coded Opublikowano 26 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2014 Witam, Jaki jest powód tego, że po złożeniu Marolexa tak jak trzeba piana leci wszystko super, tylko nie zależnie ile płynu zostało w bańce to cały czas przerywa. Tak jakby nie wiem coś było nie tak z powietrzem. Może to kwestia zbyt małej dziury zrobionej igłą? Wolę się najpierw upewnić niż zrobić za dużą.
faraon3021 Opublikowano 28 Października 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2014 A jak nie piana to co leci? Ciecz czy powietrze?
8szymon8 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Może i zadam pytanie które będzie pretendentem do najgłupszego pytania na forum ale... dziś kupiłem marolexa 2000 i chcę go przerobić ale nie mam piany w domu a nim zakupię i przyjdzie to będzie koło piątku Mogę użyć jakiegoś normalnego szamponu /płynu do testów czy w ogóle coś pieni czy mija się to z celem?
faraon3021 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 To troche tak jakbys chcial ustawiac diesla na etylinie . Modafikacja z dobra piana to kilka minut roboty. Poczekaj spokojnie na piane.
8szymon8 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Ale jak robię test na czystej wodzie to sam przepływ powinien być w miarę płynny a nie "rzygający"?
8szymon8 Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Super Dzięki! Teraz zasiadam do lektury pt. Piany aktywne Jak wszystko będzie to się pochwalę co wyszło p.s. To jeszcze jedno pytanie - ile schodzi roztworu na samochód średnich rozmiarów (BMW E36)? 1.5 litra wystarczy?
faraon3021 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 1.5 - 2.0 l powinno spokojnie wystarczyc.
dawid.zu Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Witam, przerobiłem marolexa 2000 według waszej instrukcji. Dysza Teejet szara 110, dwa filce od glorii no i dziurka w rurce zrobina szpilką do tablicy korkowej. I nie rozpyla mi dobrze piany tylko tak pluje. Co jest nie tak?
faraon3021 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Dziurka wytopiona?
dawid.zu Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Dziurke w rurce zrobiłem szpilką do tablicy korkowej jakiś 1cm od góry
faraon3021 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Pytam jak ja zrobiles. Dziurka przebita potrafi sie czasem zasklepiac. Bezpieczniej ja wytopic. Jesli nie masz lancy, musisz pilnowac, zeby filc nie wchodzil w koncowke.
dawid.zu Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Mam lance modułową i filce zabezpieczyłem taką włókniną żeby sie nie pchały w dysze. Może faktycznie przytyka dziurke. Czyżby była za mała?
damian Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2014 Włókniny nie wsadzaj i zobacz jak będzie, możesz też wsadzić mniej filców, jeżeli nic nie pomoże to coś z dziurką w rurce.
AST_KRK Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 Jak to jest z dyszą teejet od glorii (http://sklep.oemtuning.pl/pl/p/Dysza-ko ... -FM10/7445), nadaje się, czy nie do opryskiwacza marolex? Chciałem dzisiaj kupić ale sprzedawca poinformował mnie że mogą być problemy i najlepiej to na kleju ją osadzić.
Devdill Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 AST_KRK, a jeszcze lepiej byłoby gdybyś kupił Glorię A tak poważnie, to ja mam dyszę z sklepu PolishAngel i pasuje jak ulał I tak żebyś miał pewność
dawid.zu Opublikowano 12 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2014 AST_KRK, ja mam dokładnie taką samą dysze od glorii i pasuje idealnie
AST_KRK Opublikowano 13 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2014 Dzięki za odpowiedz, jutro zamawiam i zobaczymy co będzie
8szymon8 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Przeróbka była tydzień temu ale na pianę trzeba było poczekać (Chabsu ) efekt jak poniżej. Niebieska końcówka, trochę gąbki kuchennej + Epoca. Chyba jest ok? P.s. nie wiem dlaczego taki pod YouTube mi nie działają
Tworek Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Jak dla mnie to mgiełka, a nie piana. Zobacz co powinieneś uzyskać na takiej konfiguracji
8szymon8 Opublikowano 15 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2014 Wiem oglądałem ten film W takim razie muszę popracować jeszcze, zapewne nad jakąś kombinacją filców, bo dziurkę wypalałem taką małą agrafką Ale przynajmniej w dobrym kierunku zmierzam
damian Opublikowano 16 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2014 Ojj słabo Kup filce i testuj w domu
knzz Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 Podpowiedzcie mi bo nic mi nie wychodzi ;/ Piana od Blinka Stężenie 100ml + 1,5l wody. Lanca 15cm na końcu dwa filce od mebli i mleko lekka pianka, żadna gęsta jak na filmach ;/ Robiłem też przy 60ml + 1,3l wody i efekt podobny Bardziej to płynne i słabo się utrzymuje na aucie ;/ Dodać jeszcze jeden Filc, zmniejszyć ilość piany?
faraon3021 Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 Dziurka wypalona?
knzz Opublikowano 28 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2014 Dziurka wypalona? Zrobiona i nie jest za duża bo ją poprawiałem Co mogę jeszcze dodać. Przy użytkowaniu lancy jak skręcę końcówkę + 2 filce na max. to prawie nie chce lecieć, muszę poluźnić nieco końcówkę i dopiero wtedy zaczyna lecieć. Filce docięte 1. średnica wnętrza drugi średnia wewnętrzna oringu. Kombinowałem już z różnymi proporcjami i nie chce wyjśc mi tak gęsta piana jak na filmach
Rekomendowane odpowiedzi