedy bym się ograniczył do odśnieżania przed sama jazdą.
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 polo 9n3 -125tys km od 2008 roku szyba bdb- astra iv - 30tys km od 2011 roku szyba dst - cała porysowana od wycieraczek... OBA samochody pilnowane, dbane itd...
jodan Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2012 U mnie astra III 08r trochę ponad 72tys i szyba porysowana aż miło, poprzednio focus i przy 190tys nie miał tak porysowanej szyby.
krzysiek555 Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 szykuje sie na wiosne polerowanie szyby ,mam nadziej ze ktos to ogarnie
bucki Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 Ap ropo usuwania śniegu to znalazłem fotkę jak rok temu odśnieżałem swoje auto
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2012 szykuje sie na wiosne polerowanie szyby ,mam nadziej ze ktos to ogarnie minetoo ogarnia, więc pewnie ładnie go poproszę o wsparcie technologiczne i fruuuu po szybie
Franek Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Przyszedł dziś kurierem Vikan 521552 Strasznie szorstkie włosie I twarde wg mnie. Spodziewałem się czegoś o niebo lepszego. Chyba nie bedę tego używał. Nie mam pomysłu...
tfelek Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Ja jakiś czas temu , przed zimą kupiłem szczotkę za niecałe 10zł w Tesco..jest super mięciutka i nie powinna porysować lakieru .. może wieczorem wstawię zdjęcie
CreArt Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 te : http://www.motochemia.pl/szczotka-natur ... p-557.html szczotki mają miękkie naturalne włosie
jodan Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 super mięciutka i nie powinna porysować lakieru Też mam taką, dodatkowo włosie na końcach jest "postrzępione" co wg mnie dodatkowo niweluje powstawanie rys. Sąsiad do odśnieżania używa zwykłej szczotki, zgarnia śnieg ile się da, a na koniec wyciera szmatą do sucha . A jak spadnie dużo śniegu to pomaga sobie szuflą do śniegu i/lub miotłom.
tfelek Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Sąsiad do odśnieżania używa zwykłej szczotki, zgarnia śnieg ile się da, a na koniec wyciera szmatą do sucha . A jak spadnie dużo śniegu to pomaga sobie szuflą do śniegu i/lub miotłom. To chyba standard u mnie na osiedłu to połowa tak robi.. i mówi szkoda czasu i miotłom ,,ulicznica" taka co ma z 50-60cm szerokości i mówi ,, dwa czy 3 ruchy i mam czysty samochód.."
Swoop Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Przyszedł dziś kurierem Vikan 521552 więc jak to z tym Vikanem jest, nadaje się czy nie, bo już miałem zamawiać? Generalnie Vinakowych szczotek jest kilka, jedne do odśnieżania inne do mycia, i może ta do mycia ma miększe włosie...
Franek Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Z tego co ja przestudiowałem wątek, to ta do mycia jest twardsza. Więc celowo kupiłem teoretycznie miększą do odśnieżania. I fajnie wykonana, ale to włosie strasznie sztywne. Zastanawiam się czy jej nie upłynnię na alledrogo i czy nie poszukam czegoś innego.
Borek Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 fakt, jest dosyć twarda, ale myślę że kształt, rzadkie włosie, dziura w środku itd. ma jakieś logiczne uzasadnienie i mimo pozorów jest bezpieczna
czaptan Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 Używam takiej od tej "zimy", zobaczymy na wiosnę .
tasek Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2012 skrobaczka z mosiężnym ostrzem - MURSKA - jedyna oryginalna, która nie rysuje szyby !! Ostrze skrobaczki wykonane jest ze stopu mosiądzu mniejszej twardości niż szkło, dzięki czemu jej użytkowanie jest w 100% bezpieczne tak wygląda reklama na allegro, ale czy w praktyce tak jest? Używał ktoś może jej? Lub polećcie koledzy jakaś inna dobra skrobaczkę.
Rekomendowane odpowiedzi