Przem@S Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 Mam jeszcze pytanko gdzie najlepiej/najtaniej zakupić cały kpl potrzebny do przeróbki Napisz do kolegi kusiu podpowie gdzie najtaniej brał.
faraon3021 Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 Metoda zmian analogiczna. Pojedynczo mozna kupic koncowki o podobnych parametrach: Kwazara, Glorii lub podobne.
radek4359 Opublikowano 12 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2015 Tylko właśnie te filce ShibingCar Mr.Foamer nikt chyba nie ma z nimi doświadczenia na Marolexie zaryzykuje jak będę w Krakowie i kupię zobaczymy CP z tego wyjdzie bo właśnie jedynie z filcami mam problem...
piotrekkk1985 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2015 Sprzedaje ktos moze gotowe przerobione Marolexy ??
SSN774 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Witam, wszystkich. Z racji iż nie odnalazłem w temacie nic o modelu AM12PR http://sklep.marolex.pl/auto-myjka-premium12-l.html chciałem dopytać czy w nim również trzeba zastosować takie przeróbki jak w opisywanych przez Was wersjach Master 1500 itp? Mam to szczęśćie posiadać właśnie ten produkt (dobra teściowa załatwiła, po znajomości ) I chciałem zacząć korzystać z niego jak z pianownicy. Ktoś coś doradzi? Pozdr Wojtek
faraon3021 Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Moze nie myjka,ale zawsze to Marolex 12l viewtopic.php?p=174063#p174063
_arek_ Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Mógłbym prosić o "rozpiskę" a najlepiej linki do tych odpowiednich dysz każdej z firm ?? Która z nich będzie najlepsza ??
Tome_waw Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Hej, to mój pierwszy post na forum, więc chciałbym się przywitać. Mam otóż taki problem, poszedłem za ciosem i zamiast brać opryskiwacz 2 litrowy wziąłem 6 litrowy od kwazara. Końcówkę mam niebieską również z tej firmy. Dzisiaj podłączyłem całość, zrobiłem 1 otwór w tym wężu, a do końcówki zacząłem wsadzać kombinacje filcu pod meble i gąbki (takiej jak ktoś na początku). Piana to car max z tenzi, dałem prawie 2 litry i 60 ml piany. Efekt był taki sobie, mleko spływało. Na oko mało powietrza, jak włożyłem i filce i gąbkę to widać, że za grubo, a mimo to mleko leci. Dorobiłem drugą dziurę w wężu i jest lepiej, ale nadal pianie dużo brakuje. Nie wiem co zrobić, trzeci otwór jest bezsensu raczej. Filc, którego używam to takie grube podkładki ze zdjętym klejem, to nie te z ikea.
Przemcio Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Zamiast robic dodatkowe dziury powinieneś pomysleć o roztworze. 60ml piany na 2 litry wody to troche za mało. Jeszcze troche to samą wode bedziecie lać i narzekać że woda leci
Tome_waw Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Ile proponujesz? Powodzenia Nie ma co kombinowac ustawien na wiecej niz 30 ml na litr Ja robie 100-110 ml na banke 5 litrow i domywa jak trzeba. Z pierwszego postu tutaj. Stąd też użyłem właśnie takiego roztworu.
cannonn Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Ja używam przeważnie 40-50ml/litr żeby mieć dobrą pianę.
Tome_waw Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Update- dałem ~40 ml na litr i piana była spoko. Problemem u mnie było to, że filce nachodziły na końcówkę i tworzyło się przez to mleko. Poradziłem sobie wkładając filce, odwróconą końcówkę z perforowaną stalą dookoła i dopiero nałożyłem na to prawidłowo niebieską herbicydową. Jedyny problem jaki teraz mam to nierówna praca, za to w równych odstępach
krzygaj Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Koledzy czy gdzieś jeszcze można kupić same filce od Glorii (do przeróbki Marolexa)? Z tego co widzę, to we wszystkich sklepach są same końcówki plastikowe, ale nie ma filcy. Dzięki za info
radek4359 Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Dobre filce są w sklepie ShiningCar
Przem@S Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2015 Z tego co widzę, to we wszystkich sklepach są same końcówki plastikowe, ale nie ma filcy. Kupuj te plastikowe , wystarczy trochę pilniczkiem spiłować i pasują również .
maciek-drummer Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Kiedyś dzwoniłem do dystrybutora Glorii i samych filców już się nie dostanie, tylko w końcówkach z sitkiem...
robcok Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 jakby ktoś chciał się pozbyć pianownicy to z chęcią odkupię albo zlecę przerobienie
faraon3021 Opublikowano 27 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 Kiedyś dzwoniłem do dystrybutora Glorii i samych filców już się nie dostanie, tylko w końcówkach z sitkiem... W tych koncowkach tez masz filce. I to wiecej niz w starych zestawach samych filcow.
viechooo Opublikowano 27 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2015 No i nie ma problemu zapychania dyszy filcami. Polecam kolorowe końcówki od glorii wystarczy tylko trochę dookoła spiłować
_arek_ Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 które to dokładnie końcówki ?? możesz jakiegoś linka informacyjnego podesłać... z tego co pamiętam w starym opryskiwaczu to właśnie miałem problem z tym , że filce wchodziły za głęboko i zapychały mi dyszke... Wczoraj przyszedł mi marolex3000 z lancą więc zabieram się za przerabianie... Mam w sumie niebieska dysze herbicydową ale chciałbym się ustrzec właśnie "objawu" zapychania dyszy filcem...
faraon3021 Opublikowano 29 Maja 2015 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 http://sklep.waxclusive.pl/akcesoria/62 ... -fm50.html
radek4359 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 Ja mam założone 2 uszczelki i filce z ShiningCar nic się nie zapycha
radek4359 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 Jednak jedna uszczelke wywaliłem i jedna zostawilem kurcze piana ok tylko za szybko spływa może spróbuję inna
_arek_ Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2015 Chwilowo rezygnuje z zakupu tych dyszek... Znalazłem u siebie stary kran i wytargałem z niego takie plastikowe siteczko. Muszę to tylko ładnie dociąć i powinno być wszystko OK.
emeni Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2015 HI guys, Sorry I haven't posted in a while but only had time to wash my car last week since I've last wrote here. Anyhow, I tried with the pelts. I first used 2 of them and approx 60ml valet pro advanced snow foam to 1.5L of water. I was a little watery. This was the result: I wasn't happy so I went to 3 pelts and I doubled the concentration of soap I got this: I still didn't liked it, so I went back to the 2 pelts to see if the increased concentration helped. Was still bad: Any suggestions to find out what I am doing wrong? I am pumping it as much as I can, but only at the beginning it looks nice, after wards the foam is uneven, sometimes big lumps sometimes fine mist. But generally very uneven. What concentration of soap should I use? The pelts look exactly like the ones you have. Thank you for your time P.S. if someone could point me to the admin. I get a strange error when I try to access the user control panel. I get this error:
Rekomendowane odpowiedzi